Söndag

vi har haft minst sagt fullt upp i helgen, då blir bloggen lidande, och tid till att svara på kommentarer, jag hoppas ni har överseende :) Jag blir så himla glad och tycker det är så kul när ni kommenterar, tack tack :) Altanen börjar ta form här hemma, och jag är så stolt över min M, han är verkligen jätteduktig! Och det blir ju lite mer speciellt sedan i framtiden när vi sitter och njuter av ljumma sommarkvällar när man vet att det är han som gjort den helt själv :)

Alltså det här med vintertid är ju sinnesjukt, vaddå sovmorgon? Vem får det? Vi lyckades iallafall hålla Tyra uppe en extra timme igår kväll för att slippa gå upp okristligt tidigt den nya tiden. Och ikväll så somnade hon kl 19 som vanligt. Tyra sover ungefär 12 timmar varje natt, och jag är ganska glad att hon är kvällstrött, precis som jag. Men det är guld värt att få lite värdefull egentid och tid till att fixa och dona lite här hemma några timmar på kvällen innan man helt faller ihop.

Söndagen har varvats med besök på bauhaus drive-in och besök hos djuren i friluftsgården. Hönorna var nog lika intresserad av Tyra som hon av dem, och hon vågade faktiskt klappa en häst idag som stod uppspänd i stallet. Hon har varit lite avvaktande förut mot att ta på hästarna, men idag så släppte nån lite spärr och hon inte bara klappade på manen, utan öven petade lite på mulen. Litet steg för mänskligheten, stort för Tyra....

Nä, vet ni. Nu är jag så trött så jag känner mig helt lam. Tänk en lång dag i skidbacken och man kommer in i värmen i stugan....SÅ känner jag mig. Lealös. Ska mysa i soffan med lite glass tror jag! Imorgon ny vecka, en vecka som bl.a bjuder på en tågresa för mig och Tyra!



på egna ben

nästan lite läskigt hur våran lilla bebis växer så fort


Min joggingrunda i skymningsljus... Min si...

img_0885 (MMS)

Min joggingrunda i skymningsljus... Min sida  är Tyresö Strand där vi bor, det underbara salta vattnet är Erstaviken, och andra sidan är Solsidan Saltsjöbaden. Underbart vackert är det året om, och att springa i salta höstvindar är stärkande för kropp och själ.


åksjuk och lekland

Idag när vi skulle ut på lite ärenden på morronen så blev Tyra åksjuk och spydde ner hela sig själv och bilbarnstolen, inte kul! Som tur var så var vi två stycken eftersom Markus var hemma på förmiddagen, annars hade det blivit lite jobbigare. Hon såg så bedrövad ut stackars lilla Tyra där hon satt mitt i all sin spya, men vad ska man göra? Ingen idé att stanna för att sätta ner henne på nytt i en nerspydd bilstol, så vi vände tvärt och for raka vägen hem utan att stanna. Hon blev så nöjd så när vi kom hem och hon fick sitta och plaska i badet och äta pannkakor och hur mycket banan hon ville till lunch.

I eftermiddags så testade vi leklandet Kaatach som ligger här i Tyresö, Tyra hade gott sällskap av Lukas. Hon vart väl aldrig riktigt på topp igen lillstackarn efter bilfärden, och dessutom en förkortad lunchsiesta eftersom jag petade lite väl mycket på henne när jag skulle lämna vagnen utanför leklandet, men hon tog igen det senare, så hon var speedad som vanligt här på kvällen. Hon har mest velat släppa och stå själv, det är kul men lite läskigt fortfarande tycker jag. Det har tagit lika lång tid för henne att lära sig stå stadigt utan stöd, som för hennes mor att sluta vara sån hönsmamma och som ska dit direkt och se till så hon inte ramlar. Jag har börjat lära mig att hon faktiskt inte ramlar, hon står ganska stadigt, plus att det inte gör ondare än de vanliga fallen hon gör när hon forcerar fram mot möblerna. Gud, jag kom ihåg i somras när hon precis lärt sig dra sig uppåt mot möbler, ungen hade bulor och blåmärken överallt. 

En dag på leklandet. Och när Tyra är trött och blir på sitt allra gosigaste humör så händer det att även Lukas får sig lite pussar, kramar och allmänt gos. Förra gången hon vart lite gosig på Lukas så fullkomligt kastade hon sig i hans knä och borrade in huvudet i magen på han. Det stannade vid nån puss och lite kramar idag.

Allt oftare så går hon också på knäna, hon gjorde det extra mycket på de mjuka mattorna på leklandet, hon går så ibland med gåvagnen också. Ser lite konstigt ut, som att hon hoppar fram liksom, hon ser ut som en liten skuttande kanin.


Tyra skuttar sig fram i livet.

Tyra börjar mer och mer vilja vara lite för sig själv och leka i lite mysigare ställen. Här hemma går hon ibland under köksbordet med nån leksak och vill sitta där och pilla för sig själv. Idag gick hon iväg och in i små hus som fanns där, och satt där inne själv och lekte och pratade lite. Jag undrar om det kanske börjar bli dags att göra nån liten koja till henne som hon kan krypa in i när hon vill. Så kan hon önska sig ett sånnt där litet lektält i julklapp eller födelsedagspresent, så kan man inreda den med lite kuddar och gosedjur tänkte jag.

I övrigt vad gäller hennes utveckling så tycker jag (och även andra som umgås med Tyra) att hon börjar visa lite tydligare tjejigare drag, om man nu kan säga så? Eller är det kanske bara personlighetsdrag, iallafall så är det saker som JAG förknippar som lite tjejigt, men killar kan såklart vara precis likadana. Men hon har börjat fnissa eller fnittra ibland, hon blir kramigare och pussigare för varje dag tycker jag, hon kramas också gärna med gosedjur och dockor. Hon ser också lite tjejig ut när hon blir förnärmad eller generad, det blir hon ganska ofta, speciellt om det kommer nått barn eller bebis och petar på henne i ansiktet eller magen och hon inte är beredd på det, då vänder hon bort huvudet mot axeln och skakar på sig. Jag antar att det är viktigt att uppmärksamma nu hennes små personlighetsdrag, om hon inte vill ha nån bebis som sitter och petar henne i ansiktet så ska man ju inte tvinga henne till det. Efter ett tag så brukar Tyra finna sig i situationer och själv ta kontakt. Men hon vill oftast vara den som inititerar kontakt för att hon ska känna sig helt bekväm. Jag tror inte hon är speciellt blyg, bara mer avvaktande och vill känna in situationen lite. Sånn är Tyra liksom, det är hennes grej.

Tradera

Äntligen så vänder mina tradera vindar och jag lyckas vinna lite bud! Markus har nog gett upp att försöka förklara det här med att man inte kan ha vunnit nått man betalat för. Han har inte lyckats få mig att tänka om eftersom jag blir lika glad varje gång jag vinner nått. Idag kom iallafall Tyras nya fina vinterskor från Viking som jag vunnit. Jättefina och det känns lite mer motiverat att köpa vinterskor till en tredjedel av vad de kostar nya, speciellt när hon med största sannolikhet kommer sendera sin mesta tid utomhus sittandes i vagn och pulka...Jag kan ju trösta Markus med att jag vid samma tid nästa år säkert säljer dem till samma pris igen, hihi.


så lik mamma så

Tyra blir mer och mer lik mig, hon börjar bli riktigt smart, måste ju komma från mamma tycker man.

