moder natur?

är det inte konstigt att man älskar att se sitt barn sova? Att man varje gång man ser ungen sova blir helt kär och fylls av värme. Det måste ju vara naturens sätt att ladda upp en med kärlek medan man får en liten paus? Varje gång jag sitter och tittar på Tyra när hon sover så kommer jag alltid till slutsatsen att HON måste vara världens vackraste. Hur jag än vrider och vänder på det så kommer jag alltid fram till det.

Dessutom så kan jag inte sluta att förundras över det faktum att jag klarar av att hålla denna lilla varelse vid liv dag efter dag, helt utan träning! Ingen akademisk examen, ingen trainee tid, ingen provanställning, utan här fick man anställning på livstid. Varje gång hon sover så symboliserar ju det att vi dels lyckas hålla henne nöjd och glad, hålla henne torr, göra henne mätt, göra henne sömnig. Tyra ler ibland när hon sover, det är så sött. Jag tror hon drömmer om mamma och pappa då :)


just nu ser det ut såhär hemma hos oss. Tyra somnade i soffan mitt under Nyhetsmorgon. Hon satt och tittade och vart arg för det som hänt Ship to Gaza. Jättearg vart hon. Men sen när det var dags för Sporten och man gick igenom Lagerbäcks Nigeriamatch så somnade hon, så tråkig tycker hon Lagerbäck och hans spel är. Jättetråkigt.

Söndag söndag

Veckan går fort, och helgerna går definitivt för fort. Så mysigt att vara tre stycken hemma.
Men nu är det som det är och imorgon är det måndag, oundvikligt. Vi har en massa saker den här veckan. Tyra döps på lördag i Sundsvall och Tyra och jag beger oss upp i mitten på veckan. Helst redan på onsdag efter babysimmet, men det beror på hur trött jag är, om jag orkar sätta mig och köra. Ibland är jag helt dränerad efter babysimmet, då är det bättre att åka när man är pigg, speciellt om man har extremt dyrbar last. Markus kommer efter med tåg på fredag eftersom han måste jobba. Det ska bli kul att ge Tyra en alldeles egen speciell dag, att alla som kommer är där för hennes skull. Det blir toppen.

Och idag så var det min alldeles första Mors Dag. Jag fick en fin present som Tyra (med hjälp av hennes pappa kanske) hade fixat. Tyra var nog väldigt avis på mig iallafall, paketet var nämligen inslaget i prasselpapper, och dessutom ett silvrigt sådant. Hon satt och såg längtande ut länge tills hon fick pappret. Och då vart det fart i den bebisen. Silvrigt prasselpapper. Måste vara rena himelriket för henne. Jag var en trött mamma idag och fick eftermiddagen för mig själv. Hann igenom fyra Sex & City avsnitt och en timme i badet, läste ut Mia Skäringers "Dyngkåt och hur helig som helst". Den va bra. Precis vad jag behövde en dag som denna. Har sett att hon ska "göra" boken som en enmansshow i höst på Cirkus (tror jag det var), man kanske ska gå dit och titta.

Vi har såklart hunnit med att fika även denna söndag. Jag har dålig koll på klockan nuförtiden, men vi var visst tidiga imorse till vårat fik här i området. Hon verkade precis ha öppnat och höll på att bära ut stolar, tills jag insåg att klockan bara var en stund efter klockan 10. Det är ju ganska tidigt för en söndag morgon att gå på fik, inte konstigt att vi var först. Innan dess så han jag ringa mamma och gratta henne på Mors Dag, hon svarade lite ängsligt; " Jag trodde det hade hänt nått när du ringer så tidigt på en söndag". Inser nu att jag nog ringde ganska tidigt, klockan var nog inte ens tio, men det hade jag ju igen koll på just då. Ganska skönt att leva utan klocka. Behövs inte med Tyra. Hon följer inga klockor.


pigg tjej, först på plats på Claras imorse!

svartis Tyra

Har jag sagt att Tyra helt enkelt avgudar sin pappa? Hon gör det iallafall, inte så konstigt med tanke på att hon har världens bästa pappa, jag skulle också ha avgudat honom. Iallafall, Tyra älskar sin pappa mest av allt på jorden (efter sin mamma, hihi) och hon har ganska tydligt visat ikväll att hon INTE är redo att dela honom med NÅGON, förutom med mig.

Vi har haft bebisen Lee på besök, Lee är snart 3 månader och är världens sötaste, jag är helt såld på den ungen, hon är fruktansvärt söt alltså. Tyra är ju van att se mig prata och bära andra bebisar, har jag ju alltid gjort när vi träffat mina kompisar med barn. Men idag så var Lee hemma hos oss, och då var Markus hemma också. Tyra var väldigt intresserad av Lee, ville visa henne babygymmet och äta och prata med och på henne. Ända tills Markus började prata och leka med Lee. Tyra lackade ur ganska rejält och gnällde och tjoade och tjimmade för att få pappas odelade uppmärksamhet. Hon var nog ganska lättad när jag tillslut skjutsade hem Lee och hennes mamma så Tyra fick ha pappa för sig själv innan hon skulle sova. Jag har nog aldrig sett Tyra svartis förut, men det var hon nog ikväll faktiskt. Inte redo att dela pappa med någon än.


titta noga nu Lee så ska jag visa dig hur det funkar

man tar liksom tag i den här förstår du

och så drar man liksom i den. Fattar du, eller ska jag visa igen?


nu så tar vi en paus Lee, och då ska jag äta på din hand, se vad du har att bjuda på. Hoppas dina naglar är klippta.

visst är han rolig min pappa va Lee! Pappa, ser du mig, jag sitter själv! Pappa, ser du?


Tyras dag i bilder

Här kommer Tyras dag i bilder. Vi har haft en alldeles förträffligt trevlig fredag med Madde och Lukas. Tyra och Lukas andra kompis Olivia, som även är fredsmäklare mellan Tyra och Lukas, var såklart mycket saknad. Men eftersom hennes mamma och pappa hellre åker till Grekland än till Tyresö Strand så fick vi klara oss utan henne idag. Såhär har vi iallafall haft det:


Tyra och Lukas började sin dag med att bråka om leksaker. Båda ville ha älgen. Dem är lite som Yin och Yang, eller som salt och peppar, eller, ja, ni fattar.

Efter ett tag så har dem iallafall vant sig vid varandras existens, och tycker att det är ganska trevligt med sällskap. Skönt att kunna prata med nån som snackar samma språk. Skönt att kunna käka på nån som förstår hur det känns att vilja stoppa någon annans kroppsdelar i munnen.

Sedan ville Lukas visa Tyra hur kul det är att gunga, hon som aldrig gjort det förut. Och oj vad kul det var!

och som vi gungade!


sedan ville Tyra visa stadsbarnet Lukas hur roliga kossorna är


efter en lång dag så somnar Tyra sittande i vagnen

backträning

igår körde jag backträning under löppasset. Jag har en jobbig backe på en av mina rundor, jag tog den tre extra gånger. Idag har jag ont i rumpan Det betyder antingen att jag gjorde en bra insats och gjorde en bra kvalitetslöprunda. Eller, så betyder det att jag är otränad och att min stjärt behöver en hel del träning. Jag har inte bestämt mig för vad som är svaret.

Jag vill ha nya löpardojjor. Jag är såld på Asics och har haft dem de senaste tre löparskorna. Nu är det dags att skaffa ett par nya skor som ska nöta asfalt i sommar. Jag har läst igenom lite test och så, jag vet att det finns många skor som är bra, ändå är det dessa som jag fastnar för:



ASICS GEL 1150 W

fast jag borde kanske även provspringa dessa, har hört att dem ska vara bra också:


ADIDAS SUPERNOVA SEQUENCE W

Svåra val. Ska nog ta mig till Löplabbet och provspringa lite snart, se vad jag fastnar för. Men bli inte förvånade om det blir ett par nya Asics.

