Tantolunden, inga barn, bara vin, mat, tre...

img_0367 (MMS)

Tantolunden, inga barn, bara vin, mat, trevligt sällskap och varmt väder. Man kan ha det sämre.


Kvällsgungar i lekparken. Tyra är oroväcka...

img_0365 (MMS)

Kvällsgungar i lekparken. Tyra är oroväckande trött... Hon ska helst hålla sig vaken en stund till!


Vatten!

Här kommer bilderna från babysimmet, hon ser ju jättefrän ut! En riktig liten badtjej som blåser/pressar ut luften när hon hamnar under vatten, precis som man ska göra, därav den fina "fiskmunnen". Lillpluttan.




hoppas ni alla har det bra i värmen, om ni nu har värmebölja som vi har. Det är varmt, alldeles för varmt. Vi hade 36 grader inomhus när vi åt middag, och det tyckte vi alla tre var för mycket. Jag försöker iallafall så gott som jag kan att hålla Tyra i skugga, dessutom fick hon sova lunch tuppluren inomhus idag, den som hon annars tar i vagnen. Var mycket behagligare i sovrummet än utomhus, dessutom skönt att hålla henne från solen när den är som absolut starkast. Vi var och badade sen på eftermiddan, eller, Markus var den enda som badade. Jag är en extren badkruka. Badar helst inte i vatten som är kallare än 30 grader.

annars pinnar allt på som vanligt, Tyra tar jättekliv varje dag nu, sitter säkert och behöver inget extra skydd, ålar sig nästan när hon ligger ner, försöker ta sig fram iallafall. Dessutom har hon (till pappas stora förtjusning) lärt sig att själv låta som en indian genom att slå med handen framför munnen. Hon ser väldigt nöjd ut och väldigt förtjust när vi klappar händerna och berömmer henne för det. Hon härmar allt just nu. 

Nä, nu blir det till att passa på och läsa lite i min bok. Man får mycket tid till det nu under VM. Jag läser en Joyce Carol Oates bok, Dödgrävarens dotter, och den är sådär härligt sommartjock. Och spännande. Kan jag varmt rekommendera. Nu är det dags att börja frossa i vinterns fynd från bokrean! (och en och annan julklappsbok också :/ ) 

Hej! Lämna en kommentar vettja!

satt och finurlade på en grej här idag. Jag har ju en del besökare till bloggen. Många kan jag räkna in tillhör familj och vänner, har ungefär koll på hur många det skulle kunna va. Jag får ju inlägg ibland från andra med bloggar som läser min blogg, så där har jag ju lite koll, och jag följer såklart dem bloggarna. Men det måste finnas en del fler som läser bloggen, vilka är ni? 

Just nu hos oss: VM. Markus hälsar att det...

img_0363 (MMS)

Just nu hos oss: VM. Markus hälsar att det är bra för bebisar, stärker finmotoriken och främjar talet. Tyra kommer bli extremt begåvad.


Puss!

Tyra har börjat bli himla gosig, hon pussas och kramas, de är så himla mysigt tycker jag. Speciellt när man får en kram och när hon borrar in huvudet i ens överkropp. Andra roliga saker hon har börjat med är att bli lite "förlägen", eller blyg. Håller man i henne så gömmer hon sig i min eller Markus axel, och sitter hon själv så försöker hon gömma huvudet under armen. Gulligt! Hon börjar bli en människa som har känslor och börjar lära sig att hantera dem. Hon kan även bli riktigt glad, och riktigt riktigt arg när nått inte går hennes väg. Det är bara härligt tycker jag! Och att få en riktigt kram och puss på morgonen får ju ens mammahjärta att smälta totalt.

En härlig helg har vi haft, soligt och varmt. Tyra har "flängt runt" hela helgen eftersom vi knappt varit hemma. Det klarar hon galant och på midsommar så upptäckte vi fördelen med att byta om till pyjamas på henne innan kvällsvällingen. Då var det bara att stoppa ner henne i sin säng när vi kom hem på natten. Hon vaknade såklart när vi lyfte i och ur henne ut bilbarnstolen, men hon somnade om såfort hon låg i sin egen säng. Praktiskt!


Puss pappa! Tyra midsommar pussas.


fiffige Per hade hängt upp ett lakan i trädgården som fick agera fiskdamm på midsommar. Inte utan att man blev lite avis på barnen som fick godis mitt på dan....:)


måste man bo i Stockholm för att förstå ironin i det här? Vi står alltså uppradade på midsommar framför ett höghus som det står Bandhagen Centrum på. Och nej, vi firade inte midsommar i Bandhagen. anledningen till varför vi står här är en annan.


Gladast på festen!

img_0361 (MMS)

Gladast på festen!


