mama said there be days like this......



Tyra har väl inte varit på nått jättestrålande humör idag. Började bra med babysim, men hon var väl inte sådär jätteimponerad att avsluta dagen med att åka och handla med mamma och pappa. Inte ens en promenad till lekparken kunde få fram ett leende. Tyra har varit lite trött idag, så det är väl nått som spökar. Jag skyller alltid på tänderna som verkar komma i nån slags ständig strid ström, så jag skyller väl på det idag också.

Men så fick vi syn på en katt, och vipps så var det glada humöret tillbaka. Sen satt hon och pratade och pekade och skrattade resten av vägen. Ibland är det så lite som behövs....


Känns som en evighet sen....

...jag gjorde det här:



en glad och nöjd halvmara deltagare, precis efter målgången. Nu har jag kommit efter med den riktiga löpningen. Har bara varit ute och njutningsjoggat sen halvmaran. Skärpning med det nu, dags att lägga in några hårda löppass igen, men jag får nog avvakta ny medicin, min kropp orkar inte just nu känns det som.

vad som händer är jag är inte är hemma

jag är hemma igen! det är så skönt att vara med Tyra igen och återgå till min mammarytm. Jag har varit duktig och varit uppe vid sex båda dagarna för att springa på morgonen, man får passa på när man är helt själv! Här hemma tänder vi en brasa ikväll eftersom det har blivit riktigt burrigt kallt ute. Men det är mysigt med hösten tycker jag, tända brasa, tända ljus och dricka te är något som jag längtat till.

Jag behöver iallafall inte oroa mig för vad min familj gör när jag inte är hemma. Möts av ett hav av olika små videosnuttar som Markus spelat in.



Just nu hos Loppi.se

Loppi.se har ju sin rensa för livet kampanj som skrev om tidigare. Jättekul är det iallafall att spana in vad kändisarna skänker bort och som finns att hugga till på just nu. Och det är ju alltid speciellt kul att shoppa när det går till välgörande ändamål



Jag är iallafall lite sugen på



Hannah Graaf skänker en superfin åkpåse från Buppa (prislappen är kvar!). 500 pix så är den din (eller min, harkel harkel). Tyra måste ju ride in style så att säga i vinter.

Jag tävlar


kurs och mat

idag och några dagar framöver kommer min självdiciplin ställas på sin spets, ska man kurs och dessutom äta alla måltider och sova över på kurssstället så kommer det bli ganska svårt att låta bli alla godheter. Jag vet ju dessutom vad det här är för ställe i Saltsjöbaden eftersom jag varit där förut, och det bjuds på ganska många frestelser kan jag meddela. Men men, inget för mig. Jag ska packa med mig löparskorna, tidningar och böcker. Och försöka njuta av att få lite tid för mig själv. Jag tycker det är svårt. Den bästa tiden är ju alltid med familjen.

Nu ska jag ta reda på om jag kan ta båten hem på onsdag, det vore skoj! Saltsjöbaden ligger ju bara ett stenkast från Tyresö brygga om man tänker sjövägen. Men bilvägen, och speciellt kollektivbilvägen är det mycket längre. Bäst vore att bara kunna hoppa på Vaxholmsbåten och tuffa hem genom skärgården, tar nog högst en kvart eller två....

dags att ändra dosen?

det är ingen slump att jag varit trött och förvirrad de senaste dagarna, nu har det gått upp för mig vad det kan vara. Eller, jag misstänkte det redan igår men fick det bekräftat idag, min dos Levaxin måste höjas. Jag har problem med sköldkörteln, så jag äter medicin för det. Får jag inte rätt dos så blir jag förvirrad, stressad, skakig, väldigt känslosam och lättretlig, men mest av allt så blir man fruktansvärt trött. Under graviditeten så ökades min dos på nästan varannan vecka, jag åt jättehöga doser på slutet. När jag inte var gravid längre så beslutade man att jag skulle gå ner till samma nivå som innan jag blev gravid, och göra en koll ett år senare för att se om man man måste öka eller sänka dosen. Jag vet ju att det är mycket som ändras i kroppen när man varit gravid, även hormoner, och sköldkörteln är ju en hormonutsöndrare, så jag har en hormonrubbning. Uppenbarligen så räcker det inte med den gamla dosen, jag måste till läkaren first thing på måndag och få det här fixat. Man orkar inte länge kan jag meddela att gå med för låg dos, och Markus kommer bli tokig. Dessutom får jag svårt att fokusera och koncentrera mig, hänga med i samtal kan vara jobbigt, jag tappar liksom tråden ofta. Man blir som en senil gammal tant.