Just nu är det den där gåvagnen som gäller här hemma, Tyra har hållit på hela förmiddagen med den, och efter ett tag så lessnar man lite på att hjälpa henne med att vända och fixa med den där vagnen, man behöver en paus liksom. Jag gick helt enkelt in i köket och började förbereda lunch istället, tänkte att hon ger väl upp och hittar nått annat att leka med när det tar stopp. Men efter en stund så hör jag hur hon liksom fortsätter att gå med den där vagnen, otroligt om hon lärt sig svänga och backa med den såfort. Men icke, hon är smartare än så. Hon drar den BAKLÄNGES tillbaka igen, slipper hon besväret med att vända runt den. Sådär höll hon på, fram och tillbaka. Hon skulle väl hålla på än om det inte vart en paus för lunch och sova.


Tyra kom på knepet!

mmmmmmumma

Igår gjorde jag pasta och ostsås till middag och som Tyra fick äta till lunch idag, det slank ner snabbt som bara den, både hos de stora och de små i familjen. Men vem älskar inte ost? Detta är inget viktväktarrecept kan jag varna er för, men fruktansvärt gott. Man kan ju såklart stoppa i lite vad man vill i ostsås, jag tog det jag hade hemma, rökt skinka och paprika. Annars så tycker jag att broccoli och ärtor är himmelskt gott i ostsås. Tyra fick pastastjärnor, ni vet sånna där som italienarna har i soppa. Så himla skönt att slippa dela pastan så att hon inte får för stora bitar. Pyttelitenpasta är toppen och finns alltid i vårt skafferi.



Ostsås:

4 dl mjölk
2 msk vetemjöl

Vispa ihop, småvispa tills det kokar upp, och vispa och låt det småkoka i typ 2-3 minuter så ni slipper skrubba kastrull efteråt

Lägg i 3-4 dl riven ost, vilken som helst, ost är alltid gott. För en "vuxnare" smak och sås ta parmesanost, jag använda vanlig gratängost som vi hade i frysen igår

Grönskaker/kassler/rökt skinka/kokt skinka. Låt det puttra till sig några minuter tills osten är helst smält.

Jag kallar det här för en riktig "dusch lunch". Eftersom att pastastjärnorna och skinkar klibbar mysigt med ostsåsen, så finns det inget annat alternativt än att stoppa in Tyra i duschen efter att hon gått lös på det här. Tyra kliar sig i håret, i öronen, på fötterna, på knäna, you name it, under en måltid. Så man har pasta bokstavligen överallt på henne. Hittade tom pasta i öronen och i blöjan idag. Har vi inte bråttom nånstans och vi kan äta lunch hur länge som helst, så får hon alltid äta själv. Vill man att det ska gå snabbare så matar vi alltid henne. Men det blir faktiskt en skillnad på hur mycket hon får i sig beroende på om hon äter själv eller blir matad. Får hon peta i sig själv i lugn och ro så äter hon upp allt som man lägger framför henne. Men matningen med sked så lessnar hon mycket fortare.


mmm, pasta och ostsås


Spara foton?



Godmorgon! Tyra brukar ju vilja titta och vinka lite till alla barnen som går till skolan på morgonen, så även idag. Vissa lyckliga dagar tajmar hon in att det kommer vovvar också, det är kul.

Sitter för fullt och går igenom miljarder kort som ska sorteras och tankas över på den externa hårddisken. Det känns som ett evighetsarbete. Hur ska man egentligen spara alla kort man har? Kommer externa hårddiskar att hålla nu i typ 100 år så korten inte går förlorade? Jag försöker ju vara duktig och beställa hem de kort som vi är extra nöjda med, och klistra in i fotoalbum. Men det finns ju nån miljon kort till, plus alla filmer på Tyra. Får väl hänvisa till olika hårddiskar i framtiden när hon frågar efter kort på sig själv. Nu ger jag iallafall upp att hålla på och klistra i kort i fina album från Bookbinders Design, och köper "vanliga" album som man bara tjoffar in kort i, och skriver lite på sidan om vad och när det hela utspelar sig.


playdate

Idag har vi haft en playdate med underbara Lee och hennes mamma, hela vägen från Birkastan. Lee är några månader yngre, och Tyra ser såklart till att lära henne allt hon vet. Tyra är ju inte sådär jättefascinerad av bebisar i hennes ålder, hon vill ju helst leka med större barn, men med Lee så var hon förvånansvärt snäll. Kanske för att Lee är tuff och tar tillbaka leksaker, och vågar sig på att ta Tyras, sånnt behöver Tyra lära sig.



söt som socker, och kanske en framtida bästis.

Tyra har nog klivit rakt in i en sånn där utvecklingsfas. Läste lite om det i den där boken som alla har, Tyra är nu på sista kapitlet i boken. Herregud, hur hamnade vi där, sista kapitlet, är hon stor nu då? En sak som stämde väldigt väl var det där med att vilja sätta ihop saker. Förut ville ju Tyra riva ner saker och dra isär grejer, nu är hon mer intresserad av att sätta ihop sakerna istället. Duplobitar kan hon sitta med i en evighet, dra isär, sätta ihop. dra isär, sätta ihop. Men hon har även börjat att försöka få ner klossar och sånnt i klosslådan i hålen. Det går ju inte alls såklart, men det är nått nytt hon har kommit på iallafall att hon ska försöka med. När Tyra är i en sånn där fas så märker man det väldigt väl. Hon tappar aptiten, har svårt att komma till ro, speciellt på dagarna har hon svårt att sova, och så är hon gnällig och lynnig. Hon brukar komma ur de där faserna på nån eller några dagar. Annars så vill hon stå själv och gå med gåvagnen och hålla oss i ena handen oftare, eller nästan jämt när vi är hemma. Hon blir bättre och bättre, övning ger ju färdighet. Vi "tjatar" aldrig på Tyra eller försöker få henne att träna på vissa saker, utan vi låter henne själv visa när hon är redo för nått. Som det här med gåvagnen. För några dagar sen så var det helt plötsligt världens roligaste leksak igen. Bara sådär. Hon har inte varit intresserad på över nån månad, men nu så är det hennes bästis.

tycker om att gå och hålla mamma i handen

stopp

att gå med gåvagnen är fasligt kul. Tills det tar stopp.


vilket underbar dag

Måndag, är inte det veckans tröttaste dag? Är inte det den morgonen när en kopp kaffe smakar som allra bäst. Trots att jag inte "jobbar" just nu utan är hemma med Tyra så uppskattar jag fortfarande en måndagsmorgon kaffe. Man blir liksom extra trött på måndagar, trots att jag går och lägger mig och går upp samma tid varje morgon.

Jag har dessutom vunnit ett presentkort på butiken Hjärtat Mitt hos annasara. Vilket sätt att starta en vecka på va! jag som ALDRIG vinner, jag ska köpa mig ett par trisslotter imorgon.