Sådärja

Nu är Markus tillbaka på jobbet igen och jag är hemma med Tyra, allt är som det ska vara ;)

Om jag ska vara ärlig så är det ganska skönt att åka in till jobbet och "jobba" ett par dagar, nu har jag ju varit på kurs så det är ju mest att sitta och lyssna och dricka kaffe, men i vilket fall så är det skönt med lite omväxling. Nu förstår jag vad folk menar när dem säger att "gå till jobbet är som att vara på semester", inte riktigt så är det ju, men det är skönt att bara ha sig själv att tänka på en stund. Det är skönt också att Markus får chansen att ha Tyra själv några dagar, dels för att Tyra är pappas lilla tjej och dem har väldigt mysigt och skojigt ihop, men dels för att han förstår mer av vad jag gör hela dagarna. Varför man kämpar med att få in rutiner, varför man tycker att det är svårt att hinna med att göra saker på dagarna, att det är svårt att hela tiden hålla en bebis nöjd och belåten när man är själv. Det är ju TUSEN gånger lättare när man är två hemma, då har man alltid nån att dela ansvaret med.

Man uppskattar ju saker som att sitta och läsa tidningen på bussen och tunnelbanan och att promenera utan barnvagn på ett sätt man aldrig hade kunnat föreställa sig. DOCK så ska jag väl erkänna att jag saknar Tyra väldigt mycket när jag inte är med henne som jag är så van vid, men det är inte övermäktigt, utan det är en saknad som är ganska behändig och som inte gör att man blir ledsen. 

Lite dåliga nätter har vi haft också nu med en Tyra som vaknar ofta och har svårt att komma till ro och somna om. Men det går väl över. Hon äter bra på dan och allt annat flyter på, så jag tror hon drömmer en hel del just nu. Det ser iallafall ut som så om man tittar på henne på natten när hon bökar runt. För hon har ögonen stängda samtidigt som ben och armar och huvud far åt alla håll och kanter. Lång tid tar det också innan hon somnar om. Och jag är ju programerad numera att somna först efter att jag hör att hon har somnat om. Men det är inte värre än att några morgonkoppar kaffe får mig att piggna till på morgonen.

Nä, nu ska jag ut på blocket och leta efter lite begagnade barnsaker i Sundsvall som jag kan tänkas köpa och ha kvar där för alla våra framtida besök. Matstol, resesäng, kanske nån extra bilbarnstol om jag får för mig att åka tåg upp istället etc. Hojta till om ni säljer något av detta! Annars så får det väl bli en tur till IKEA :)

Vi ska köpa ny spjälsäng till Tyra när vi flyttar också. Nu så har hon en "liten" spjälsäng. Den är smalare och kortare än vanliga sängar, och så har den hjul. Verkligen jättebra i början när hon sov hela tiden, kunde vi dra med oss henne till köket och vardagsrummet. Dessutom mysigt med en mindre säng när hon var så liten. Men i ärlighetens namn så är det nu HÖG TID att byta ut sängen. Känns bara inte som nån idé just nu när vi ändå flyttar i sommar. Tyra som ligger på tvären och sover ibland tycker det är mysigt och skönt att stoppa ut foten mellan spjälorna på sängen. Jag tycker inte att det ser så kul ut så jag stoppar alltid tillbaka foten in i sängen igen, men det brukar inte ta många sekunder innan småtårna tittar fram igen. *suck*


Badtajm!

Onsdag och det obligatoriska babysimmet! Andra gången för farsan och sjätte för Tyra, hon fick visa vägen och hade en kort genomgång med mig innan vi hoppade i. Hoppas hon inte skämdes för mycket för att farsgubben inte kunde texterna till alla sånger och låg efter lite med rörelserna. Eller var just det hon gjorde då hon bröt ut i gallskrik mitt i badet. Varför börjar jag då som förälder nästan ursäkta mig för att hon skriker. Alla andra där vet ju precis vad det handlar om och att det går över. Men genast känner jag mig som en lite sämre förälder och försöker snabbt få henne på bättre humör. Vilket oftast brukar gå ganska snabbt, lite pruttljud på kinden och en ny plastleksak (helst röd) och Tyra sken som en sol igen.

Sedan fick Tyra byta om med killarna, hon verkade inte bry sig nämnvärt. En fundering dök upp i mitt huvud för framtiden. I vilken ålder kommer hon få gå in själv i damernas när jag är på badhuset med henne? Jag antar att det kommer lösa dig fullt naturligt när det väl är dags. Men då känns det i alla fall för mig skönt att ha en tjej som går i damernas själv än vara en mamma som skickar in en liten kille själv till herrarnas. Men det är väl mina fördomar som spökar och visar vilken usel människa jag är som ens tänker den tanken om mina medmänniskor.

I morgon är det jobb för mig igen, skönt att få vila upp sig efter två dagar här hemma. Men det är ändå roligast här hemma, dock har bloggen blivit lite nedprioriterad under denna pappaledighet. Men nu är Linda tillbaka och styr upp verksamheten igen. Tack alla som är inne och läser, det är skoj att det är så många som kikar in. Vi hörs!




Miss maj 2010 - ledig i hållningen och blicken slött fokuserad, lite hud med inte för mycket. Vilken modell..





De roligast minerna fångar man oftast på bild i bilen. Denna vid en stopplikt på väg hem från badet. Lagom uttråkad på att farsan fortfarande sjunger låtarna från babysimmet. ...hjulen på bussen de går runt runt runt... runt runt runt..



Tyras Topp 5 - Leksaker


Tyra visar större intresse för en del leksaker än andra. Om det är vi som lägger fram dem och påverkar henne eller om det är hennes egen vilja och fria val vet jag inte. Men här i alla fall Tyras ranking!


Plats 5.



Molekylen - massa sammansatta träklossar i roliga färger. God att suga på och mycket rolig att slänga i golvet då det låter häftigt och föräldrarna får jobba för att plocka upp.


Plats 4.



Tygboken som har det mesta, spegel, tuta och prassel. Tyra kan gå bärsärk med den men likt Maria Montazami tycker Tyra att det är toffsarna som är bäst.


Plats 3.



Älgen Hirvi (enl. Linda) Irvas (enl. mig, döpt efter en gammal rysk Bajenspelare som sprang som en älg) Den är, oavsett namn, en leksakernas svar på den schweizizka armékniven. Den har allt, tuggvänliga horn, tutande mage, prasslande klövar och sug-god svans. Men det är också dess svaghet, det blir lite för mycket av det goda ibland. Tyra vet ibland inte vart hon ska börja och kastar den på golvet istället.


Plats 2



Den homosexuella ankan Albert. En present från England som snabbt blev en av Tyras favoriter. Dess näbb passar perfekt att suga på och en bjällra i magen gör att den fångar Tyras uppmärksamhet.


Plats 1.



Biet, en gratisleksak som vi fick från BB. Men denna kan Tyra roa sig i timmar, den har prassliga vingar och antenner som är goda att suga på. Själva upphängningkroken duger också bra att ha i munnen. Denna är oftast helt genomblöt av dreggel vilket är ett gott betyg av Tyra. Själv är jag nöjd att hon följer devisen, gratis är gott!

Hemma igen!