Glad midsommar på er alla! Vi firar i goda...

img_0358 (MMS)

Glad midsommar på er alla! Vi firar i goda vänners lag i Stureby och njuter av det underbara vädret!


uttryck

Amanda som var här i helgen lyckades ta två kort som verkligen fångade två av ganska "Tyratypiska" ansiktsuttryck. Tyra när hon är nöjd och håller låda och Tyra när hon är lite frågande och ängslig.


Vi e på hornsgatan och det är verkligen jä...

img_0350 (MMS)

Vi e på hornsgatan och det är verkligen jättevarmt, nu åker vi hem istället!


sol

lite solbilder från idag. Tyra fick inviga sin solskyddsdräkt och den var toppen, gav även lite svalka. En skön dag som vi delade med familjen Jonsson. Själv är jag väldigt nöjd över mig självdiciplin, jag har nämligen inte ätit en enda glass idag! Nu får vi hoppas på att det fina vädret håller i sig hela helgen, Midsommarafton på fredag och en grillafton på lördag som jag hemskt gärna avnjuter helt utan regn. Snälla vädergudarna.

Jag har ju spenderat typ 5 somrar utanför Sverige de senaste åren (Spanien, USA, Mexiko), min första svenska sommar jag helt och fullt spenderade hemma igen var 2007. Innan dess har jag befunnit mig utanför Sverige hela somrarna och ibland även hela år. Men jag måste bara säga en sak, det finns nog INGET som slår en svensk sommar. Och speciellt inte när man får dela den med sitt barn. Oslagbart. Jag njuter varje sekund. Ibland undrar jag om jag njuter extra mycket eftersom jag varit borta såpass mycket. Man uppskattar ju ofta saker först efter att man får chansen att sakna det.


Tyra och jag njuter för fullt av sol och bad


sol-dis och skimmer kring Alex och Tyra

sol och lek tar ut sin rätt på eftermiddagen

När vi kom hem så var det dags för middag, och eftersom att Tyra var naken så fick hon gegga lte extra med maten idag. Hon är superduktig på att få upp mat och stoppa in den själv i munnen. Hennes fingerfärdighet när hon plockar couscous är imponerande :) Men det blir ju lite av en svinstia när hon är klar med kalaset. Men Tyra var iallafall nöjd, hon tycker det är så himla kul att få kladda och äta själv. Synd bara att hennes mamma och pappa insiterar på att hon ska lära sig äta på ett civiliserat sätt.




Idag!

Idag har jag börjat inse att det fakiskt är SOMMAR. Herregud, finns det nått bättre än svensk sommar? Nu har det varit varmt ganska länge och jag har precis räknat ut att jag haft klänning, shorts och kjol varje dag i flera veckor, det är alltså min definition på sommar. Nu sitter jag och dricker kaffe och tittar ut på en helt klarblå himmel och en termometer som visar 16 grader i den svala morgonskuggan. Bäddar för en bra dag. Jag packar med mig min lilla solstråle och lägger oss på en filt i skuggan vid badsjön idag, och där kommer vi förbli liggandes. Förhoppningsvis kommer det lite sällskap förbi också till oss. Återkommer med bilder.

Ha en bra dag!


ensamma igen

nu är vi själva igen efter att vårat englandsbesök åkt hem. det är ovanligt tyst här hemma, trots att det är fotboll på TV. Måste vara för att Markus är ovanligt trött.

Vi var som sagt på Kronprinsessans bröllop i lördags, hon hade fixat värsta feta platserna till oss på Djurgården :) och vi lovade att filma henne och Daniel när hon åkte förbi så hon har nått filmat från bröllopet så det gjorde vi såklart ;)

Tyra har fått lära sig en hel del engelska också under de här dagarna. Hon är flytande nu kan man säga. Hon fick iallafall lära sig lite nya amerikanska barnlåtar som både Amanda och jag kan väldigt väl efter att ha jobbat in dem väl under de somrarna som vi jobbade på summercamp.


Myser över en lunch i Gamla Stan!

img_0330 (MMS)

Myser över en lunch i Gamla Stan!


Vi var på bröllop idag

Var var på bröllop idag, Kronprinsessans :) Jag har ju en kompis från England på besök, så vi åkte in tidigt för att slippa folk på tunnelbanan, och för att passa på att se lite av stan. Vi siktade in oss på Östermalm och strosade runt och åt lunch i lugn och ro. Vi fick även sällskap av Madde och Lukas! Sedan så begav vi oss vidare till Galärparken på Djurgårn. Det var en härlig stämning där, familjer med picnic filtar och artister som ungar gillar som uppträdde, bla Amy Diamond. Vi lyckades få toppenplatser, vi kunde sitta och se storbildsteven och var nån meter från kravallstängslet, så vi såg kortegen på nära håll. Vi hade iallafall köpt med oss lite gott och satt och snackade och tjoade och tjimmade när vi såg Victoria gå in i kyrkan, skrida nerför Storkyrkan och säga ja till sin Daniel. Och jag var mycket nöjd när vi såg dem på så bra och nära håll från kravallstängslet. Gud vad vacker hon var Victoria.