Kom ni ihåg att jag bloggade om att Tyra har en märklig förmåga att lyfta ena benet när hon står upp? Hon har börjat med det sittandes också. Hon ser så himla rolig ut. Men det är väl balansen hon tränar. Hon börjar få riktigt bra balans, och tar sig upp från sittande till stående mitt på golvet nu, och gillar att släppa möblerna och stå själv, men hon vill att man ser det och klappar åt henne. Nu ikväll har hon spatserat runt med sin far, och han har bara hållt i ena handen, så hon har bara haft stöd med en hand. Hon blir nästan lite mallig, ler och klappar åt sig själv. Men vem gillar inte beröm?

Annars så har Tyra inte haft sina bästa av dagar, svårt att komma till ro och somna, och väldigt rastlös när hon är vaken. Hon har varit ute och gått med sin gåvagn största delen av dagen, men varje gång det har tagit stopp så har det varit som att hela marken och världen under henne försvinner totalt. Hon klarar inga motgångar idag. Ska se om jag kan få upp ett video som jag gjorde förut på hur hon tacklar en motgång idag.




Tyra ser ut som en sittande kissande hund med ena benet uppe sådär. Och hon kan sitta så länge, jättelänge. Jättekonstigt.

kalas!

Idag har vi varit på kalas, så Tyra fick vara kalasfin. Sedan jag uppdaterade programvaran i Iphonen tycker jag att det blir sämre kvalitet på korten, tycker det ofta blir nått gulaktigt över dem, åtminstone de som jag tar inomhus. Den har svårt att hänga med också när man rör sig, vilket gör att korten jag lyckas ta på Tyra blir ytterligare jättedåliga eftersom hon oftast rör sig.



Ni kanske tror att jag gått helt bananas och köpt ytterligare plagg med mopsar på från Me&I, men det har jag faktiskt inte. Den här supersöta scarfen var med i goodiebagen som jag fick av Loppi.se igår. Ibland har man tur med de där goodiebagsen, och får en massa bra saker. Jag träffade bla på söta Stina från minbebis.com igår, och hon fick med sig några extra goodiebags och ska lotta ut några på minbebis sajten, så håll utkik efter det.

"stötte" (läs, tvingade) på Cecilia Blankens igår också och hennes sockersöta Bonnie och passade på att berömma henne för kollektionen.

härlig dag

idag har varit en sånn där härlig dag med en glad och nöjd Tyra, inte ett pip eller gnäll på hela dan. Vi var en sväng till Café Opera och loppi.se och deras 1 års kalas. Det var bla uppträdande och minidisco, så det var musik hela tiden, vilket passade henne bra, hon dansade loss i min famn. Och trots mycket folk, mycket ljud och varmt, så verkade hon trivas som fisken i vattnet. Typiskt att det ska vara just Cafét som hon gillar så mycket, nu är det bara att hoppas att det dröjer 18 år, MINST, innan hon hittar dit igen. Hon somnade i vagnen nästan innan vi ens hann ut därifrån, så det tog musten ur henne iallafall.

Nu ska vi lägga lillfisen och plocka fram lördagsmyset. Vi åt fiskgryta till middag idag, kan jag rekommendera, kändes som den perfekta "första snö" maten. Vi hade saffran i så den blev sådär underbart mustig och len. Och så gillar jag all mat där det ska vara en skvätt vin i, får man ju dricka lite själv också under tiden som det puttrar. Nice.

Vinnaren i bebisboken tävlingen!

Efter ett rafflande lotteri med Tyra som lottodragare och Markus som kontrollant, så är vinnaren dragen....



Grattis till Jenny!

Såhär gick det till:



TGIF

vi hade tur idag, Tyra och jag. Istället för att bli helt själva en hel fredagkväll, så fick vi sällskap av Madde och Lukas. Tyra och Lukas är varandras motsatser, Tyra med sitt humör och bestämdhet, och Lukas med sitt lugn och sin oerhörda snällhet. Men de har varit påtvingade varandras sällskap sedan de bara var ett par veckor gamla. Så Tyra vet vad hon ska göra för att Lukas ska bli ledsen och vice versa. Men det är tyvärr helt omöjlig att samla båda samtidigt på en bild, när de väl sitter och pillar på varandra och smiter iväg ihop till nått rum man inte ska vara i, då har man såklart ingen kamera. De var väldigt bra kompisar i några minuter idag, visar sig att Tyra sitter och håller i hennes pappas mobilladdare, som hon inte får röra, och hon vet om det, och erbjuder Lukas att ta på den också. Hon vill ju inte hamna i trubbel själv. Den lilla sluga räven. Blir därför bara kort med bebisar som rör sig, blir så när ingen av dem sitter still någonsin tillsammans . Och jag menar det, någonsin.



Önskar er alla en trevlig fredag, och trevlig helg!

varför?



varför bor jag inte kvar i Mexiko? När man vaknar till det här så undrar man ju lite. Ganska tidigt för första snön, iallafall i Stockholm. Jag kom iallafall ihåg när den första riktigt jobbiga snön kom förra året, den som låg kvar resten av vintern, det var den 17 december. För då föddes Tyra, och hon ville komma ut redan i bilen påväg till sjukhuset, så vi fick åka ambulans sista biten. Det sitter jag och tänker på idag när jag ser den här första snön. Även fast den ska försvinna under dagen.

Jag hade stora planer på att åka till Gröna Villan i Älvsjö och shoppa vinterskor och vantar och mössor och raggsockar, men eftersom inga vinterdäck sitter på bilen så känns det inte aktuellt, kanske senare under dagen om det här smälter bort. Jag förlorade en del fina och bra auktioner på Tradera igår på just skor och underställ och andra vintergrejer till Tyra, vart så less så jag har kastat in handduken. Men vem vet, jag kanske ger det en chans till ikväll. Så tråkigt att "förlora", blir less då.

Såhär kul är det med overall. Jättekul.

img_0816 (MMS)

Såhär kul är det med overall. Jättekul.


liten, lagom, stor

Idag har vi testat på ett babygym igen hemma hos Leon och hans mamma. Det var ju inte så fasligt längesen i normal tideräkning som Tyra älskade sitt babygym, men i Tyra tideräkning var det en evighet sen. Men tackvare hängande saker i plast och roliga färger så kunde inte Tyra slita sig riktigt från Leons babygym. Hon var liksom tvungen att huka sig för att nå vissa saker, sitta framåtböjd för att nå andra, men man måste ju ge henne cred för hennes beslutsamhet. Ska. leka. med. hängandesakerna.



En annan sak som hon faktisk är lagom stor i och som passar perfekt är hennes nya bilbarnstol. No more gamnacke säger jag bara. I hennes babyskydd satt hon aldrig riktigt bra, tyckte jag. Tyra har ju sovit sina skönaste tupplurar i den, men jag var så himla less på att hon nästan alltid fick gamnacke nör hon somnade. I hennes nya bilbarnstol sitter hon så himla bra, och när hon somnar i den så kan hon sitta så härligt utsträckt och upprätt. ÄNTLIGEN.