Jaha, då var det dags för att in och avtjäna två pappadagar. Nej så illa är det inte, jag ser faktiskt fram emot gångerna jag får möjligheten att vara hemma med Tyra. Det var ju ett tag sedan nu och det händer ständigt nya saker. Största skillnaden nu mot förra gången jag var hemma är ju maten. Numera äter hon ett mål mat om dagen istället för ersättningen, vilket resulterar i mer jobb märkte jag snabbt. Jag stod sedan framför barnmatshyllan i butiken som ett fån och försökte välja barnmat. Jag försökte gå på namnen och hitta nåt som lät gott, men det var svårt. Mormors lappkojs låter inge vidare, men som tur är kan inte Tyra läsa ännu så hon slaffsar nog i sig det också. När det gällde att hitta efterrätter fanns det ju en hel del som lät riktigt goda å andra sidan. Men jag blev lite dumsnål när jag insåg att en burk med banan-päron kostade en dryg tia, så jag gick och köpte en klase bananer och några päron för ca 20kr. Det räcker nog till en hel del mål det.

Riktigt trist väder ute men jag hade inte samvete nog att hålla Tyra inne hela dagen så det blev först en bilutflykt och sedan en vagntur. Tyra visade sin fulla uppskattning med att sova igenom allt.

Linda tycker ju Joel Kinnaman är bra, jag antar att hon bara tänker på hans skådespelartalang då. Men jag måste säga att han växte i mina ögon efter det här.




- Inte ett byggvaruhus till farsan, det räcker nu!




En förmiddag och köket ser ut som kaos, och då har jag städat en gång efter maten.


Helg

Helgerna går alltid så fort tycker jag, trots att jag inte jobbar de andra dagarna i veckan heller så blir det ändå så att det är på helgen som man hinner träffa familj och vänner som annars jobbar i veckorna. Vi har iallafall haft en superskön helg, med grillkväll i lördags med goda vänner och underbar mat, och födelsedagkalas idag då Tyras farmor fyllde år, grattis grattis! Jag hade även en liten egentid i lördags då Tyra och Markus var på fotboll, meningen var att jag skulle på gymmet, men dem hade pingststängt, lite snopet! Så det blev en löprunda imorse istället. Inget att stoltsera med, 5 km i lugnt tempo innan frukost. Men bättre än ingenting. Jag måste lägga i en högre växel, eller en växel överhuvudtaget, när det gäller löpningen för att nå mitt mål på Halvmaran i höst. Men det är mycket nu med hus och lägenhet, svårt att få till både tid och motivation.

Tyra börjar bli så himla stark nu. Hon blir stadigare och stadigare för varje dag, bokstavligen varje dag. Varje kväll känns det som att vi kan konstatera att Tyra kan nått nytt. Hon börjar bli jätteduktig på att sitta själv längre och längre stunder, och när hon ligger på magen så kan hon nästan åla sig fram nu. Ibland får hon till det med att trycka upp stjärten och samtidigt dra sig framåt, så hon kommer framåt några centimeter, men det känns som det mest är tillfälligheter än så länge. Men såhär var det med vändningarna också, helt plötsligt så kunde hon dem bara, som över en natt. Varje dag är helt enkelt spännande just nu! Hon tränar och tränar och jag skulle inte bli förvånad om hon lär sig att krypa till sommaren. Men man vet aldrig.

Hon är fortfarande väldigt svajig när hon sitter, så när hon ska sitta själv får det bli i skydd av amningskudden. Den tar emot henne och är ett skönt stöd när man måste vila.


fredag! vad passar inte bättre än ett matinlägg!

fredag idag, hade jag egentligen ingen aning om förrän mannen på kemtvätten idag önskade mig trevlig helg. Jahaja tänkte jag, trevlig helg, är det redan fredag alltså. Uppenbarligen. Men min veckodagsblindhet kommer att lindras lite nästa vecka då jag ska jobba 2 dagar. Så har ni tur kanske Markus gör ett nytt gästsspel i bloggen.

Idag var jag så glad över Tyra och hennes aptit. Jag har kämpat och fått backa många gånger när det gäller att byta ut lunchen till vanlig mat. Hon har fått tagit små steg när det gäller maten eftersom hon själv har visat det ganska tydligt, hon vill skynda långsamt. Men nu så verkar det ha släppt lite och hon äter med god aptit. Men det är fortfarande svårt att vara konsekvent då jag tycker det är svårt att mata henne när vi inte är hemma. Men jag ska bli bättre på det med. Den här veckan har varit så varm, så alla andra mål har fått bli ersättning förutom lunchen mitt på dan. Mest för att jag vill vara säker på att hon få i sig ordentligt med vätska nu när det är varmt. Hon har fått lite skedar gröt till mellis, men bara lite. Vill skynda långsamt med den eftersom hon inte verkar ha satt upp gröt som favorit på matlistan. Nått som istället ligger högt upp på listan är honungsmelon. Hon fick smaka lite melon idag i sitt lilla "nät", och hon sög upp och tuggade i sig flera bitar på en rekordsnabb tid.

Dagens lunch gick ner till sista slicken iallafall, potatis/morotspuré, ärtor och kokt torsk. Den har en liten konsistens den här maten eftersom jag inte lyckas få ärtor och torsk till en slät puré, men det funkar ändå eftersom hon inte sätter nått i halsen. Till efterrätt fick hon testa nått nytt, rårivet äpple. Och vad hon gillade det! Så pass att när jag kokade ris till henne i kväll för att förbereda för helgens luncher så blandade jag i lite rårivet äpple för att få lite smak på riset. Jag tror det kommer bli en höjdare. Någon som vet vilka kryddor som är ok att krydda maten med? Tänkte på det när jag kokade kyckling till henne, vad tråkigt med kyckling utan smak....borde ju funka med lite ingefära eller koriander eller nått liknande i buljongen, eller?

Nu ska vi fredagsmysa här hemma. Jag längtar lite efter att vi fått in ViaSat i huset och får ViaSat on demand så man kan se lite vad man vill på TV. Att se på TV är ju som värsta avslappningen efter Tyra har somnat men det är tråkigt när det enda som finns att titta på är Talang och Så ska det låta. Herregud. Och vi som betalar dyra pengar för Canal+, men det är ALDRIG nått att se på de filmkanalerna ändå. Jag BORDE ge mig ut och springa en mil, men ska dricka ett glad rödvin istället.

Värdelöst inlägg? Kanske kan jag spetsa till det med ett kort som är taget för ungefär 5 månader sen. En några dagar gammal Tyra som sover på pappas axel. Tiden går fort. Nu håller hon på och lyfter upp rumpan och vill åla sig framåt när hon ligger på golvet. Tänk att hon kanske kryper om några månader. Vart tar tiden vägen?


Två steg framåt ett steg bakåt

så sa barnläkaren till Sachsska till oss att det ofta var med småbarn, man tar två steg framåt och så ett bakåt. Stämmer väl ganska väl ibland. Idag syftar jag på det här med mat och då gröten. Maria, du hade helt rätt, det var ett bra förslag att lägga av med gröten ett tag. Vi testade igår igen och då gick det bra. Hon har varit svår med vanlig mat också ett par dagar och blivit less och gnällig fort, men idag när vi kom hem från stan så drog hon i sig en hel burk mat för 6 månaders bebisar och en halv burk puré. Så nu det kanske var så att vi tog två steg framåt med maten när hon var 4 månader, men backade sedan ett steg i nån vecka. Då kanske vi är i fas nu då? Vi får se.

Ett annat bra tips fick jag från Jenny om något så smart som en mackapär som heter Fresh Food Feeder. Det är en ring som barnet kan hålla i och så ett nät under där man kan stoppa frukt och grönsaker, utan risk att barnet får nått i halsen. Den har så många fördelar så jag vet inte vart jag ska börja, men Tyra tyckte om den på en gång efter hon kunde ÄTA SJÄLV. Hon har ju alltid varit intresserad av att själv få peta i sig mat, och nu är det fritt fram. Dessutom tycker jag att det är en fördel att man kan ge henne färsk frukt och grönsaker utan att det ska mosas och krånglas. Fruktpuré i burk är ju bra det med, men inget går väl upp emot den riktiga smaken? Hon har iallafall suttit och pillat med den där i vagnen idag, helnöjd. Hon har hittills smakat banan, äpple och ananas ur den, allt förvinner i en slurk kan jag ju säga. Speciellt banan har framkallat hetsätning.