Efter hela spektaklet så tog vi en härlig promenad längs Djurgårdskajen bort till Djurgårdsfärjorna. Vilket väder det varit idag, och vilken härlig kväll det vart! Vi tog en långprommis från färjan till Gullmarsplan och tog det lugnt och skönt ner på Götgatan. Nu är vi hemma och lillfisen sover, igen. Hon fick kvällsvällingen i stan och somnade, men vaknade såklart när hon stuvades in i bilen. Men överlag så har både hon och Lukas varit exceptionella bra små bebisar som stått ut med allt ståhej idag.


toppenplatser!

efter en lång dag är Tyra redo för att gå hem!

Vagnar

Barnvagnar är ju ett ständigt samtalsämne bland alla med småbarn och gravida. För vår del så hade vi egentligen två stycken krav när vi letade vagn; den ska vara billig och den ska vara skön att ligga i. Vi hade ingen lust att lägga alltför mycket på en vagn eftersom vi inte riktigt visste vad vi ville ha för nån slags vagn. Att den skulle vara skön att ligga i var ett måste eftersom vi visste att vår bebis skulle sova de flesta av sina timmar i vagnen utomhus. Bor man dessutom inte mitt inne i stan, och inte i trappuppgång, och har en Volvo som sväljer i stort sett alla vagnmodeller utan problem, så hade vi väl inget behov av en liten vagn. Nu i efterskott så valde vi helt rätt när vi valde den typ största vagnen som fanns på marknaden, vår Brio har klarat snöstorm, otippade promenader på skogsstigar med en massa rötter och stenar och all annan terräng körning. Eftersom vi inte lagt ner en halv förmögenhet på vagnen så gör det heller inte att den får tåla en massa körning, det gör liksom inget om den slits. Om Tyra får börja på det dagis som vi vill att hon ska börja på nästa höst så kommer hon sova i sin vagn utomhus på dan där. Vår Brio kommer vara super att ha som "dagisvagn", perfekt att sova i. Nu när vi är ute och reser till släktingar och sover över så sover ofta Tyra hela natten i sin vagn istället för att trängas med oss i sängen, vi drar helt enkelt in vagnen till det rum som vi sover i. Funkar perfekt. Behövs ingen resesäng om man har vår vagn, hihi.

Men till hösten så ska vi börja titta efter en bra sittvagn till Tyra. Ska gå att fälla till liggande/halvliggande läge och ha suflett som skyddar mot vatten och sol. Blir skönt att ha med sig när man ska in till stan eller ut och åka i bilen.


Tyra sover skönt i sin vagn


Tyra "hänger" helst i sin vagn. Jag får henne sällan att sitta i sele. Då kan hon ju missa nått. Men det är trevligt att ha henne sådär sittandes, känns som om hon blir mer närvarande om allt som händer runtom, och vi kan samtala om allt möjligt på våra promenader. Titta på bilar, cyklande barn, barn i allmänhet och djur är ständiga favoriter.


Tyra har full koll på allt inom en meters radie runt vagnen

Och sist men inte minst bjuder jag på ett kort från idag, sommaren har kommit igång på riktigt och det verkar vara badtemperatur i sjön. Vid havsstranden gapade det tomt på folk, så det är väl för kallt i havet fortfarande.





Tyra och djuren

På en av våra barnvagnsrundor så går vi förbi en "bondgård" där man nu på sommaren kan njuta av att se alla djuren i hagarna på dagarna. Det finns höns, en get, hästar och en massa kossor. Och en och annan katt också. De senaste gångerna så har Tyra allt mer börjat intressera sig för djuren och blir jätteglad när hon ser vart vi är påväg. En höjdpunkt är också när hennes mamma låter som de olika djuren, hihi. På fredagar kan man dessutom köpa deras nybakta bröd och ägg från deras höns vilket är mycket trevligt, och en riktig lyx att ha något sånnt här bara några minuters promenadavstånd från hemmet när man bor i Stockholm.

Tyra har iallafall fastnat för geten som finns här. Det är dessutom en väldigt sällskaplig get (vilket getter oftast är) som kommer springande mot stängslet när man brölar lite och pratar med den. Tyra vågade sig på att prata lite med geten idag, och han svarade! Hon vart så paff så hon studsade till och vevade med småarmarna, hon visste nog inte om hon skulle skratta eller gråta. Hon var förundrad. Sen sken hon upp som en sol och ville prata mer, men då hade geten tröttnat och redan gått lös på lite gräs.