Britax

Hörrni, ni glömmer väl inte att tävla om ett medlemskap hos babyboken.se? Tävlingen hittar ni HÄR och den avslutas imorron!


pappa!

idag fick nog Tyras pappa en skön känsla i kroppen. Tyra och jag var ensamma vid middagen idag, vanligtvis är vi ju tre stycken, vilket ungen tydligen noterat. Efter ett tag så tittar hon på mig och säger "pa...pa" och pekar ut genom fönstret. Pappa har ju varit där ute ett par dar nu byggandes på en altan. Pappa jobbar sa jag bara, kommer snart. Då vänder sig ungen om mot ytterdörren, och pekar och säger igen "pa...pa", och skiner som sol. Vilken grej, hon noterar att pappa inte är hemma, hon förstår att han är borta, och när han kommer så kommer han mycket riktigt oftast in genom dörren. Var ju tvungen att direkt ringa och berätta det här, första gången som hon liksom visar att hon förstår att nån är borta. Glad vart han, Tyras pappa alltså. Jätteglad. Och jag vart stolt. Jättestolt. Nu kan man ju bara hoppas att hon saknar mig lite när jag börjar jobba också!


såhär har det ju sett ut hos oss i nån vecka

lite segt

lite segt här idag just nu. Tyra har sovit dåligt och snorat, så det är en lite trött mamma som har tagit sig an dagen. Vi har varit i stan och ätit lunch med några tjejkompisar, och en "in till stan resa" har förmågan att dränera mig. Så en trött mamma gånger tusen just nu. Men eftersom det regnar och regnar, och Tyra och jag har varit på språng hela dan, så kan vi unna oss att bara vara inne och hemma resten av eftermiddagen och kvällen. Åh, det är en sånn här dag som man önskar att man hade ett stort badkar, men det är på gång. Tålamod är ju tyvärr inte min starka sida. Men ifall vi hade haft det så hade jag inte suttit här och bloggat just nu, utan legat i badet med Tyra :)

Imorgon ska jag iväg på nått som jag borde gjort FÖRLÄNGESEN. Jag ska på sånn där barnlivräddningskurs som Röda Korset har. Jag har tänkt att gå i säkert ett år, men nu så blir det av. Den är två kvällar, så det verkar som att man går igenom ganska mycket saker. Jag behöver det iallafall, skulle även behöva uppdatera min livräddningskunskap vad gäller vuxna också, men jag börjar med barn. Nån som varit på en sånn här kurs? Jag återkommer med hur det var. Det ska iallafall bli jätteskoj.


snorig men nöjd ändå

Tävla!

Jag har fått äran att testa på Bebisboken, en ny tjänst på internet som fungerar som en digital "fylla i bok" om barnets första år. Det är verkligen toppen, och varje gång jag suttit mig ner och fyllt i lite så har jag blivit fast i timmar!

Nu har jag fått chansen att lotta ut ett medlemskap, värde 199 kronor, till en av er läsare! Tävlingen pågår hela veckan och avslutas på fredag.




Jag är med och tävlar om ett medlemskap på bebisboken.se hos Lindas Blogg.

För att vara med och tävla så lämnar du bara en kommentar till detta inlägget om att du vill vara med och vinna ett medlemskap. Vill du ha en extra lott i tävlingen så använd ovan bild samt undertext till bilden i din egen blogg (kontrollera så länkarna fungerar), om du har en sådan. Glöm inte att ange email så jag kan kontakta dig om du är den lyckliga vinnaren.


Jag tycker iallafall att det här en supersmart idé, jag önskar att jag hade upptäckt redan när jag var gravid med Tyra, finns så mycket som man kan sitta och fylla i innan, som bilder och information om släkten. Det här måste ju vara den perfekta doppresenten också. Det jag gillar är att efter att man fyllt i alla avsnitt som sträcker sig över barnets första år, så kan man välja att beställa den som färdig bok. Man kan såklart även skriva ut alla sidor och avsnitt själv och göra en egen bok om man vill det. Jag tycker iallafall det är skönt att kunna göra det digitalt, speciellt när man har alla bilder digitalt, lätt att bara kunna ladda upp.

Lycka till!


underbar dotter

jag har en helt fantastisk dotter, hon är tametusan helt underbar. Hon har helt ensam lyckats roa tre vuxna hela eftermiddagen och kvällen så till den grad att vi skrattat i flera timmar. Hon är verkligen helt otroligt, jag är så lyckligt lottad som har Tyra i mitt liv, jag ser framemot så många roliga stunder med henne även i framtiden. Det är så häftigt att se hur hon växer fram som en person, hur hennes personlighet tar form. Jag är så stolt och imponerad av henne och hur mycket hon förstår, och hur envis hon är med att själv göra sig förstådd. Mitt mammahjärta svämmar över av kärlek.


Tyra och Lisa har roligt ihop.

en bra helg....

kommer det att bli. Den har redan börjat bra för jag sitter och hör hur det bankas och sågas utanför fönstret, vilket innebär att det går framåt med vår altan :) Men idag så kommer min kompis, och Tyras gudmor, Lisa till Stockholm. Lisa bor i Chile, så det är inte sådär jätteofta som vi ser henne nuförtiden, men som tur är jobbar hon på ett svenskt företag så hon har lite resor nu och då hit hem, vilket är räddningen. I januari så gifter hon sig med sin stora kärlek där borta i Chile, mitt i den chilenska högsommaren. Underbart.

Ikväll samlar vi iallafall ihop kompisgänget och drar ut på ett riktigt jäkla galej, helkväll på stan. Lisa varken sover eller blir trött, hon är en mirakelmänniska, så en helkväll med henne kan sluta halv sex utanför Spyan, hemstapplandes från Stureplan. Man är ju ingen ungdom längre, det känner man ju när man går ut nuförtiden iallafall.

Sist Tyra och Lisa umgicks såg det ut såhär, Tyra var väl typ 6, eller kanske 8 veckor gammal...har ju hänt lite sen sist.


vad tycker ni?

Är klar med Tyras gardiner, fick äntligen tummen ur igår kväll och sydde. Men blev de lite för långa? Jag tyckte det först, men nu så velar jag lite om jag ska lägga upp de lite till eller låta det vara, tror jag gillar längden lite, eller vad tycker ni? Ser det helt fel ut?



Vi fick en napp idag av Tyras polare Douglas mamma Natasha, eftersom han är napphatare. Så jag passade på och koka alla nappar, drog i nåra och tyckte de var lite lösa, så de fick åka i soporna. Hur länge kan man ha en napp egentligen? Jag har så dålig koll på när jag köpte alla hennes nappar. Men just nu har hon 6 stycken, och hon har ju bara napp när hon sover, så hon borde ju inte slita så mycket på dem. Eller SKA man byta efter ett visst antal veckor/månader?

Nä hörrni, nu är det ju fredag kväll. Tyra har precis somnat, då blir det lite rött, choklad och ost. Hoppas ni har en trevlig fredag kväll!

pappas lilla hjälpreda

Tror ni Markus känner sig utstirrad eller iakttagen? Väldans spännande är ju det här med att han står där ute och jobbar iallafall. Ser ni hur skitigt glaset är på fönstret, ni kanske fattar varför man inte orkar putsa allt för ofta? Ganska lönlöst. Speciellt på kvällarna när det är mörkt, då blir ju fönstret som en spegel dessutom, och sin egen spegelbild måste man ju slicka och pussa på. Så är det bara.