Har jag nämnt att det är varmt? Det är det iallafall. Skitvarmt är det.


nu är gröt smaskens igen!


Fresh Food Feeder. Jag köpte min på Babyland, men vet att det finns på Barnens Hus och Lekia också.

tomten

kom ju på att jag glömt att lägga upp kort på vår "färdiga" tomt. Nu fattas "bara" själva huset, altan, trädgård, carport, medmeramedmeramedmeramedmera. Det finns alltså chans till uppdateingar under MÅNGA år framöver, allt eftersom vi fixar tll saker. Huset kommer iallafall i juni, det är säkert iallafall.


i förgrunden del av vår "trädgårdstomt", i bakgrunden ser man grunden


sett mot vägen


finaste sommarhatten?


varmt

varmt varmt varmt. Vem som lider mest, Tyra eller jag, är lite oklart. Jag blev iallafall varse (och halva Sickla) igår om vad Tyra egentligen tycker om att vara varm. Det vart till att springa in på HM och akuthandla en linneklänning som hon kunde ha istället för body. När vi kom hem fick hon ligga i skuggan i vagnen och det tog inte många minuter innan hon blev på bra humör igen. Så nu vet jag det. Idag har hon varit så nöjd i vagnen med att bara ligga i body och stundtals bara i blöjan. 25 grader i skuggan idag och tryckande värme. Kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar det eller inte. Bäst är iallafall de varma och ljumma kvällarna då Markus och jag kan filosofera på altanen och planera bla hur vår nya stora altan ska se ut.

Vi promenerade till babysimmet idag. Det är långt dit. Men det var 20 grader imorse så jag tänkte att det vore så skönt med en morgonpromenad. Tyra gjorde sitt första dyk idag, hon är så duktig! Jag är fullt övertygad om att det är bra att vänja henne vid vatten, och att hon nu fattar att man inte andas under vatten känns ganska betryggande inför sommarens bad. Dessutom så märker man hur mycket mer avslappnad hon är i vattnet nu, att ha vattenvana tycker jag är jätteviktigt. Jag vill helst att hon lär sig simma så snart som det är fysiskt möjligt, och det är visst ett par år dit eftersom huvudet är för tugnt för dem att hålla upp. I sommar ska Tyra iallafall träna på att vara i vattnet med flytväst. Men nu vet ungen iallafall hur man ska undvika kallsupar, ett framsteg. Promenaden hem kan bara beskrivas som olidligt varm. jag tog desstutom en extra omväg och gick över Gammelström och Alby hem, vilket är en liten nätt promenad på typ 8 km, jag var ganska svettig när jag kom hem.


Tyra sover under morgonens promenad till Tyresö Centrum och babysimmet. Fötterna rakt upp, även när hon sover.

skugga!

ett litet steg för mänskligheten, men ett stort för Tyra. Hon har upptäckt......sin egen skugga! Spännande med nått som följer efter en i vagnen.

Idag var vi på Öppna Förskolan och Tyra är ett stort fan av både bebisarna och deras mammor. Dem har bebistimmar i Tyresö centrum då det bara är småttingar som får vara med. Att sjunga är nog höjdpunkten och att ligga och spana in de andra som ligger på den stora, fina röda mattan. Det kommer nog bli många besök för Tyra i framtiden.


sommar i luften och hjälp med vår lilla gröthatare

Det varma och vackra vädret fortsätter här i huvudstaden. Dagens sommarvärme gick rakt in i själen och nu så har jag förhoppningar om att det kanske blir sommar trots allt. Det har varit en underbar dag, med barn i klänningar och shorts, halvnakna tonåringar och en konstant grilllukt som sprider sig här under kvällen. Finns det nått bättre än försommar?

Tyra och jag började dagen med en fika vid Tyresö slott, på Notholmen, med Frida och Sara. Sara som varit utvandrad till USA har jag inte sett på två år, alldeles för lång tid. Så vi hade såklart en massa att prata om. Hela slottsparken var full med familjer med picknick filtar, och det var massor av båtar vid gästhamnen, jättemysigt! Hade det varit juli så hade jag hoppat i vattnet. Kanske.

Efter det långa fikat så tyckte jag och Tyra när vi kommit hem att även Markus behövde fika. Han hade huggt lite ved eller nått sånnt vid tomten (jag tror han mest pratat med våra nya grannar, hihi). Så vi gick direkt vidare till nästa fikahak här i Tyresö Strand, Claras vid strandtorget. Är det fint väder måste man ju maxa fikakontot.

ALLA har som sagt grillat här ikväll, utom våran lilla familj. Vi har istället roat oss med att städa :( Vi har visning av lägenheten imorron så vi har Cillitbangat hela kvällen. Stackars oss. Men nu är det gjort.

Tyra hatar gröt. Och då menar jag inte att hon ogillar det lite och spottar ut och grimaserar. Hon hatar det på riktigt och blir alldeles förtvivlad när vi försöker ge henne det. Vi har försökt med fruktpuré i gröten, men det funkar inte. Hon har hittills provat havregröt och banangröt, coh hon hatar båda likvärdigt. Ikväll när vi försökte ge henne lite gröt med ganska rikliga mängder fruktpuré blev hon jätteledsen och helt förstörd. Någon som har har samma erfarenheter, eller några tips och råd? Hon gillar ju allt annat som vi ger henne. Vår lille gröthatare.


Tyra är expert på att fika. Idag så hällde hon i sig en hel burk colalight, tryckte i sig en morotskaka och avslutade med en Daimstrut.

Sådan far sådan dotter.

Tyra älskar att äta älg!

Är det farligt tror ni? Hon gnagar helst på hornen först, innan hon går över till benen, klövarna brukar hon få in hela i munnen. Imorse så ville Tyra äta både nycklar och älg, och hon får alltid som hon vill. Alltid i smakportioner först såklart, men sen så brukar det gå bra att äta hela portioner.

En sak jag undrar över, är det ALLTID så att ungar ska kasta allt som dem har i matstolen ner på golvet? Vad är lyckan i det? Leksakerna försvinner ju! Tyra tycker iallafall att det är nån slags finess med det hela eftersom hon gör det nästan varje gång hon har nån leksak framför sig i matstolen. Ner på golvet ska dem.


Tyra började den här fredagen med att äta älg till frukost


det var iallafall en älg som snart skulle få sig sitt livs resa på nån meter rakt ner i golvet


hallå, vart tog ni vägen? Kom upp igen, så kan jag göra om det igen!

idag är jag bitter

jag har rensat buskar typ halva dan idag. Fattar inte hur det blrv så. VARJE gång blir det JAG som får rensa buskarna från ogräs, aldrig Markus, på nått mystiskt sätt så smiter han undan det. Men en sak är jag säker på, det blir INGA BUSKAR på den nya tomten. Så är det med det.

Vi har varit homestyling töntar idag och köpt nya handdukar och matta och sånnt till badrummet. Som att det ska sälja lägenheten till ett högre pris på söndag. Men man vet aldrig, man kan aldrig vara för säker. Dessutom vill man ju ha nya fina handdukar till nya huset.

här kommer lite bilder iallafall som mäklaren tog. Ni ska veta att vi plockat som tokar inför fotografering, och ännu mer blir det ju till visningen. Finns inget som tyder på att det bor en 5 månaders bebis här iallafall.


sol ute, sol i sinne

går ju nästan hand i hand det där med bra humör och bra väder. Vi har haft en underbar dag idag iallafall. Började dagen med babysim, och Tyra var så duktig och glad hela tiden, sprattlade med småfötterna och skrattade glatt åt att få en hink med vatten över huvudet.