Idag så har jag bla;

- träffat en gravid kompis och försökt undvika att prata om den ofödda eftersom jag vet att jag brister ut i gråt då, är väldigt känslig, ser nyfödda framför mig då, och då brister det totalt. Såg en film igår, fanns en bebis med i den. Det räckte för att få igång en störtflod.

- glömt min Intersport påse TVÅ ggr i olika butiker i Sickla. Innehöll en hyfsat dyr vinterjacka till Markus, misstänker att han skulle ha blivit lite arg om jag glömt den helt och någon tagit den. Sista gången kom jag ända till bilen innan jag fattade att den inte var med.

- varit och handlat mat men glömt plånboken, vända om är ju kul när man kommit fram

- köpt tråd till mitt syprojekt, slängde påsen trådarna låg i när jag rensade ut skötväskan, kastade sedan soppåsen. Fick alltså gräva fram soppåsen ur soptunnan för att återfinna mina trådar.

För att inte tala om hur trött jag är, på eftermiddagen var det bara att släppa alla planer på att vara duktig och städa när Tyra sov, det var bara att kasta in handduken och sova med henne. Jag ska på kurs nästa vecka i Saltsjöbaden, ska sova över där också eftersom det är långa dagar. Kommer ju gå superbra för mig, superbra. Speciellt eftersom jag har svårt att koncentrera mig. Great.

Imorron ska jag och Tyra in till stan och träffa ytterligare en gravid kompis. Kan ju sluta hur som helst. Men jag ska inte klaga, det är inte så farligt när man vet om varför man mår som man gör, och det var hundra ggr värre när jag var gravid. Känner du igen dig och undrar lite mer om det här kan du läsa här. Där kan man bla läsa att;

...Dessutom uppträder småningom även rubbningar i centrala nervsystemet, genom gradvis ökande kroppslig och andlig svaghet, vilken senare kan utvecklas till demens. Sköldkörtelns volym minskar också som ett resultat av den obehandlade hypotyreosen...

Kul va, nån som vill hänga med mig i veckan?


Tyra är iallafall glad, och precis som sin mor så gillar hon att gå i butiker. Titta bara hur kul hon tycker det är att handla mat!


Tyra har upptäckt gud i lekparken. Eller barnen som leker en våning upp. Vad vet jag.


barnsäker spegel?

hörrni, är det nån som har nått bra förslag på en bra spegel som är hyfsat barnsäker? Det ska vara en helkroppsspegel som vi ska ha i hallen. Den vi har sen tidigare är från IKEA och hängs upp som en tavla, vilket gör att Tyra kan riva ner den och få den över sig. Vill ha en spegel som verkligen sitter som gjutet mot väggen så jag slipper oroa mig för att hon ska riva ner den. Hon står ju och hånglar upp sig själv i speglar, så den måste tåla att man drar och rycker i den.

Nä, nu ska jag ta tag i den här dagen, såfort Tyra vaknar till. Det är första helgen på väldigt länge som vi inte är uppbokade på en massa saker, ovanlig känsla. Jag måste plantera lite lökar och några fina höstblommor som vi kan ha här ute, så en tur till handelsträdgårn står högt upp på listan. Dessutom blir det en tur till sybutiken för lite trådar, jag är en jäkla gröngöling när det gäller att sy och symaskiner, så jag fick bakläxa direkt vad gäller trådar. Måste sy upp och fixa lite gardiner. Även fast vi har ovanligt lite gardiner att sätta upp, vi väljer nämligen att lämna många fönster nakna, för att utnyttja våra stora fönster och ljusinsläppet till max. Vi provar iallafall och se hur det känns. De känns lite kalt och kallt just nu, men det är för att vi inte fått upp tavlor och kort ännu, jag tror känslan blir annorlunda när det är klart.

Glöm inte det där med spegeln, nån som vet?