Vi var på ett mycket viktigt bankmöte igår. Tyra hittade ett lekrum bredvid, som hade glasfönster ut mot där vi satt. Svårt var det att ta viktiga beslut när Tyra stod upptryckt mot glaset och slickade och vinkade och skrattade. Vi skrattade så vi grät nästan. Våran lilla spexare.


Tyra har börjat stå på ett ben, ser så roligt ut, som att hon går uppför en låtsastrappa, eller som en hund som ska pinka. Märkligt, undrar varför hon gör så....

BVC 10 månader

Vi var på 10 månaders kontroll idag.

Lite siffror:

Vikt: 9470 gram
Längd: 73 cm.

Hon har gått upp nästan ett kilo på två månader, det var BVC tanten mycket nöjd med. Tyra ligger ju mitt på den nationella kurvan. Och så följer hon sin egen kurva lika perfekt. Förra gången vi var där så pratade vi ju lite om att tillsätta extra fett i Tyras mat för att se till att hon får i sig såpass mycket som hon behöver, eftersom hon är ett ganska rörligt barn som sällan sitter still. Och vi verkar ju göra helt rätt med hur mycket hon äter, så det känns skönt. Egentligen känns allt bra med Tyra, om man ska skryta lite, och det får man ju i sin egen blogg, så har vi varken problem med mat eller sömn eller humör på henne. Hon äter all mat som vi äter, hon sover hela nätter och hon skrattar och busar på dagarna. Hon är en väldigt fin liten tjej. Om vi får barn igen så kan vi bara hoppas på att vi får det lika lätt som vi har det med Tyra.

Doktorn tyckte att hon var väldigt stabil och med bra balans, de testade både grov och fin motorik; pincettgreppet, slå ihop klossar, klappa händer och hur hon tar sig framåt och uppåt. Allt såg bra ut. Det som Tyra fick mest beröm för vad hur mycket hon förstår av ord, och pratar. Hon säger ju mamma, pappa, titta och där. Om man frågar hur kossan låter säger hon mu. Hon kan peka ut sin mage, fot och näsa på beställning. Förutom det så kan hon även peka ut lampan, vart man har maten (kylskåpet) vart bilarna åker (utanför). Hon kan även och gör rörelser till vissa sånger, "klappa händerna när du är riktigt glad" ,"Imse Vimse" och "I ett hus". Inte perfekt, men i stora drag. Nästan varje dag tycker jag att man märker att hon kan nått nytt när det gäller förståelsen. Största skillnaden nu jämfört med 9 månader är att hon skiljer på mamma och pappa när hon pratar, hon vet vem som är vem. Sköterskan sa även att hon hade noterat redan vid 8 veckors kollen att Tyra hade ett ovanligt bra och nyanserat joller. Så hon var inte förvånad. Tänk vad stolt man blir när nån berömmer ens barn, nästan löjligt. Huvudsaken är ju egentligen att Tyra är glad och frisk i övrigt. Det är jag oerhört tacksam för att hon är.


Tyra några minuter gammal

min dotter, fotomodellen

Här sitter man och läser morgontidningen och dricker kaffe i lugn och ro, och vad får man inte se då, jo, Tyra som fotomodell:


visserligen så syns Tyras kompis Petter en aningen mer på bilden, men hon har fått med en arm och sidan på huvudet. Vilken grej, vilken fotomodell! Ok att det inte var i DN utan i Mitt I Tyresö, men ändå. Stort.

Tyra, hon är puts väck den här morgonen. Hon har suttit inne i sitt rum nu jättelänge och finurlar. För en stund sedan smög jag mig fram bakom henne, då satt hon och läste "babo pekar", nu låter det som att hon har hittat sina duplo bitar och en marracas. Skönt när hon klarar sig själv en stund. Även fast jag kommer alltid och stör efter ett tag, vill ju också vara med!





dockandakt

Man behöver inte vara kyrklig för att uppskatta en dockandakt, en karl, i det här fallet prästen, som leker och berättar sagor med dockor var helt enkelt underbart. Jag och Tyra var där för första gången idag, på dockandakt i kyrkan. Tyra uppskattade att de spelade piano, blev mer levande musik. Hon har nog aldrig suttit så still som hon gjorde i mitt knä idag, tittade och lyssnade på allt nytt. Prästen gillade hon också, satt och stirrade på han en lång och kärleksfull stund. Anledningen till lugnet kan också vara för att jag chockade henne med att andakten började klockan 09.00 på morgonen. Vi är ju vanligtvis lite sega här på morgonen. Men det gick över förväntan. Efteråt var det lek i öppna förskolan för alla barnen, och det är ju alltid uppskattat...





nollgradigt

det är kallt, det är nollgradigt. Oundvikligt kommer det bli vinter igen. Jag som klagade i juli på att det var varmt och aldrig regnade. Nu skulle jag kunna sälja min högra fot för en sista minuten till värmen. Tänk att ligga och sola och bada och äta melon. Tyra skulle ju älska att plaska omkring i en pool. Samtidigt är det ju lite mysigt med höst, så alla årstider har väl sina goda sidor. Men det är så tråkigt med mörkret bara....


Tyra tar ett välbehövligt svalkande kvällsbad en underbar kväll i juli. Det regnade inte på nästan två månader här, och vi hade strålande sol och rekordvarmt hela sommaren. En sommar som man sent kommer glömma, speciellt eftersom det var den första med Tyra. 


vantar?

alltså, det här med vantar. Är det bara jag som målar fan på väggen, eller har jag en aningens rätt när jag känner på mig att det kan bli ett problem i vinter. Att få Tyra att ha mössa på sig har jag lyckats pränta in i henne nu, dessutom lättare när även storbarnen har mössa, men vantar. Om vi säger såhär, hon är ju lagom imponerad av att ha tumvantar på sig. Men de ska på, så är det ju bara.



Nä, nu ska jag och mitt lilla charmtroll ut och göra gatorna osäkra!


börjar bli tokig

tusen saker som hela tiden står på min att göra lista. Men det känns som om listan aldrig blir kortare. Så fort nått dras bort så tillkommer nått nytt.

Vi var ju ute i sista sekund med att lägga på ett lager färg på huset där altanen ska vara. Får inte vara kallare än 7 grader när man målar, och det var precis 7 grader idag, pjuh. Nu är huset målat på de ställen vi inte kommer åt nästa sommar när hela huset ska få ett andra lager färg på sig, och nu är det "bara" att börja göra altanen. Ska man bygga en altan som dels måste figursågas in mot ett berg, och dessutom vara mer än 50kvm stor, så kommer det ta tid. Men attans vad sjukt snyggt det kommer bli, specellt mot berget. Vi kommer verkligen få en unik uteplats.

Ser ni att bloggen har lite nytt utseende? Det är eminenta Anna som fixat det, återigen. Hon är en klippa, en pärla, en människa som förstår precis hur man vill ha det trots att man själv inte har någon aning.