Vi var på en riktig långprommis också, och inte ett pip sa min lilla solstråle, hon satt och petade och joxade med nappen och ankan Albert, tills hon somnade och sov de sista kilometrarna hem. Helt förnöjd med att sitta och bara vara i det fina vädret. Hon sov dessutom en lång stund efter babysimmet så jag hann trycka i mig hela mama tidningen. Jag är ett monster när det gäller att läsa tidningar, i rekordfart går det.

På söndag har vi visning av lägenheten, vilket innebär en helg full av städande, packande och slängande. Vi har mycket att gå igenom, men det är lika bra eftersom det ändå måste göras innan flytten. Håll era tummar för att vi får ett toppenbra pris för lägenheten, kan vi behöva efter allt sprängande på tomten, hehe. Nu är iallafall grunden på plats och det mesta är klart för att sätta huset på plats. Bara lite småsaker kvar. Huset kommer ju inte förrän om en månad, så det är liksom ingen stress.

Jag skickade iväg Markus på att storhandla för några timmar sen, han borde komma hem snart. Hoppas han köpte lite choklad :) Jag är väldigt sugen på choklad just nu, mmm. Choklad och hallon skulle va mumma.


jag hade en förhoppning på att grötmellis idag skulle vara lite mindre kladdigt. Inte en chans tänkte Tyra!

no photos while eating, please.


pillermaja

ni vet att det va ironi va?

det är ingen konst att gå på event. Men det tåls att tänka på att många av de bloggar som man läser ofta skrivs av mammor som väldigt ofta går på sådana här event, får mycket gratissaker som dem sedan skriver om. Man kan liksom tro att om de har råd med allt det här så borde väl även JAG. Sällan framgår det att man varit och fått sakerna gratis. Ta Cecilia Blankens som ett exempel. Hon mer eller mindre verkar sponras av Småfolk och andra barnklädesmärken, inte konstigt att lilla Bonnie väldigt ofta har dessa kläder på sig i bilder i bloggen. Och visst är det fina kläder. Men prislappen ligger ju lite över andra märken. Och det är lätt att luras till att alla har råd med de här kläderna, eftersom de som skriver och bloggar och ofta visar upp dem kan misstänkas ha fått dem gratis. Ville bara säga det. Sedan så är ju ett sånnt här event vardagsmat för många, dem går förbi på lunchen, tar en gratis sallad och macka och en goodiebag. För mig och Alex var det ju en heldag, vi som sällan eller aldrig blir bjudna på sånna saker, så summa summarum så hade nog vi roligast iallafall :)

Nu är det babysim dags igen! Extra napp är nedpackad i badväskan, vill inte råka ut för at hon spottar ut den och man inte hittar den som hände förra veckan för Markus. Och med tanke på att jag HELT glömde nappar med mig till stan igår så verkar det som att mitt huvud är smått förvirrat just nu. Men nöden har ingen lag. Jag köpte nya nappar vid Tcentralen och bad om kokvatten på Waynes att lägga dem i. Inte kul när man upptäcker på tunnelbanan och Tyra är påväg och ska slumra in att det fattas NAPP. Nu somnade hon tillslut ändå, men hon såg lite störd ut faktiskt.

Hoppas ni alla har en bra dag! Jag är så glad att det är Kristi Himmelsfärd imorron och Markus är hemma i två extra dagar från jobbet, så mycket mysigare när hela familjen är hemma! Vår grund är desutom lagd på tomten nu, ska lägga ut lite kort sen idag så får ni se. Nu börjar det helt enkelt bli klart, och vi är mycket nöjda med resultatet, blev över förväntan, och det är alltid en bra känsla.

konsten att gå på event

Det är en konst, som är få förunnade och som få bemästrar, att gå på ett event. Med event menar jag få en tillställning dit man lockar folk, oftast rätt grupp för varumärket, gärna opinionleaders, med mat, goodiebags etc. Idag var jag och Alex på ett sådant, en "blogglunch" anordnad av Polarn o Pyret, Bugaboo, Vi Föräldrar och Plan International. Hur vi nu lyckades halka in på det här eventet är en helt annan historia. Men uppenbarligen är vi helt enkelt så fruktansvärt heta så vi blir inbjudna. Det var ett ovanligt bra event eftersom det var lite och bra folk där. Härlig blandning av mammabloggare såsom Cecilia Blankens, Karin Jihde, Magdalena Graaf, och säkert många fler som jag inte såg. Även Linda Bengtzing syntes i vimlet, hon är väl en het mamma nu när hon pryder det nya mama omslaget som damp ner i brevlådan idag.

Vi började iallafall dagen med en hel hink kaffe. Jag måste verkligen säga att Waynes inne i Miobutiken på Sveavägen är guds gåva till alla småbarnsföräldrar som oturligt nog råkar vara i city. Jag är aldrig eller nästan aldrig i området runt Sergels Torg och Drottninggatan för att det dels inte finns något att varken se eller något unikt att shoppa, och dels för att det bara är turister och skolklasser som hänger där. Iallafall, nu bestämde vi att vi behövde ses just i city för att kunna få ut så mycket skvallertid som möjligt och ändå hinna ner till Kungsan i tid till eventet. UNDERBART med ett café med barnvagnsparkering, mikrovågsugnar och toaletter med skötbord. Plus också att all inredning är Mios soffor och fåtöljer. Jag tycker det är SKANDAL att stora varuhus såsom NK och Åhléns City inte har ordentliga amningsrum och skötplatser. Nu är det kanske vi som är bortskämda med de bra köpcentrumen Sickla Köpkvarter och Nacka Forum. Men banne mig att dem inte ska lyckas fixa det lite bättre för oss småbarnsföräldrar mitt inne i stan. Nu har jag fått sagt det också.


Olivia och Tyra värmer upp och leker av sig inne på Waynes.


alex visar hur gratismackan bäst avnjutes

fina mönster från PoP höst/vinter kollektion.

även detta från PoP höst/vinter. Detta mönster SKA jag ha. Känns lite "super mario"....


hihi, den här lilla modellen tyckte Hanna Hedlund var mer intressant än själva mannekängandet

hyfsad goodiebag. Bäst var Weleda grejerna eftersom dem är DYRA och BRA. Som det ska va.

Tillbaka

Tyra är tillbaka! Lagom till pappa kom hem så vaknade hon upp och var hungrig. Självfallet. Så Markus tror inte på mig att Tyra varit ledsen idag, typiskt va! Men det gör inget, bara jag får tillbaka min lilla tjej! Nu kommer hon självfallet vara vaken hela kvällen eftersom hon sovit i princip hela dagen. Gofisen!


jag är så förbaskat less

på att se det vackraste och underbaraste som finns ligga så här lealös i soffan HELA EFTERMIDDAGEN. Tyra har fått sina 5-månaders sprutor, och hon är helt utslagen. Hon fick sprutorna vid 10 tiden, och från klockan 13 så har hon legat såhär. Ibland funkar det bara att ligga i min famn, och då ligger hon och jämrar sig och hulkar. Ibland somnar hon såpass djupt att jag kan lägga ner henne en stund under favoritfilten i soffan. Älskade unge. Vakna nu, bli hungrig och bli dig själv igen! Gör så ont när hon är såhär ledsen och trött.