Tyra tittar nyfiket på geten. Mycket spännande för någon som bara levt i ett halvår, en helt ny värld.

kattungarna är spännande. Idag kom en av dem och hälsade på oss, jag höll upp den och Tyra tog direkt tag i tassen och ville stoppa den i munnen. Jag är inte förvånad.

Imorron blir Tyra 6 månader! Då kommer hon få nått roligt och spännande från bla Fisher Price och Bellini....vi vet att hon gillar det eftersom hon nästan valt grejerna själv, hihi. Vi var på 6 månaders kontroll idag och hon var såklart perfekt. 7800 gram och 68 cm lång. Mitt på (den förbaskade) kurvan.

Just nu! Bad i Albysjön!

img_0312 (MMS)

Just nu! Bad i Albysjön!


på lördag smäller det!

På lördag är det äntligen kronprinsessbröllopet. Jag är ju en liten fantast av kungahuset så jag tycker ju att det ska bli jättekul med bröllop. Dock så jobbar Markus på lördag, och jag har en kompis från England på besök, vilket innebär två olika problem; 1. jag måste ha med Tyra och det entourage som det innebär om jag ska in till stan och titta på kortegen, 2. alternativet att sitta och titta på hela akten och kortegen på TV blir ju kanske inte sådär jättekul för en britt som inte förstår ett ljud engelska. Jag har iallafall sagt att vi inte åker in om det är jättekallt och regnar. Men i annat fall så kan ni lita på att jag står och víftar med en liten flagga, förmodligen nånstans utefter Strandvägen. Min kunglga kortege intuition säger att man ser bäst därifrån. Mitt tips blir att stå vid Dramaten eller Nybrokajen. Man ser bäst vid kurvor/stora korsningar. Hade jag inte haft barnvagn hade jag nog försökt få en plats vid trapporna på Dramaten.

Tyra har aldrig haft problem att sova på kvällarna. Mellan sju och åtta blir hon trött och hungrig, och slocknar för det mesta nästan direkt efter vällingen. Hon är väldigt kvällstrött. Men vi bestämde för ett tag sen att vi skulle bli bättre på att inte låta henne bara somna i famnen varje kväll, utan bli lite hårdare på att hon ska lära sig somna själv i sängen. Såvida hon inte somnar direkt efter vällingen såklart, då sover hon ju i princip när man lägger ner henne. Men vi har satt en gräns på klockan 20.00, då ska Tyra senast ligga i sin säng, oavsett om hon är jättetrött eller inte. Hon ligger och vrider och vänder på sig som bara den i början, men efter 10-15 minuter så sover hon som regel. Hon fick en speldosa i doppresent som funkar ganska bra som nedvarvning i sängen, men jag har även börjat läsa lite för henne när hon har det svårt att vava ner själv. Jag vet inte om det funkar eller inte, men det får väl tiden utvisa. Idag läste jag en liten stund för henne eftersom hon var ganska mycket uppe i varv när klockan var åtta, hon blev ganska förvånad första sekunderna som hon inser att jag sitter bredvid med en bok, men sedan så låg hon och tittade rakt upp och det såg faktiskt ut som att hon låg och lyssnade. Efter några minuter blev fötterna och mobilen ovanför sängen mer intressanta, så då passade jag på att säga godnatt och gå ut. Fem minuter av lite vrid och vänd senare så sover hon. Vi vill att hon ska bli trygg i att somna själv, speciellt innan vi flyttar till huset, så man kan lägga henne i sängen och sedan vara bekväm med att gå bort till köket eller vardagsrummet utan att behöva oroa sig för hur det går för Tyra i sovrummet. Nu i lägenheten ligger ju sovrummet bredvid vardagsrummet, så det är mycket lättare att hålla uppsikt över henne och höra när hon somnar in.  Det blir nog ovant för oss alla tre den första tiden i huset.


en nöjd Tyra har somnat i famnen, c.a 8 veckor gammal. I bakgrunden gudmor Lisa som var på besök från Chile!


skulle vilja ha till Tyras rum....


mätsticka fjärilar   matchande knoppar




bra att ha leksaker i!                                 fint ovanför sängen

gulligt bokstöd/hylla till barnböcker

skulle vilja ha till nya huset


Lördag!

Måste bara säga, att det där dessertvinet som jag tipsade om, är en riktig höjdare inför sommarens efterätter. Den är liksom lite "mousserande" och frisk, samtidigt som det finns den där söta basen som man behöver efter ett riktigt skrovmål. Vi skulle tippa på att den är helt perfekt till lite lättare och fruktiga efterätter, som typ jordgubbar eller pannacotta.