Jag är även lite extra kompis med minbebis och har blivit deras bloggvän. Jag gillar ju minbebis skarpt, var med i deras forum redan från början när jag blev gravid med Tyra, men har inte velat byta bloggportal. Men att kunna bli bloggvän är ju hur bra som helst. Har ni inte bekantat er med minbebis så gör det, genast. Speciellt om ni försöker få barn eller är gravida. Det är en toppensajt.

Och just det, nu kan ni följa via bloglovin också, bara en sånn sak.

Så lite har jag hunnit med idag, iallafall vad gäller bloggen, hehe.

äntligen måndag!

Tack för alla tipsen om vad man kan göra med väggen. Vi har också tänkt fotovägg, men har lite planer på att göra nått i vardagsrummet istället, vi får se. Men lite fina kort börjar det bli dags att ta på Tyra, de vi har är lite tråkiga, tagna med Iphone eller våran lilla digitalkamera. Vi får nog satsa på att ta riktigt bra bilder innan det blir nån fotovägg.

Tyras feber ger med sig. Den är mycket lägre idag, och hon fick bara en alvedon igår kväll, sen dess har hon inte fått nått. Så det lutar väl åt att det var den berömda 3-dagars febern. Feber är ju bra för barn har jag fått för mig, deras immunförsvar som tränar upp sig så de blir stora och starka. Jag hade jättemånga öroninflammationer när jag var liten, och fick mycket mycket penicillin mina första år, vilket förmodligen är orsaken till att jag senare i livet har fått problem med en speciellt allergi mot virus som gör att jag får hudutslag ibland. Därför så tänker jag inte ge Tyra penicillin "i onödan". Skulle hon ha öroninflammation så skulle vi nog avvakta med penicillin tills hon får ont. Ni kanske tycker jag är helt tokig, men kroppen kan ju själv ta hand om inflammationer, jag tycker man ska träna den på det. Jag har ofta öroninflammation fortfarande, men tar väldigt sällan penicillin, det enda penicillinet gör är ju att det skyndar på att man blir bättre, men vänta en eller två dagar extra och slippa medicin tycker jag det är värt. Men som sagt, skulle Tyra ha haft hög feber även idag hade vi ju fått åka och titta på vad det är, kan ju vara andra saker än öronen eller halsen.

Hoppas ni alla har en bra måndag! Här ska det målas lite och börja bygga en altan!


Tyra kan nu snyta sig själv. Ett riktigt mönsterbarn.


från det ena till det andra

Tyra sover nu äntligen. Glass, mat och alvedon gjorde sitt, så hon höll lite låda för oss här ikväll, och somnade waaaaaaay passed bedtime. Men det gör ju inget när man är sjuk. Vi vet fortfarande inte vad det är hon har, tänder, 3-dagars feber, nån inflammation i öron, vet ej. Får se imorron, har hon hög feber då så åker vi till vårdcentralen. Men jag har en känsla av att det är påväg bort, den här febern. Känner det på mig bara. Tyras ögon klarnade till på kvällen, ett säkert tecken på att hon är påväg tillbaka. Så pass pigg att hon lyckades hinna med och riva sönder en sida i en av böckerna vi lånat på bibblan.

Markus var på Hem och Villa mässan idag och blev lite inspirerad. Nu ligger det ett berg av kataloger med bastu, spabad och gud vet vad. Vi (eller, en man som kallar sig Såg Anders, han är en stolt ägare av ett mobilt sågverk, bara en sån sak) har sågat upp en herrans massa ek som vi fällde när huset byggdes. Ek går som sagt inte att rubba en cm om det inte är uppsågat. Iallafall, vi ska bygga en massa saker i ek säger Markus, typ utemöbler, drivbänkar till trädgården, bänkar och sånnt. Men jag säger så här, alla släkt och vänner som läser bloggen, förbered er på att det blir många smörknivar i presenter och julklappar de närmaste 8 åren. Så mycket har vi. Vi ska lära Tyra göra smörknivar och karva konstiga skålar. Så ger vi bort det. Fint.

intet nytt

på feberfronten intet nytt. Det var alvedonet som spelade ett spratt imorse. Tyra har haft över 40 graders feber hela dan. Nu har hon fått alvedon och smakar glass med pappa, så nu har hon piggnat till rejält. Men hon är så ynklig när hon är dålig. Från fullt ös till totalt orkeslös. Tyra har inte ens en sekund varit ifrån våra famnar idag. Hon har gått från min, till kompis ullis, till pappas famn.



fullt upp

vi håller på för fullt och fixar på vår soon to be trädgårdstomt. En av grejerna med att bygga eget hus är ju att man även måste fixa till en trädgård. Vi vet ungefär hur vi ska ha det, och det är mycket som måste förberedas nu i höst för att kunna fixa häck, gräsmatta etc till våren. Vi hoppas på att även hinna en bra bit på vår altan innan det blir vinter. Om vi säger såhär, vi vaknar sällan upp på en helg och inte vet vad vi ska göra. Som tur är så kommer det vänner på besök som ger oss, eller mest Markus i ärlighetens namn, en välbehövlig paus i lyftande och grävande och allt vad det är.

Igår eftermiddag så bestämde sig Tyras tänder för att spricka igenom, alla i överkäkan på samma gång. Svårt att avgöra hur många det är, men jag tror att det är tre uppe, hon har redan en i överkäken. Och eventuellt en till nere. Sist hon hade tandsprickning i överkäken blir hon gnällig och febrig, och det blev hon även igår. Efter lunch ville Tyra mest ligga i famnen och vila. På eftermiddagen hade hon nästan 40 graders feber, så hon fick alvedon till natten, vilket har funkat bra. Jag är ganska säker på att det är tänder och inget annat, hon har inte varit snorig eller haft några andra förkylningssympton, samtidigt som det är bulligt och svullet i hela överkäken. Kan inte va kul med kliande tänder. Hoppas hon piggnar på sig idag. Hon vaknade upp feberfri och glad som en lärka, men alvedonen kan ju fortfarande ha inverkan.


Godmorgon från oss!

underBARABARN

nyss hemkommen från mässan, vi är lika trötta både Tyra och jag. Tills nästa år så har jag lärt mig att; 1. inte åka dit med barn, om det är möjligt, 2. Inte åka dit när mässan öppnar. Ordet hysteriskt räcker inte till. Men det var många som ville in och plocka sina godbitar från Nova Star, Me&I, Geggamojja etc. Om man är mer som mig, en liten flanör, så kan man lika gärna åka dit senare på dan. Det vart mycket lugnare och skönare efter lunch. Inga långa köer längre och mindre folk. Men det är ju en smått bisarr grej det där med mässan, att fylla ett så stort ställe med barnvagnar, barn, mammor, och en och annan stackars pappa.