Fredagsmys



Här ser ni fredagsmys á la Linda och Tyra. Det här ska vi roa oss med ikväll. Till rim och ramsor boken så finns det en DVD, kan jag behöva, för jag fattar ibland inte riktigt hur man ska göra på barnet när det gäller ramsor. Vi har lånat på bibblan, vi gillar bibblan. Vi är där en ganska lång stund varje gång, Tyra leker med mjuka saker som ligger på golvet och jag bläddrar runt i böcker som jag längtar till att få läsa när hon blir stor. Finns så mycket bra böcker. Jag är speciellt förtjust i Pija Lindenbaum, kanske för att hon kommer från Sundsvall, men mest för att hon skriver om så bra saker. Den första boken kom redan när jag var hyfsat liten, Else-Marie och småpapporna, och sedan dess har hon gett ut den ena bra boken efter den andra. Idag bläddrade jag i "När Åkes mamma glömde bort", den var helt underbar. En bra bok ska ju vara rolig för mammorna och papporna också. Jag är iallafall jätteavis på er som är i Göteborg och ska gå på bokmässan! Jag har för mig att Pija ska komma dit, jag ska nog planera in ett Göteborgs besök tills nästa års bokmässa, funkade inte med den här helgen att åka ner.


virrig

jag är en virrpanna utan dess like, det är värre än vanligt idag. Tyra och jag började iallafall dagen med babysim. Det var lika roligt som vanligt. Dock så blir man ganska trött av att simma, både som liten och stor. Som stor är det mycket att ordna med och komma ihåg och så, och speciellt att skynda på eftersom de små blir kalla och ledsna annars, och för att det är smockfullt i omklädningsrummet jämt så man vill liksom inte såsa heller. Iallafall, jag lyckades sätta på blöjan fel på nått sätt efter simmet, vilket resulterade i att Tyra bajsade och kissade ner sina byxor. Men jag tackade en liten stjärna att jag träffade Madelene och Lukas i Sickla, som så snällt lånade ut Lukas extrabyxor till oss. Jag hade såklart inga med mig eftersom jag inte hade skötväskan med mig. Jag brukar alltid åka hem direkt, fort som tusan, efter simmet så Tyra får äta och sova. Men idag så ville jag förbi en affär innan vi åkte hem.

Tyra som brukar sova så sött och bra efter simmet släppte alla dem planerna när hon träffade Lukas. Hon bestämde sig för att vara i sin lilla Twilight Zone, varken sovande eller vaken. Hon gick in i ytterligare en dimension när hon träffade kompisen Olivia och hennes pappa också, inte en chans att jag sover nu tänkte nog Tyra. Även fast Olivia nog tyckte att Tyra var jättetråkig och jättetrött, men Tyra kompenserar det med extra pill i ögat och slickande nästa gång dem ses. Själv var jag lagomt stressad (därav virret kanske) eftersom jag hade lovat Markus lunch. Stackarn spenderar sin lediga dag med att flyttstäda lägenheten (han valde det själv). Efter att ha köpt lunch till honom så kör jag såklart fel, jag åker hem till huset istället för lägenheten, så i baksätet ligger hans mat och kallnar. Men sent omsider så blir han utfodrad, Tyra vaknar alldeles för tidigt, och jag får en speedad bebis här på eftermiddagen. Nu sover hon som en stock, snarkar tom så jag hör det in till köket, så hon kommer vara mycket pigg ikväll, men glad.

Jag tänkte att vi skulle passa på och handla lite saker på Babyland ikväll. Det är visst löning imorron förstod jag när lönebrevet damp ner i brevlådan idag, och det finns inte en chans på jorden att jag åker och shoppar på en lönehelg. Never, jag blir skogstokig. Jag ska tvinga Markus att handla ett vattenpass också så jag kan få upp lite grejer på väggarna som jag väntat på.

Hoppas ni alla har en bra torsdag, för mig kan det bara bli bättre liksom. Som nu, kaffet är klart och nya Mama ligger på köksbordet.


ser inte även Tyra lite virrig ut idag?


bild bonaanza

fick paketet med Me&i kläder idag, helt över förväntan. Underbara färger och kvalitén och materialet är superskönt. Provade mössan på Tyra, hon tyckte väl det var sådär med mössa inomhus, svårt nog att få henne att ha den på utomhus. Bjuppar på en massa bilder av varierande kvalité.



ser ni vilken fin bok hon har? Den är handbroderad i Laos, står på engelska och lao, fick den av en kompis som varit där. Den hade tagit två dagar att göra för hon som gjorde boken. Jättefina färger är det iallafall, en bra nattbok tycker Tyra, och vi räknar med att hon är flytande i både engleska och lao sen när hon läst den ett par gånger.