Idag har vi varit ute nästan hela dan. Tyra och jag fick gå in på eftermiddan eftersom vi glömt vagnens regnskydd i Sundsvall. Men annars så har vi varit igång sen niotiden, hunnit med att gå till lekparken, utforska skogsstigarna bakom huset, åka till tippen med en massa skräp från huset, Markus har byggt ett vedskjul och Tyra och jag fick besök av Olivia och hennes päron som äntligen kommit hem från Grekland. Olivia var väldigt glad att se Tyra, och Tyra var mera......sval. Tyra hade iallafall en bra natt inatt tillskillnad från häromnatten. Hon höll humöret uppe under alla timmar vi var utomhus (är barn någonsin på dåligt humör utomhus?) men sen vi kom in så har det gnällts och gnylat. Hoppas det är en fas som går över. Markus har offrat sig med en barnvagnspromenad såhär på lördagskvällen så att jag får vila öronen några minuter. Men snart är det dags för nattning, men de där sista två timmarna innan sängdags kan kännas som en EVIGHET ibland, speciellt med trötta och gnälliga småfröknar.

Ikväll blir det fotbolls-VM och jordgubbar! Heja England! Hoppas ni har en bra helg allihopa!


tack Folktandvården för en ny favoritleksak! Tyra fortsätter att köra på "gratis är gott"


Tyra och Olivia samtalar om livet och om hur semestern var.


Tyra lyssnar och tittar hellre på Olivias pappa än att leka. Precis som en liten gnällspik ska vara, svårflörtad.

Gladfis! Olivia har fortfarande det där relaxade semesterskimret över sig!

Riktigt gott dessertvin! 120 spänn på syst...

img_0309 (MMS)

Riktigt gott dessertvin! 120 spänn på systemet, som hittat. Funkar perfekt till glass, choklad och fotbolls-VM hehe


Tyra sover

Tyra sover, och det har hon gjort i princip HELA dan. Hon vaknade, åt, somnade. Vaknade, åt, somnade. Sedan var jag tvungen att väcka henne för att få på henne kläder inför BVC besöket. Gnälligt värre under de 2 ynka timmarna hon var vaken medan vi tog oss till och hem från BVC. Sedan åt hon, och ja, ni gissar rätt, somnade. Då var klockan 13, nu är hon 15, och hon sover fortfarande. Jag har tom hunnit fylla i VM-tippet som vi har på jobbet. En komplicerad tabell ska ni veta. Jag fyllde väl i ärlighetens namn inte i så mycket, eftersom Markus hade gjort en likadan som han sparat på datorn.....

Undrar om hennes sömn idag hänger ihop med hennes dåliga natt. Har varit en natt med en Tyra som vaknar och gnylar och gnäller typ en gång i timmen. Men hon sover liksom fortfarande, så hon somnar om efter att hon skrikit till lite. Vi tog över henne i vår säng inatt så man har nära till napp och tröst när det behövs. Lillskruttan. Undrar varför hon gör sådär? Kan ju inte bara vara mardrömmar när det händer så ofta under en och samma natt.......

Sitter och funderar över det här med dopkorten, man vill ju spara dem på nått fint sätt. Kanske beställa en fotobok istället för att göra en själv? Jag har ju en stort fotoalbum från Bookbinders Design som jag samlar alla kort från Tyra i just nu, det är ett stort album som man själv klistrar in korten i, det är ganska kul för då kan man skriva lite till varje bild och så. Men det är mycket jobb. Dopkorten är ju väldigt många, så det kanske är rimligast att beställa en bok från typ Fuji istället. Den håller nog ganska bra och så har hon ett separat album/bok att spara i framtiden fån dopet. Hmmm, får klura lite på det där.

Nu ska jag bara vänta på att Tyra vaknar så jag kan gå till affären och fixa mat inför fredagsmys. Markus har visst köpt med sig ett gott dessertvin hem som vi ska mysa med ikväll tillsammans med lite glass. Man skulle kunna tro att vi firar huset, men det är nog främst Fotbolls-VM som kommer firas i vårt hus ikväll.Så är det att leva med en fotbollsfantast, hihi. Men jag ska inte klaga, jag får ju gott vin och glass!

Trevlig helg till er alla!

huset på plats!

Idag så kom ÄNTLIGEN vårat nya hus! Nu tar det några veckor till innan vi kan flytta in, men det mesta är på plats redan!

För c.a 3 månader sen:



Idag:




del av nya köket......

badrum (blått ljus eftersom den blåa plasten som var runt huset när det fraktades sitter fortfarande kvar när detta kort togs....)

tvättstugan


Tyras rum, men fina fjärilar....

Tror ni vi är sugna på att flytta in typ IDAG eller?

inget läkarbesök....

doktorn hade blivit sjuk, så det blev aldrig nått läkarbesök för oss. Vi roade oss med att gunga istället!



