mycket som ska fixas

alltså hörrni, nu sitter jag här, och är så fruktansvärt NÖJD. Under dan så har vi fått en massa nya fina saker på plats som väntat på att komma upp och sättas ihop. Bla nya "ljusramper" eller spotlights på ramper om ni förstår vad jag menar, som nu är vardagsrummets nya lampor. Nästa projekt gällande lampa, är en lampa som ska vara mellan vardagsrummet och köket, över den lilla "bardelen" som delar köket från vardagsrummet. Vi tänker oss en stor, lågt hängande lampa, helst avlång. Men jag kan även tänka mig typ två mindre lampor som hänger ned, eller kanske nått som man kan ha levande ljus i eller nått sånnt. Nån som har nått bra förslag eller har ett öppet avslut mellan två rum hemma som ni löst på nått snyggt sätt? Det är ett projekt.

Från början när vi blev med hus så var jag superstressad över att köpa nya möbler, lampor, tavlor etc etc. Men nu är jag glad att vi bromsade direkt och tar det väldigt lugnt. Vi håller helt enkelt på att bo in oss, och nu märker man ju hur bra det är att känna efter och tänka efter typ hundra ggr innan man bestämmer sig. Vi har fortfarande miljoner saker kvar som ska fixas, men det finns en viss tjusning i att ta projekt för projekt, det är lite skönt på nått sätt att inte bli "klar", att hela tiden ha saker att gå och finurla på. Kom ni till exempel ihåg den tomma väggen i passagen? Den är fortfarande tom, för det var ett projekt som vi släppte till fördel för annat. Men passagens tid kommer den med, och då kommer det bli garanterat bra istället!

Jag har dessutom hunnit med en massa "pappersarbete" (är redan less på Försäkringskassan efter bara ett år som mamma, hur ska det här sluta?) och sånnt som skulle fyllas i och skickas iväg och det är så skönt att få sådana där saker gjort som man annars går och tänker på att man måste göra. Nu har jag en sak kvar på min att göra lista som ligger och gnager i huvudet; ta kartonger och papper och tidningar till återvinningen. Jag störs nått så hemskt på att det ligger en stor hög i tvättstugan och väntar på att bli ivägkörd.


tavlan vi köpte på Great Walls. Det är en tavla som är ganska perfekt med tanke på att jag hade tänkt mig nått färgstarkt och abstrakt, medan Markus mer var inne på motiv. Det här blev en klockren kompromiss, varken motiv eller för abstrakt. Ser ni att det är konturerna av Globen? Passar ju dessutom extra bra i vår sportintresserade familj.

Och Tyra? Jorå, hon har funnits med hela dan hon med. Hon har inte krypt speciellt mycket idag utan väljer nu mest att gå. Hon blir väldigt nöjd. Men hon måste fortfarande stanna upp mitt i rummet och hitta balansen och vila sig lite. Inget spring än med andra ord, men det kommer väl det med. Vi var en sväng till öppna förskolan på eftermiddagen och jag fick en massa bra information av en av fröknarna som är lite av en specialist på alla förskolor här i det område vi bor. Jag är ganska säker på vart jag helst vill att Tyra ska gå, men det är dumt att låsa in sig på ett fåtal alternativ när det kanske finns en massa andra bra dagis. Vi ska nog boka in ett par besök under våren iallafall så man kan bilda sig en egen uppfattning. Men det finns en sak som jag inte släpper på, och det är att det ska finnas en bra utegård och helst mot skogen.

Kommentarer
Postat av: sara - mamma till wilda

jobbigt är bara förnamnet haha tog nog 4 timmar allt som allt

2010-12-02 @ 09:19:39
URL: http://saratilling.devote.se
Postat av: Elin

Hehe ja det skulle typ vara min dröm att få inreda andras barnrum, Alvas rum är ju redan proppfullt..Jag tror att det är en väldigt bra idé att bo in sig lite grann och inte göra allt på en gång så att man verkligen får känna efter! Tyvärr gjorde jag helt tvärtom när vi flyttade in hit. vi hade bestämt typ allt innan och köpt det mesta redan. Efter två år var jag less på de nya möblerna i vardagsrummet och sålde allt på blocket!! och köpte nya.. Andreas blev galen på mig men jag var ju gravid då och blev helt knäpp när jag tänkte på att jag måste ha allt perfekt innan Alva kom, har hört att det kallas att "boa", så det var nog inte mitt fel..

2010-12-03 @ 22:07:50
URL: http://elinochalva.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0