Jag försöker att inte vara alltför privat i min blogg, jag sorterar ganska noga vad som får vara med och inte, och det mesta av vårt liv får ni sällan reda på. Men om man nu ska gå på det lite mer personliga och privata så måste jag avslöja att vi har en underbar känsla här hemma just nu i magen. Vi har sålt vår lägenhet till det priset vi ville, något vi kämpat med ganska länge. Det har varit en ganska jobbig tid för oss, och vi har inte ens firat än med bubbel att vi flyttat in i vårt nya hus. Man har liksom inget att fira när man har något som ligger över en. Men nu är det löst, och köparna flyttar in redan nästa vecka. Ett drömscenario för oss. Nu kan vi antligen blicka framåt och ta tag i alla projekt som vi inte velat börja på förrän det här är klart. Prio ett är altan, gräsmatta och häck runt huset. Sedan blir det nog vårt sovrum som ska få sig ett uppsving med en ny stoooooooor säng. Ett hörnbadkar ska inhandlas också så vi kan mysa tillsammans i varmt bad under de kalla vintermånaderna. Allt ordnar sig alltid som min kloka livskamrat alltid säger.

these shoes are made for walking in.......

Ska bara tipsa om nått bra ifall ni har barn som slickar på skor som mitt barn gör. Det finns ett impregnering/vax på Vincent som är gjort av bivax och har inga skadliga ämnen i sig=gör inte så mycket om dem slickar i sig det. Här i huvudstaden spöregnar det nu hela tiden, så impregnera skor känns som ett måste om man vill att dem ska vara fina.

Idag har Tyra och jag trotsat regnet. Morgonpromenaden i totalt spöhäll var spännande, men jag har ett regnställ från North Face som skulle klara en syndaflod, så jag blir aldrig blöt. Jag köpte dessutom ett par skor i USA förra året från just North Face, dem är i gore tex, och är banne mig bland de bästa och mest användbara skor jag haft. Dem håller en lika torr som ett par gummistövlar, enda skillnaden är att dem är jättesköna att gå i. Jag har dem nästan jämt på våra långpromenader. Dem kommer dessutom få vara med om många skogspromenader och hajker också, Helt enkelt ett par toppenskor. Kostar en del, men värt varje krona.

Jag har förresten varit på mitt första friskis pass för säsongen igår, skitkul var det! Jag är ju friskis frälst sedan länge. Fick rejäl träningsvärk, precis som det ska va. Idag tog jag och sprang en liten runda på 7 km istället, så ger jag mig på gymmet igen imorron, mina stackars muskler måste få vila.


toppenbra vax för höstens regnväder. Även våra skor ska få sig en omgång av det här.

favvoskor just nu.


gosig

Tyra har börjat med en grej de senaste dagarna, att visa intresse för sina gosedjur. Nu i helgen ville hon ha med sig sin nalle som hon sover med även upp ur sängen, och hon har rent allmänt börjat visa att hon gillar sina mjukisdjur. Nu ikväll har hon gått runt med ett gosedjur hela kvällen, och emellanåt stannat upp och gosat in sig i nallen. Det här är verkligen något nytt, men väldigt sött! Tyra blir väldigt kramig och pussig när hon är trött, och brukar vilja vara mycket i knä och sjunga och läsa nån bok, men nu så verkar det funka bra med att kramas med sina gosedjur också.

Nej herregud, nu måste jag fördriva min väldigt värdefulla fritid med att titta på kvalitetsprogrammet Ullared.


mumma

Det finns inget som Tyra gillar så mycket som lax. Tur det, för idag fick hon äta det både till lunch och middag. Men jag resonerar som så att det finns värre saker att äta två gånger om dan än lax och grönsaker. Tyra och jag var ensamma vid middagen idag, och eftersom jag försöker hålla nere på kolhydrater så var det svårt att få till en middag som skulle passa oss båda två. Till den ugnsbakade laxen så åt Tyra tagliatelle, broccoli och morötter. Och så det obligatoriska pillet med majsen innan maten. Om Tyras mage kurrar lite för intensivt och jag inte är klar med maten så får hon sitta och pilla i sig grönsakerna först, det funkar verkligen jättebra. Hon får i sig alla grönsaker, och jag hinner göra klart maten utan gnäll. Ganska skönt.