tomten, en uppdatering

Nu har det gått 2 veckor sedan dem började med tomten, och man kan säga att dem är nästan klara. Det som fattas nu är arbeten med själva grunden, och att "fixa" till och snygga till, vi ska bla höja tomten en bit med hjälp av jordmassor, så får vi en fin och bra trädgårdstomt. Men som sagt, det går fort nu. Markus och jag svettas lite över kostnaden på att fixa till tomten, precis som alla sa till oss innan att vi skulle göra eftersom det alltid blir dyrare än vad man tror, alla hade därmed rätt! Men vi är jättenöjda med slutresultatet, vi valde att spränga mer för att få bort mer berg, och det kommer bli superbra! Vi får bla en perfekt kulle för en framtida rutschkanan till Tyra! Bara en sånn sak.


såhär var vyn från andra sidan vägen mot våran tomt för två veckor sedan


såhär ser det ut idag. Vinkeln är från andra hållet jämfört med ovan kort


Tyra och jag står ungefär i köket


Att resa med Tyra

Ända sedan Tyra var pytteliten så har vi rest en del med henne. I bil alltså. Jag kommer ju från Sundsvall där större delen av familjen bor, dessutom bor min mamma på västkusten, så det har blivit en del bilresor åt vardera håll. Det tar ungefär 4.5 timmar åt båda hållen, så resorna blir ganska snarlika. Det fanns en del som sa till oss när vi gjorde de första resorna att det är bra att vänja henne vid att åka långt redan från början, att det kan man ha nytta av senare. Vi hoppas på det. Det är iallafall inget problem med att resa med henne, även fast hon är mer och mer vaken i bilen, men hon har på nått sätt förlikat sig med att sitta fastspänd i stolen, medveten om att hon nån gång släpps fri. Vi brukar pausa varannan timme så hon får leka av sig, vila ryggen och fylla på magen.

Av resans nästan 5 timmar så sover hon kanske 3 timmar. På hemvägen idag så sov hon nog tom 4 timmar, efter en helg full med intryck och nya ansikten när tjocka släkten samlades för konfirmation. När vi reser långt så får hon sitta i baksätet, så sitter nån av oss med henne där bak. Det är en ENORM skillnad att köra utan att ha henne i stolen bredvid kan jag avslöja. Den som sitter bak med henne får stoppa i napp, sjunga sånger och leka lite. Hon har bara ett par leksaker som hon kan pilla på, jag tror att ju mindre saker hon har desto större är chansen att hon somnar av ren uttråkning. När hon ska sova ska det vara i samma stil som vanligt, mysigt och mörk. Tyra vill ha snuttekanin och filt. Mysigt pysigt, oavsett vart hon sover. Det som är så himla skönt med henne är att hon älskar att sova i vagnen och insatsen, så det är aldrig några problem när vi sover borta. Snarare att det ibland är lättare att natta henne eftesom hon oftast nattas i vagnen då, tar väl en halv minut innan hon somnar i sin vagn.

Hon är så snäll vårat lilla pyre. Sover hela kvällar och nätter och är en solstråle på dagarna. Vad mer kan man begära?


Gladfisen i bilstolen påväg hem


gasen i botten, jag börjar bli trött!


sover djupt i bilen


och när hon är vaken har hon ju alltid sina bästisar med sig, fötterna!


rösta på Tyra!

Rösta på Tyra så hon får bli omslagsflicka på Vi Föräldrar!

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=31493

RÖSTA RÖSTA RÖSTA RÖSTA

Ersättning!

På mitt sista inlägg under min tid som bloggpirat tänkte jag som pappa slå ett slag för bröstmjölksersättning. JA, jag vet att bröstmjölk är det bästa för barnet (det står på varenda ersättningspaket vi köper). Men för oss funkade det inte att amma. Vi försökte med amning under en månads tid men det funkade helt enkelt inte, jag besparar er detaljerna. Något som jag inte trodde skulle vara något problem visade sig vara jättekrångligt, men efter allt för många tips och knep gav vi upp till allas lättnad. Linda mådde genast bättre, Tyra åt sig mätt och jag kunde äntligen få hjälpa till på riktigt.

Med ersättningen kan vi verkligen ha ett "jämnställt" hem här hemma och jag känner att jag kan bidraga till fullo. Annars känner man sig ganska värdelös som pappa i början. För kvinnor kommer alltid ha något som vi män saknar, bröst! Det enda man kan göra är byta blöjor och gulla. Visst det är skönt att inte behöva gå upp mitt i natten för man ändå inte kan göra något, men det är också skönt att kunna göra det för att underlätta för Linda. Delad börda är hälften så jobbigt!

En annan fördel är att vi har stenkoll på hur mycket Tyra får i sig. När hon var magsjuk och inte fick behålla maten kunde vi dosera och visste precis hur mycket hon åt och när hon var tillbaka till sitt normala glupska jag. Hon har visserligen blivit lite hård i magen ibland men det har gått över snabbt och vi har lärt oss hur vi ska göra då.

Tyra är varken mammig eller pappig, det har inte varit något problem för mig att gå hem denna vecka och ha eget ansvar för Tyra. Tyra tycker helt enkelt om den som håller flaskan, oavsett om det är mor eller far.

Som sagt funkar inte amningen så byt till ersättning. Ni är INTE sämre mammor för det!! För oss har det inneburit massvis med fördelar med ersättningen. Speciellt för mig som upplever att jag fått en bättre kontakt med mitt barn.

SÅ det var det, veckan har gått bra här hemma. Hur det gick med bloggande får ni avgöra men det tog mer tid än jag räknat med. Jag lovade lite blogg om husbygget men det har jag helt enkelt inte hunnit med, fast jag har varit förbi tomten varje dag och tagit bilder. De kommer nog Linda lägga ut snart för det har verkligen hänt grejer där. Nu lämnar jag över pennan till Linda igen och ska ändra tillbaka lösenordet.

Kanske ses och hörs vi igen här, för förtroendet till att vara pappaledig i framtiden finns kvar men om Linda låter mig känna till lösenordet hit är jag tveksam till.

/Markus



Ps. Nu har jag en massagetid inbokad efter veckans slit, det borde ni också unna er!

Det tog 13 år, men nu förstår jag.

Ja, veckan börjar dra mot sitt slut och min pappaledighet likaså. I morgon är Linda ledig och vi båda är hemma så då lämnar jag tillbaka bloggen, men innan dess har jag lite tid kvar att skriva på. Jag inser nu att jag är utbildad för det här, att vara pappa. Det var det här jag gjorde lumpen för att lära mig, det där med storskalig invasion från Öst var ju bara blaha blaha. Jag är nu övertygad om att vi har, eller rättare sagt hade, allmän värnplikt för att unga män ska lära sig kunna ta hand om sina barn själva. Därmed öka chanserna för en frisk population och fler medborgare i Svea rike.

För under denna vecka har jag, som i lumpen fått lära mig att mat är en lyx och är den dessutom varm en ren delikatess. Jag är glad över att jag lärt mig sova när som helst och var som helst, då även minsta sömn ger resultat. Att duscha under veckan har jag vid ett tillfälle tillämpat så kallad "jägardusch", dvs att man först duschar 30 sek för att blöta in sig. Tvålar in sig under 30 sek för att sedan skölja under 30 sek. Jag tror tom Gunde skulle varit impad.

Att man sedan haft nytta av visst strategiskt tänkande och planerande för nästa steg går igen i allt. Linda tyckte jag hade spridit ut kräkhandukar över hela lägenheten. Men det var bara ett steg till att vara förberedd, likaså har jag alltid en flaska med uppmätt vatten i kylen och doceringsasken fylld med ersättningspulver. Jag lärde mig, efter direkt feedback, att alltid ha en napp i reserv då jag tappade bort en vid babysimningen. För det lärde vi oss att alltid ha en reserv sparad, "ett ess i rockärmen" som vår kapten sa. Så nu förstår jag vad mina 15 månader i grönkläder var till för! Tjejer tycker ofta att killar pratar lumpen och lumparminnen, men ni ska vara glada att vi varit där. För då är vi bättre lämpade som föräldrar, enligt mitt sätt och se det.