Sen kom Markus hem, och då passade vi på att arbeta lite på ett "hemligt projekt" kan man säga. Målet är siktat högt, typ Damlandslaget och ett fett bra fotbollsstipendium till nått schysst universitet i USA. Pressa sina barn tidigt? INTE då, vi väntade över 5 månader!


bredsidan sitter där den ska!


dribbla är inga problem! Notera gärna den egna fotstilen med att ställa sig på tå samtidigt, Tyra har redan utvecklat en egen spelarstil

full fart framåt, IN I MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL

Katrinplommon!

Fick tips från madde om att göra egen katrinplommonpuré (hon är förövrigt mat och bajs experten i vår mammagrupp), eftersom den köpta innehåller ganska mycket vatten. Tyra är jättehård i magen och bajsar ut bajskorvar ibland (förlåt Julia!) som hon kämpar med så hon blir helt röd och svettig, lillfisen. Magen håller väl på att lära sig välling och mat just nu. Därför får hon katrinplommon efter nästan varje mål riktig mat, alltså lunch och middag, men även lite messmör i kvällsvällingen om det är så att hon bajsat dåligt under dan.

Och jädrar i min lilla låda vad den hemmagjorda puréen funkade bra (koka plommonen, mixa med vatten för att få bra konsistens)! Efter några minuter och en halv burk hemmagjord purée så bajsade hon ut sin egen vikt i bajs kan jag lova. Då märker man ju vilken skillnad det är på den jag gjort själv och den köpta, får inte alls samma effekt av burkpuréen. Nu finns det iallafall en stor burk i kylen och två i frysen. Tur att Tyra tycker att det är mumma!

Idag har det vart avslutning på babysimmet med fotografering. Tyra var jätteduktig och gjorde tre dyk så vi fick tre bilder. Lägger upp dem sen när jag fått hem dem. Nu ska vi äta lunch och sen är det dags för 6 månaders läkarbesöket!

pillermaja

Tyra är en riktig liten pillermaja, och kan pilla med nått länge om hon hittar nått som är intressant. Precis som sin mamma så verkar hon styra med tungan eftersom man ser hur den far åt det ena och det andra hållet beroende på vart hon ska styra händerna. Jag gör likadant när jag tex spelar TV-spel, ser nog ganska roligt ut.

Majskrokar och små bitar av smörgåsrån är en riktig lifesaver här hemma, tack vare goda råd från vänner, och det funkar alltid att ge henne nått utav ovanstående för att underhålla henne. Majskrokar kan rädda många blodsockerfall i vagn och bil, och är ett utmärkt tillhygge efter maten om även jag har lust att laga mat och äta. Får hon majskrokar så hinner jag dels plocka undan efter Tyra, laga min egen lunch, äta min lunch och plocka undan efter mig. Helt otroligt. Smörgåsrån i små bitar håller henne sysselsatt riktigt länge, och hon har blivit en riktig hejare på att finurla ut hur de små bitarna ska ta sig till hennes mun. Fast det viktigaste med rånen för henne är nog själva pillandet....


mmm, majskrok

fullt koncentrerad på att få in den sista lilla biten av kroken i munnen

pillandes på smörgåsrån


tack för maten staten!


Öppna Förskolan med glada barn

Dagsformen brukar avgöra nivån på hur kul Tyra har det på Öppna Förskolan. Idag var humöret på topp och besöket en riktig dunderhit. Det var roligt med alla sånger och sedan att få smaska i sig nya fina leksaker som inte finns hemma.

Efteråt tog jag och Madde en sväng till leksaksbutiken i centrum. Vi konstaterade att det fanns en massa roliga leksaker som vi gärna skulle vilja köpa, aktivitetstavlor och andra typiska Fisher Price/Playskool saker. Men det är ju verkligen sjukt dyrt alltså. Men snart fyller ju Tyra 6 månader så nått ska hon väl få. fanns en rolig mojäng med grejer som man skulle putta ner och som for upp om man tryckte på en knapp. Såg festligt ut och på en nivå som Tyra kan förstå hur det funkar.

Jag har även försökt mig på att göra egen spaghetti och köttfärssås till Tyra idag. Knepigt när man inte kan använda tomatkross på burk och inte steka köttfärsen. Men det funkade över förväntan med att koka köttfärsen, den fick koka med lite basilika och oregano. Sedan skållade jag helt enkelt tomater och mixade i. Spaghettin klippte jag i små små bitar innan jag kokade dem. Det smakade helt OK tyckte jag. Får se vad Tyra tycker imorgon. Jag ska nog göra nått liknande med kycklingfärs senare i veckan, mosa det med lite ris kanske. Jag tycker det är kul att göra mat till Tyra, jag känner mig så duktig, plus att jag vet vad hon får i sig! När hon spiller burkmaten på kläderna så går det knappt bort i tvätten om man inte använder Vanish. Lite märkligt egentligen, och borde ju tyda på att dem har i färgämnen i burkmaten....men nu är jag inte superpretentiös och bara förespråkar hemlagad mat, Tyra får lika mycket, och ibland mer, burkmat än hemlagad. Men jag vill bli bättre på att göra egen mat till henne, för det är i ärlighetens namn inte speciellt svårt.