Jag tyckte iallafall att det var mysigt att gå omkring och peta på saker och titta och se vad som finns. "Mässpriser" var annars inte så jättebra tyckte jag, men på vissa ställen var det riktigt med rabatt, som NovaStar. Roligast tycker jag det är att handla och titta på det där märkena som är jättesmå och som annars inte syns. Tyra fick byxor och tröja från Kameleont Design, hade aldrig hört talas om dem, men det fanns kläder i min smak, bara färgglatt, unisex och roliga figurer. Det är sånna saker som jag tycker är kul och som jag åker dit för, hitta nya roliga saker. Synd att jag inte åkte dit som gravid, för många av kläderna som det var bra priser på var i små små storlekar, plus att det fanns olika vagn och babyskydd återförsäljare på plats som man kunde fråga en massa saker. Stod länge och suktade och trånade på en Chariot Couger vagn. Dyra, men kanske en bra investering sen när man kanske har två små, ganska praktiskt med en vagn som blir en cykelvagn som det får plats två barn i, underlättar ju vid dagislämning, snabbrundorna till butiken och strandbesöken. Dessutom kan man ju använda den som löparvagn, och det blir en bra sådan också. Kanske nått att önska sig, lite för dyrt just nu för oss, tyvärr.



Om man gillar barn, barnvagnar och folk så är det rätta stället!

underbara Studio Nele. Ska beställa en tavla till Tyra i framtiden.

även fast Tyra är en Stockholmstjej som är van med både Tbanan och Hamngatan i eftermiddagsstress, så vart det lite för mycket och tråkigt efter ett par timmar även för henne. Då åkte vi hem.


Lite av det som fick följa med hem; Tröja och leggings från Kameleont Design, mjuk hakklapp från BabyBSafe, babysim badbyxor i en ny och större storlek till vår älsklingstjockis, och en massa gratisprover, bla från Huggies.

Ska bli kul att testa Huggies, man får ju gratisprover på Libero och Pampers när barnen föds, så det har liksom aldrig blivit så att vi testat nått annat. Har även tänkt att testa Änglamarks blöjor, har hört att de ska va bra. I ärlighetetens namn så gillar jag inte alls Pampers, på Tyra så sitter dem fel, och så blir de tunga i baken efter att hon kissat.

tom vägg, vad gör man?



vi har en vägg i en passage, väggen är mellan Tyras och vårat rum, och går mot groventrén/tvättstugan. Jag tycker det är för trångt för att ställa nått på golvet där, och jag vill göra nått roligare än att bara sätta upp en tavla eller två. Nån som har nått förslag? Är kanske inne på att det ska va nått med bokstäver, nån tavellist och träbokstäver. Men jag vet inte! Notera gärna att det står JAG, min bättre hälft har gett upp tror jag. Han säger bara  "jag blir nöjd om du blir nöjd", när det gäller den här väggen. Eller nån som har nått bra förslag på en bra sida eller butik som har lite bra inspiration och roliga saker som man kan ha på väggarna?

ni trodde jag överdrev va?

när jag sa att Tyra gillar ankor. Det gjorde jag inte. Hennes glädje över nya ankorna försvann inte över natten, det fortsatte även dag. Tyra och ankorna har hängt halva dan tillsammans kan man säga. En anka i handen gör dagen bättre är Tyras motto.

Vi har fått upp lite tavlor här ikväll, men jag har en vägg som jag har ett problem med, tänkte se om nån av er har nått bra förslag. Lägger upp ett inlägg om det sen.

Imorron är det äntligen dags för underBARABARN och Hem och Villa mässorna. Blir en riktig tråkig dag för Tyra imorron, för vi hade tänkt att hinna med båda mässorna på samma dag! Speciellt Hem och Villa mässan ska bli kul att besöka nu när man faktiskt är i behov av lite tips och inspiration, en massa saker och projekt kvar i vår villa som måste lösas. Som den där väggen ni ska få se sen.


Tyra och ankan gungar i flygplansgungan.

Tyra och ankan vaknar upp från middagstuppluren. Båda på strålande humör.

Ni glömmer väl inte att handla på Loppi.se?

Jag vet att jag tjatar, men det finns så mycket fina second hand grejer där inne nu, och att det dessutom går att handla kändisarnas grejer och stödja Childhood är ju fenomenalt. Sånnt stödjer jag med glädje!
Jag gillar Loppi.se

tävlar....


”Jag tävlar hos En pojmammas vardag om ett presentkort värde 250 kronor hos Småtting.se. Var med och tävla här du med!”

ankor

Tyra fick en ny uppsättning badankor igår. För er som inte vet det så är ungen helt tokig i ankor, och allra helst badankor. Hennes gamla ankor fick åka i soptunnan, hon har haft dem så länge och börjat bita av och skava av lite färg på näbbarna, tyckte det kändes sådär. Tyckte det var dags för lite nya ankor. Det tyckte Tyra också, hon blev glad, hon blev JÄTTEglad. Släppte inte sina ankor på hela eftermiddagen. En av ankorna fick följa med och göra ärenden och gå till affären också. Gillar man ankor så gör man.

Nu ska vi strax till babysimmet, där finns det JÄTTEmånga ankor, och rosa bollar. Tyra brukar ta tag i nått och sen inte släppa det på hela tiden vi är där. Hon brukar vilja krypa upp och dyka från en madrass i vattnet, då är hon så noggrann så, hon lägger först leksaken på madrassen, får hjälp att komma upp, och dyker sen tillbaka i vattnet, med leksaken stadigt i handen. Här tappas inte nått!

Även Duplobitar har hon en förmåga att inte släppa när hon leker. Hon kan röja runt här hemma och leka med lite olika saker, fast med en Duplokloss i ena handen. Hon släpper den inte. Vi misstänker att vi har en framtida handbollsspelare i familjen. Skarpa nypor.



Här snörvlas det iallafall, från mig. Tyra har vart lite snorig ett par dagar, men det verkar ha släppt. Istället är det jag som får uppleva den första förkylningen på väldigt länge. Kan inte komma ihåg när det var senast, när jag var gravid var jag aldrig sjuk heller. Men det är helt ok, hade ont i halsen igår, men det har gått över. Så det är bara lite täppt i näsan. Men ändå, kan ju inte åka och träna. Lite tråkigt.

jag tävlar!


För en 8-åring?



Skulle en 8-åring tycka att det här är kul, nån som vet? Det är ett pärlset och målarbok och pennor. Jag är helt NOLLSTÄLLD på vad en 8-årig tjej kan tänkas tycka är kul, jättesvårt.

Det ska iallafall skickas iväg till vårt fadderbarn Vanessa i Mexiko. Det är alltid en konst att hitta nått som går att skicka i den storleken i vadderade kuvert som man tillåts skicka till sina "barn". Jag vill alltid skicka jättemycket saker, men som tur är så får man inte det. Vi ger extra pengagåvor vid jul och vid hennes födelsedag istället. Hittills har pengarna använts till julmat, fördelsedagstårta, nya skolkläder etc.