Keep it simple, stupid! -ett annat militäruttryck.




På besök hos farfar och Atos idag.




Nyblivna vänner.

Barnmusik från 70-talet

Denna morgon jammade vi loss här hemma till frukosten. Jag satte nämligen på lite "riktig" barnmusik från härliga 70-talet, vilken är lite skillnad till Lindas 80-tal och bortskämda Mtv-generationen :)
 
Någon som känner igen James & Karin och deras klassiker som, älgarna demonstrerar, tandborstvisan, flytvästvisan och trafiklåten?


     
                                                                         70-talet                80-talet



Det mest markanta som hänt denna vecka med Tyra tycker jag är tvåhandsgreppet. Det är att ta tag i båda fötterna samtidigt. Hon gör det jämnt nu, speciellt på skötbordet vilket försvårar blöjbytet. Men det funkade även att göra det under ryggsimmet igår på badet, i soffan, på lekmattan, i vagnen. Ja dubbelgreppet är en sann glädje nu.





Tvåhandsfattning a la´ Björn Borg.


Ja till er som följde mitt V64-tips igår så var det bortkastade pengar, 4 rätt visserligen men ingen utdelning.


Saknad

Här om kvällen skulle vi ta några bilder på hur glad Tyra blev när mamma kom hem och jag låter bilderna tala för sig själva.




Morsan, du är pinsam!





Käkat lunch på libanesen igen känner jag?





Till slut kom ett dreggel-leende.

Men jag ska väl tillägga att bilderna inte togs när Linda kom hem utan senare, då den stora glädjen lagt sig.

Nu börjar det märkas.

Som ni säkert märkt har inte bloggen uppdaterats under dagen. Det beror på att vi både har varit på babysim och hälsat på min kompis Thomas med lille Theo, tack så mycket för haklappen och maten!! Theo är snart 1,5 år och jag förundras hur mycket som ska hända från nu tills Tyra är lika gammal. Det går verkligen supersnabbt. Nu känns det som det gått extra snabbt just för Theo. För att jag aldrig fått arslet ur och hälsat på honom förens idag. Något jag skäms över men nu är det gjort, hoppas han förlåter mig bara.

Babysim var en upplevelse det också så det är inte bara Tyra som blev trött efteråt utan även pappa behövde varva ned efter en stressig morgon. Tyra hade den goda smaken att bajsa ordenligt på vägen från bilen in till babysimmet också, men ska man bada är det ju lika bara att skita innan.

Det märks att fokus inte är på topp längre in i veckan, sömnbristen gör sig påmind i små detaljer. Som att matskeden hamnar i sophinken, nappar tappas bort (med förödande konsekvenser, det hade varit bra att ha kvar den efter babysimmet) t ex. Däremot börjar jag få mer grepp på mattiderna och sömntiderna och där skilja på tröttgnäll och hungerskrik. Men jag har bestämt mig för en tidig kväll ikväll, så efter detta inlägg väntar kudden!!



Redo för rond ett i simhallen, (notera även Lindas nyinköpta foto på kylskåpet).





En glad fis som sitter upp!




Tyra tappar hår, precis som sin far. Som tur är för Tyra har hon framtiden för sig och det kommer växa ut igen. Själv har jag gett upp hoppet om det. Men det här är lämningarna efter ca en halvtimmes jollrande i sängen idag, inte ens jag fällde så snabbt.


Kvällens travtips!

En mycket saknad punkt på denna blogg, eller hur!

Inför jackpotutdelningen på Solvalla ikväll lägger jag in denna rad. Tyra kommer få så många leksaker efter denna vinst.

Avd. 1: 6
Avd. 2: 1, 7, 15
Avd. 3: 3, 5, 7, 9
Avd. 4: 9
Avd. 5: 1, 3, 8
Avd. 6: 4, 8

En rad på hela 72kr.

Musik ska byggas utav glädje..

Först och främst, jag är ledsen alla fotbollsälskare som följer denna blogg, men inlägget från igår fick kasseras. Men jag kunde i alla fall se att minst två personer var inne under matchen och kollade. En riktig succé med andra ord!

Igår bullade jag upp med musikstund här hemma. Vi har båda från Tyra föddes och även innan det sjungit för henne, och tro det eller ej men hon uppskattar det. Visserligen får jag gliringar från Linda att jag är musikdyslektiker eftersom jag mest glömmer ord och hittar på nya i texterna, vilket jag tror Tyra inte bryr sig om. Nåväl jag såg till att Tyra var mätt och belåten och på sitt gladaste humör och plockade fram gitarren. Men det var en väldigt svårflörtad publik, vi gick igenom både "bä-bä vita lamm", "mors lilla Olle" och "byssan lull" tills vi fick lite garv under "var bor du lilla råtta". Sedan var succén ett faktum, men roligast var det att klinka själv, vilket hon faktiskt lyckades med lite. Hon knäppte på någon sträng och lyckades vispa till över strängarna en gång så det lät riktigt bra.




Den lille musikkritikern.





Det var Gullan Bornemark jag ville höra inte Black Sabbath!!




Bäst att ta saken i egna händer. Är det inte lite likt Janne Schaffer?





Pling! Beethoven började väl lira runt 5 år, Tyra vid 4 månader...


Sömntuta...

Nu börjar jag fundera lite. Jag tog en långpromenad med Tyra nu i drygt 2 timmar och hon har sovit som en stock hela vägen, om jag istället hade varit hemma hade jag då också kunnat sova. Eller hade hon då bara sovit en halvtimme? Det känns lite som man missade den möjligheten när jag var ute. Tänkte lägga mig i en grässlänt och slumra lite men jag antar att det inte hade sett så snyggt ut. Nu är det chansen förbi och jag ser snart fram emot en livlig vakenperiod.

Ja som sagt, jag slets från datorn med ett galskrik från hallen. Någon var väldigt sur över att hennes beställning på 180ml ljummen mjölkersättning inte var klar och serverad.

Linda brukar ju ibland skriva vad Tyra har på sig och vem hon har fått det ifrån. Idag är Tyra klädd i blåa och hittills rena kläder...



Redo för en promenad till centrum.

Nästa etapp.

Dag två kunde inletts bättre, natten var en pina. Inte från Tyras håll dock vilken man lätt kan tro utan det är jag själv som har en jobbig hosta som vägrar ge sig. Så natten fick tillbringas i soffan i ett försök att inte störa resten av familjen. Bästa sovställningen visade sig vara halvt sittande. Tyra sov som en stock vilket gjort henne ganska pigg idag till skillnad från mig. Hostan har gett med sig lite under dagen men varje gång jag hostar skrämmer jag Tyra och underläppen börjar darra. Det hela måste vara en ganska rolig syn, den ena hostar till och den andra gråter en skätt, sedan skrattar båda en stund tills nästa hostattack.


Jag utlovade ju lite fotbollsblogg som omväxling här och min bror hörde självklart av sig när det uteblev igår. Men ikväll möter Bajen-Assyriska och exlusivt på min brors begäran ska jag liveblogga under matchen! Tyra har visat måttligt intresse för fotbollen på tv men gillar hockey verkar det som. Redan under OS kunde hon sitta still och följa tvn med stort intresse under matcherna, även curlingen var intressant så det måste väl ha med det vita och färgerna som rör sig.





Tyra och tidningar har ett speciellt förhållande, för Tyras del gäller det att så snabbt som möjligt förpassa dem till golvet. I morse vann Tyra över tidningen med 14-3.