Vi har iallafall kommit en bra bit på väg mot att byta ut alla måltider till mat och gröt/välling. Jag köpte välling idag och tänkte prova det imorgonbitti, får se vad hon tycker. Jag tänkte även göra ett nytt försök med en ny slags gröt till mellis. Men lunch och middag äter hon bara vanlig mat, det har hon gjort et tag nu. och det funkar jättebra. Även fast även Tyra kan säga till när hon inte gillar nått. Hittills har hon helt ratat Hipps burkmat. Favoriten av burkmat är Lasagne, och av mammas hemlagade är det kokt torsk och potatis och morötter. Bra smak har hon iallafall!


Tyra och Lukas har hittat en leksak som dem kan dela på!


mycket att utforska och leka med!

Tyra träffar...

...Tilda för första gången:


alltid svårt att få två bebisar att titta in i kameran samtidigt

Tilda är ju fruktansvärt söt, det tyckte även Tyra. Ett riktigt charmtroll är hon!

lunchtajm, men gräset var grönare på andra sidan och både Tilda och Tyra ville nog "bytlåna" frukt. Man kan säga att det är tack vare Tildas mamma som hon ens har en sånn här mackapär!

Det är lite av en historia bakom den här träffen. Tildas mamma Jenny har en blogg som jag följt länge, redan innan Tilda var född. Jennys blogg nosade jag upp på www.minbebis.com som är ett populärt forum och sida för gravida. Sedan har Jenny i sin tur följt min blogg när Tyra var född. Vi bestämde oss iallafall för att träffas, och det var väl tur det! Jenny är verkligen en sånn person som man lätt "klickar" med, och hade inte jag haft en massa saker att ta tag i på eftermiddagen och Jennys kille kommit så hade vi nog kunnat sitta i många timmar till och snacka. Jag tror nog att Tyra kommer att få se mer av Tilda i framtiden! Det var ju dessutom lite kul och väldigt förvånande att Jennys kille Patrik inte är vilken Patrik som helst, utan en gammal klasskamrat från låg och mellanstadiet i Timrå! Vilken liten värld vi lever i, och vad kul att se en gammal klasskamrat igen.

När man är mammaledig så gäller det ju att nosa upp andra mammor och ta tag i att träffas, så man inte sitter hemma själv. Tack vare minbebis så har jag ju dessutom två nya vänner här i Stockholm som jag nu räknar som mycket nära vänner, vilket jag alltid kommer att vara tacksam för. Fina vänner växer inte på träd. Vi har träffats sen bebisarna var typ 4 veckor gamla, det är kul att få möjligheten att följa två andra bebisar så nära och ta del av deras utveckling, det blir ju väldigt speciellt när man träffas ofta och kommer att ha många fina bebisminnen ihop innan livet tuffar vidare och barnen ska in på dagis osv, då hinner man ju varken träffa mammorna eller barnen lika ofta. Men det var iallafall samma sak där, vi klickade direkt. Efter 5 minuter så vad det som att vi känt varandra alla tre hela livet, märkligt.
 

Dopet!

Nu är vi hemma från Sundsvall och många händelserika dagar!

Dopet gick jättebra och Tyra lessnade först när det var dags för sista psalmen. Men jag tyckte hon var duktig som orkade med större delen av dagen och höll sig vaken så att alla kunde prata lite med henne. Hon somnade som en slagen hjälte på kvällen kan jag avslöja, och det var hon inte ensam om att göra i våran familj den kvällen.

Utan all hjälp vi fick på dopdagen hade vi nog inte klarat av att bjuda så många släktingar som vi kunde, vi är evigt tacksamma. Och speciellt Tyra som fick en alldeles egen stor fest.

Vi knäppte inte så mycket kort själva, så jag återkommer med fler kort när vi får dem från alla de som knäppte kort under hela dagen! Vi hade iallafall en jättebra präst som vi är jättenöjda med. Efter kyrkan så samlades alla (41 personer!) hemma hos min pappa och "bonus" mamma. Vi år paj och sallad och en massa fikabröd. All mat försvann i ett nafs, vi tar det som en komplimang. Jag var och handlade själv med Tyra inför dopet, och glömde nog av att köpa en massa saker, plus att jag lämnade, eller glömde, åtminstone en kasse. Det var kanske lite väl mycket att åka och handla mat till 40 personer med Tyra själv. Men till nästa gång så vet jag att det kanske var lite övermäktigt. Vi hade iallafall en mysig eftermiddag med alla släktingar, och det var ingen som verkade ha bråttom hem, utan vi satt länge och fikade, jättekul! På kvällen så grillade vi och hade det lugn och skönt. Jag fick årets första glas Sangria, men var så trött att jag glömde helt av att vi fått Champagne dagen till ära, men den får ligga och gotta till sig i Sundsvall, så får vi korka upp den senare i sommar istället :/ trötta småbarnsföräldrar är ganska vimsiga, hoppas alla har överseende med det!