Har ni inget fadderbarn men har funderat på det? Skaffa! Det är verkligen jätteroligt att följa Vanessas liv och lära sig lite om hur hon har det. Man stödjer ju egentligen inte barnet med kontanter (förutom de speciella jul och födelsedagsgåvorna som man tillåts ge), utan man stödjer ett helt projekt i en by, och där man ser till att ens fadderbarn får en plats. I Vanessas fall är det hennes skola, och skolsystrar som jag förstått det. Hon får ett lagat mål mat på skolan, och vaccinationer och hälsokontroller. Innan åt hon sällan kyckling, grönsaker eller kött, eftersom hennes mormor och morfar som hon bor hos inte hade råd med sånnt. Hennes mamma jobbar som städerska i en stor stad som heter Puebla, och hennes pappa är okänd. Men Vanessa är världens sötaste tjej. När vi blev fadder till henne hade hon inte ens börjat skolan, och fick hjälp av sin moster att skriva brev till oss. Nu skriver hon helt själv, och hon är jätteduktig, hon har bättre skrivstil än mig iallfall. Dessutom är hon så ödmjuk, vi frågar alltid om det är nått speciellt hon vill ha eller behöver, och hon svara aldrig nån leksak eller sånnt. Utan det har varit skolväska, jympakläder och sånna saker. Så den här gången så åker det bara med lite leksaker!

Vi är fadder hos Barnfonden. Det finns väl många fler, som typ Plan och så. Vi är jättenöjda med Barnfonden iallafall. Varje gång som vi skickar nått paket så får vi alltid ett brev tillbaka från Vanessa där hon tackar och där personalen skrivit ned vad som fanns i paketet, så man vet att det kommit fram. När hon får pengagåvor så redovisar dem det också, exakt vad som köptes och hur mycket varje sak kostade. En gång om året får vi ett brev från skolan med vilka färdigheter Vanessa har, om hon fått några vaccinationer, vad hon lärt sig under skolåret, hur skriften och läsningen går osv.

Vi stödjer även Unicef genom att vara Världsföräldrar, och efter att ha sett vilket bra jobb SOS Barnbyar verkat ha gjort på Haiti bla, så är jag lite sugen på att stödja dem med. Nån som stödjer och som är nöjd med det?

Tänder

Tyra kan nu stoltsera med två nya tänder till sin samling, en uppe och en nere. De är helt igenom och håller på och växer upp. Minst tre till påväg. Så det kliar just nu ganska mycket i hennes mun. Jag köpte en grej från Tommee Tippie som jag tyckte var bra. Det är som två nappar, fast helt i gummi och med knottrigt material som gör att man klias ganska skönt med dem i munnen. Försökte få nån bra bild på Tyra med en sånn i munnen, men det va nästan helt omöjligt att få henne att sitta still ens en millisekund. Så bättre än såhär blir det inte.




oanade höjder



Tyra når nu oanade höjder, mycket längre upp än vi hade kunnat föreställa oss att hon skulle kunna nå nu, hon når mycket mer än vad hon borde. Det blir en hel del ajaj och nejnej hemma hos oss. Ibland kommer vi på Tyra att göra saker hon inte ska göra, och då ser hon ut ungefär såhär:


kul på öppna förskolan

Tyra är väldigt familjär med öf, hon har ju varit där sen hon var pytteliten i våras. Hon vet vart vi är påväg redan i hissen upp dit, och från att ytterkläder är avtagna och hon får fritt spelrum så klarar hon sig själv, tycker hon. Kryper långt bort från mig till andra rum, men jag tjuvkikar på henne såklart! Hon tycker mycket om fröknarna också, speciellt vid sångstunden, då visar Tyra upp sin fina förmåga att stirra.

Köpte nån slags nässprej/droppar som ska vara ok för Tyra enligt tanten på apoteket, och som är bättre än vanligt koksalt. Vi har blåst ut allt snor vi fick tag på ikväll och droppat. Hoppas på en lugnare natt. Håll tummarna för oss.


Idag har vi bla målat med vatten för första gången. Det är precis som det låter, man målar, med vatten. Inget kladd eller risk för att man slickar i sig målarfärg. Det är bara vanligt vatten. Kul, men lite konstigt, tyckte nog Tyra.

Tyra har ju förmågan att fastna i saker, och gud nåde den som kommer i närheten och försöker ta hennes leksak. Idag fastnade hon i den där mackapären från IKEA. En lång stund behövde Tyra för att utforska alla klossar i den, och ingen annan fick ens komma i närheten. Då knuffar hon helt enkelt bort dem. Det är bra med ungar som vet vad dem vill :)

C-vitaminer

Idag boostar jag och Tyra C-vitaminer, verkar som att hela världen är förkylda, jag ska göra vad jag kan för att hålla de värsta bacillerna på avstånd. Tyra har blivit lite snorig, vilket innebär dåliga nätter, och är det något som är jobbigt så är det dåliga nätter.


pilligt värre med grönskerna innan lunchen


En C-vitamin boost som heter duga. Blodgrape. Mumma.

Vinnare!

Tadaa. Lottningen är klar (chansen var ju ganska god att vinna med bara ett par deltagare), och vinnaren av en alldeles egen gratis biljett till underBARABARN mässan är sara. Grattis grattis! Vi syns i vimlet!

Godnatt

här sover barnet i huset, och en påse med smågodis står på köksbänken och ber om att få fyllas i en godisskål. Hoppas ni alla haft en trevlig lördag!


Tyra avslutade sin dag med att leka favoritleken Riva ner torn. Lördagsnöje hos oss, mer party än såhär blir det inte.


årets julklapp?

glöm alla dyra Fisher Price, Playskool etc, Tyra har hittat sin favorit: Ekollon. Hon har länge fingrat på ekollon när hon varit i lekparken, men idag så bestämde hon sig för en speciell som hon gillade mest, och den släppte hon inte under hela förmiddagen, under några som helst omständigheter. Fick finta henne med att gunga för att kunna få ner henne i vagnen och sova utan att hon hade med sig sin nyvunna leksak.

Annars så har vi en lugn och skön lördag. När Markus kommer hem hoppas jag på en promenad i skogen, skulle göra gott. Och lite kantareller till middagen vore inte helt fel. Jag hade sånn otroligt tur att Tyra somnade precis när vi rullade in på infarten här hemma, vad man gör då? Dricker kaffe? Läser tidningen? Nä, inte om man är mig. Då passar man på och städar och plockar. Vilken lycka, jag hann tom svabba alla golv idag, så nu har vi ett nystädat hus lagom till lördagseftermiddan.




En trött Tyra som är nöjd efter att ha hittat ett alldeles speciellt ekollon i lekparken.

dancing queen

needless to say, Tyra har nog ärvt mina dansgener, ingen som helst känsla för takt eller rytm. Stackars barn. Men dansar gillar hon att göra. Markus var lite stolt över att hon dansar till ACDC, men imorse så kröp hon in i vardagsrummet och dansade när hon hörde mmbop med Hanson på radion. Så jag vet inte hur det är egentligen med hennes musiksmak...


Vinn entrébiljett till underBARABARN mässan

I samarbete med underBARABARN mässan har jag nu möjligheten att lotta ut biljetter till mässan, värde 130 kronor. Mässan går av stapeln den 8-10 oktober på Stockholmsmässan, och är ett måste att besöka!

För att vinna en biljett till dig och en vän, skriv en kort motivering i kommentarsfältet om varför du vill vinna en biljett. Sista dagen att tävla är den 3 oktober. Glöm inte att ange email så jag kan kontakta dig om du är vinnaren. Lycka till!











RSS 2.0