Mustaschkampen..

blev ganska kort här hemma. Jag kom på den goda idéen igår när jag rakade mig att jag kanske skulle bidraga i kampen mot prostatacancer. Sagt och gjort, jag behöll lite fjun över munnen och gick stolt ut för att visa Linda mitt bidrag. Jag möttes av en NEJ, ett klart otvedtydligt nej. Ett sådant nej som man säger till en hund som gör fel. Så tangorabatten fick ge vika, men på ett vilkor. Att Linda ska köpa en pin för att stödja mustaschkampen. Så man kan ju säga att mitt lilla bidrag gav utdelning. Så till alla män där ute som läser det här. Ställ ett ultimatum till era tjejer, betala eller mustasch!!



Ja, den är riktigt ful men fyllde sitt syfte den korta tid den hängde där.





Linda har plötsligt massa tid över på kvällen då bloggen är kapad. Igår blev det ett brev skrivet till vårt fadderbarn Vanessa.

So far so good...


Ok, är det så här det är att vara föräldrarledig! Jag har fått väcka Tyra för jag tyckte det var för tråkigt att hon sov hela tiden och nu sover hon igen. Jag vet att jag inte ska klaga, det finns de som har det riktigt jobbigt och även Linda har haft sina tuffa dar här hemma. Men just idag skiner solen både ute och inne. Jag inser ju att jag samtidigt gör ett kraftfullt misstag att säga att det är lungt här hemma, Linda kommer ju direkt undra varför då inte golven är bonade och sängkläderna manglade.

Nåväl, Linda kommenterade på sin Facebooksida att jag kapat bloggen och hon uttryckte att hon var lite rädd för att jag skulle bli som Alex Shulman. Hon kan vara lugn, ni kan alla vara lugna, det kommer jag inte bli. Jag kan väl erkänna att jag inte är ett större fan av honom, men ska också erkänna att jag faktiskt inte läser hans blogg utan har grundat min uppfatting på det lilla jag snappar upp av det som Linda delger mig och det han uttalat sig om när det gäller fotboll. Men idag, pappaledig som jag är, kikade jag in på hans pappablogg. Han skriver där att pappor som inte går på BVC-möten borde skämmas. Han själv har inte missat ett enda BVC-möte från det att hans fru/sambo blev gravid. Jag tycker det säger mer om hans "jobb" än om oss andra pappor. Men självklart i sak håller jag med, har man möjlighet att delta i det som är bäst för barnet och inte gör det så ska man skämmas, mamma som pappa.




Ansträngande förmiddag som pappaledig. Sitter på uteplatsen och lyssnar till ljuva ljudet av sprängningen på vår tomt. PIP-PIP-PIP-PIP-PIP..... BANG! PIIIIIIIIIP...ahhh.. bort med skiten!



Nyvaken Tyra glassar i solen



och ett stenkast bort arbetar "våra" arbetare.

BLOGGEN KAPAD!!

HEhe, inte nog med att jag tar över ansvaret för Tyra i några dagar, jag kapar även bloggen! Lösenordet ändrat och jag har makten!

Jag har ingen aning om vad jag ska skriva här men det kommer väl handla om viktiga saker som fotboll och husbygge. Ja Tyra ska väl få en del uppmärksamhet också. Väl mött i några dagar för på fredag lämnar jag över både blogg och Tyra, förmodligen är jag helt slutkörd då och har inte hunnit skrivit en rad här.

/Markus

Morsan gått, farsan och Tyra njuter i pjamas och med Playstation.

Morsan har gått till jobbet, vi ligger kvar i pyjamas och lirar lite playstation. Kan man njuta mer!



Farsan är svår att slå men ge mig några matcher till så får han nog däng!!

Farsan är lite svår att klå, men ge mig några matcher till så ska jag förnedra honom!



tillbaka

och här hemma är det fortfarande varmt! Underbart vårväder, gräsmattan har tom växt några centimeter sedan vi for i torsdags, nu är det vår på riktigt! Man kan nästan se hur knopparna håller på och brista på alla träd och växter, det är nog inte många dagar kvar tills allt blommar och allt blir grönt och skönt igen. Jag har längtat ihjäl mig till den här sommaren.

Tyra är iallafall helt klar med sin sommargarderob nu känns det som. Efter en del shoppingrundor med de mest shoppingtokiga i vår familj så kom vi hem med stora och många kassar med kläder till Tyra (och lite till mig också, hihi). Vi som gick till Birsta var tvungen och ringa ner först pappa som fick komma en sväng och hämta lite kassar och sedan fick Markus och min bror komma och hämta lite fler kassar för att vi skulle klara promenaden hem. Tyras vagn höll helt enkelt inte måttet för vår shoppingextravaganza. Skönt att ha införskaffat saker som solskyddsdräkt och lite sommar tights och klänningar och färgglada T-shirts. Allt i strl 74. Det verkar vara det som gäller för lilla fröken snart, känns onödigt att handla strl 68 och så kan hon bara ha det i två eller tre veckor till.

Tyra ska döpas i juni och vi var och träffade prästen i fredags, mycket man ska tänka på som jag inte hade kunnat föreställa mig, som vem/vilka ska läsa vissa texter, hälla vatten etc. Vi får fundera på det nu veckorna som kommer helt enkelt, det är kul att man kan inkludera många i själva dopakten, blir det kanske mindre tråkigt att titta på. Jag är iallafall nöjd med de tre psalmer som vi valde, men det var inte lätt det heller.

Förutom kyrkan och shopping så hann vi träffa lilla Julius igen som bara blir sötare och sötare. Julius mamma och pappa är två lugna varelser, vilket även Julius blivit. Tyra är ju snäppet livligare, hihi, tror att Benny fick fullt upp att hålla i när jag lämpade över sprattel Tyra till han. Tyra har stortrivts hela helgen och varit så bortskämd med att nån har burit och pratat med henne. Hon har nog varit som en stor solstråle med ett konstant leende i fyra dar. Markus ska vara pappaledig med henne nu den här veckan så han kommer ha mycket att leva upp till om han ska lyckas underhålla henne på samma nivå som min familj gjort i flera dar :)


svårt att få dem att titta samtidigt in i kameran.....


Tyra med sin gammelfarfar!


min lilla kusin Elin med min stora bebis


Elin älskar bebisar, jag tror vi har hittat en framtida barnvakt!

Det gick faktiskt över förväntan att åka upp med henne i bilen. Jag var orolig att hon skulle lessna fort och bli gnällig, men hon sov större delen både dit och hem. Vi åkte på kvällen upp, vi trodde vi skulle hinna till typ Tönnebro innan det var dags för sista kvällsmålet, men vi kom bara till Uppsala, ibland måste man bara älska att resa med barn :)


Tyra är redo för roadtrip!

Nu i veckan ska jag gå lite utbildningar och kurser på jobbet, så jag lämnar över världens roligaste jobb till Markus i en hel vecka! Blir kanske lite mindre bloggande, men jag ska uppmana honom att ta "blogg vänliga" kort så jag kan uppdatera lite om vad dem två knasbollarna hittat på på dagarna. SOM jag kommer sakna Tyra, hoppas det blir uthärdligt iallafall.

hemma i sundsvall

har sovit till nio. ätit frukost och middag med två händer. Tyra har hela tiden nån att prata med och nån som vill bära på henne, ungen är inte uttråkad en enda sekund och stortrivs. Igår slockande hon vid åtta och sov ända till sju imorse. Det finns fördelar med att åka bort och bli bortskämd ett tag. Min bror kom och hämtade Markus tidigt imorse för att åka iväg och fiska, så han är vi av med också. Nu finns det bara en sak kvar att göra, shoppa lite och fika med alla tjejer i familjen.

RSS 2.0