Vi har iallafall fall haft en toppen vecka och helg hemma i Sundsvall. Nu väntar en spännande vecka här hemma, vårat hus kommer på torsdag!

Här är iallfall några av de kort från dopet som vi knäppte, alla från innan själva ceremonin, medan Tyar fortfarande var hel och ren. Efter korten knäpptes kräktes hon nämligen lite lasagne på dopklänningen. Oh well, blir kemtvätten imorron!


Familjen innan dopet!

Tyra och pappa


Tyra och Gudfar (som även är farbror!). Tyras Gudmor Lisa bor i Chile och kunde tyvärr inte närvara. Men det kommer hon nog kompensera när hon väl kommer hem igen!

Tyra vet iallafall vad som är hemma, det märker man ganska tydligt när man väl kommer hem efter en resa. Hon liksom ser förnöjd ut och hon tycker väl precis som oss vuxna att borta bra men hemma bäst. Hon satt en lång stund och smaskade på hennes tofsar på en av favoritleksakerna, hon hade nog saknat att få suga lite på dem!



Vi fick Barnkammarböcker i doppresent, och till dem så får man även CD-skivor. Vi lyssnade på dem idag i bilen hem. Tyra tyckte det va jättekul! Så CD skivorna får helt enkelt stanna kvar i bilen. Vi konstaterade att vi förmodligen kommer att få höra dem där låtarna många många gånger i framtiden.

Klockan är över elva på kvällen och Markus...

img_0281 (MMS)

Klockan är över elva på kvällen och Markus å Jennifer sitter kvar i badtunnan. Dem värmer upp rejält inför dopet bokstavligen. Precis avnjutit en grillkväll med våra familjer, jättetrevligt!


Hos morfar får man stå på bordet, vilken lyx!

img_6807 (MMS)

Hos morfar får man stå på bordet, vilken lyx!


Framme i Sundsvall, Tyra har fått låna en ...

img_0265 (MMS)

Framme i Sundsvall, Tyra har fått låna en gåvagn, så nu blir det åka av!


Snäll tjej väntar tålmodigt på stressad mamma

img_0262 (MMS)

Snäll tjej väntar tålmodigt på stressad mamma


Å hej och hå

Här hemma har vi hållt på och packat och planerat ikväll. Tyra döps ju på lördag och jag ska puttra upp själv med henne i bilen imorron, spännande. Tyra brukar ju tokstirra på mig när jag kör, så det blir väl en ganska lång stund som jag kommer va iakttagen imorron, förhoppningsvis blir hon uttråkad fort och somnar. Man kanske ska köpa en CD med barnsånger, undra om det skulle funka? Väntar in dopet först för att se om hon kanske får nått sånnt då, annars så blir det nog ett CD köp innan hemresan på söndag. Man skulle kunna tro att det är Tibet eller Myanmar som vi är påväg till eftersom jag har med mig en hel kasse med barnmatsburkar, som om det inte skulle finnas i Sundsvall.....men vi hade dem hemma och jag tyckte det va dumt och onödigt att behöva tänka på att köpa mat det fösta jag gör, så jag packar ner allt vi har :) Man skulle kunna säga att det är lite av en röd tråd här hemma nu när jag har packat oss två tjejer, ALLT, har fått åka med. Enklast så.

Tyra har haft en toppendag idag. I går var hon trött och gnällig, med efter att ha sovit många många timmar idag på förmiddagen så vaknade en ny Tyra upp. Hon har haft en toppeneftermiddag med ett stort leende på läpparna och sittandes i timmar. När jag inte sitter bredvid så får hon fortfarande sitta i amningskudden, lite fegt kanske, men det känns bäst så. Hon har också försökt sig på att ta sig framåt på magen, men det går inte bra för henne. Hon blir arg och frustrerad, men är väl lika bra det så kanske hon lär sig så småningom. Det krävs nog en hel del vilja för att lära sig att ta sig framåt. Och vilja verkar ju den här tjejen ha. Såpass att hon ibland håller på att ge mig tinnitus när hon går upp i sin klagansfalsett. Hualigen.


pillar och donar och joxar

ligga på snedden är poppis just nu. Saknar hon att ligga i magen kanske :)

Nu så försvinner vi som sagt ett par dagar, men jag återkommer med en massa kort från helgen. Men ni behöver inte oroa er, vi har den starkaste bebisen av dem alla med oss, hon kommer styra upp eventuella bråk och missöden:



RSS 2.0