Jag fräschade till laxen med lite rapsolja och milda culinesse innan middagen, så den skulle bli krämig och go igen. Kramvänlig som Tyra kanske skulle uttrycka det. Allt gick i, till sista slicken. Längesedan hon åt så mycket till middag.



Tyra 9 månader

Hipp hipp hurra. Nu har Tyra varit lika länge utanför magen som hon var innanför. I Kina hade hon fyllt 18 månader idag, eftersom de räknar ålder från när man kom till liv i magen, är inte det lite mer logiskt egentligen?

Tyra har den senaste månaden ytterligare utvecklats och speciellt hennes personlighet. Hon är en glad tjej som gillar att "prata" och sjunga, kramas och pussas, leka dragkamp och kasta bollar, och den senaste tiden vara ute och gå med gåvagnen. Hon är helt galen i gula ankor.

Hon blir bättre och bättre på att hålla balansen själv, och kan stå ganska många sekunder själv helt utan stöd. Hon blir även bättre och bättre på att gå med gåvagnen själv. Nytt för den här veckan är att hon börjar att prata med sina första ord. Hon säger där och titta. En av favrotilekarna just nu är att man frågar henne vart nått är, så får hon svara där. Där betyder även "vad är det där". Hon säger pappa bättre än mamma, haha, men just nu betyder pappa och mamma samma sak för henne. Hon tränar på katt och lampa, de verkar vara nästa ord att komma ur munnen på henne. Hon är duktig på att känna igen saker och peka på dem i pekböckerna.


Hittade ett litet filmklipp som sammanfattar Tyra och hennes utveckling ganska bra just nu. Hon tränar som sagt för fullt med gåvagnen, vilket innebär att man ganska ofta får räkna med att bli påkörd.


Tillbaka!

Nu är jag tillbaka från min lilla London resa. Det var business, not pleasure, kan jag ju avslöja. Men det fanns lite tid till egen tid och jag var helt överlycklig att kunna sammanstråla med mina två brittiska vänner över en middag i Soho i onsdags. Det känns som att man får verkligen passa på att ta sådana här chanser, jag som for till London flera ggr per år innan Tyra kom till världen, det är inte aktuellt längre. Men en liten London resa ska såklart Tyra snart få göra. Eftersom det inte var en turistresa så hade jag ingen kamera med mig, utan tog några extremt dåliga bilder med min Iphone, jag ska bjuda på några av dem. Se det som ett exempel på varför man egentligen inte ska ta kort med mobilen.

Det var inte så farligt att vara ifrån Tyra, jag hade fullt upp de dagar jag var borta. Men det var klart att jag saknade dem här hemma, och jag tror att dem hade saknat mig också. Tyra och hennes pappa hade gjort välkommen hem vimplar som jag möttes av i hallen :)

Hon har ju även hunnit "fylla" 9 månader, ska se om jag kan få till en liten uppdatering sen. Det har hänt massor de senaste veckorna, både med språket och balansen, vi är så stolt över våran lilla tyramyra! Har man en blogg får man ju passa och skryta lite ;)


roligt att vara tillbaka i kostym

trogna bloggläsaren Julia och jag hann springa runt i buitker på Kensington High Street och dricka ett glas vin innan middagen, effektivt.

Anders visar hur bra väder vi hade det i London. Inte bara regn i England.


Vi har fått låna en sådan där ryggsäck man kan ha barn i av några kompisar. Tyra fick premiäråka idag, hon gav den tummen upp! Den kommer vi ha mycket nytta av på våra skogspromenader, speciellt eftersom den blir till en barnstol som man kan ställa på marken, perfekt när man ska stanna och äta matsäcken.

kul bakom Pappa!


Nu drar jag till London!

img_0655 (MMS)

Nu drar jag till London!


shoppat

idag hade jag mitt livs första Me&i party, men definitivt inte det sista. Det var himla mysigt att ha en massa tjejer och bebisar hemma! Jag ska absolut ta hit Matilda från Me&i igen när det är dags för vår och sommarkläder. Hon var en riktig kämpe, trots barn som pratade och drog i kläder och klädstång så lyckades hon kränga på oss en massa saker :) Den största beställningen stod dock min mopsälskande bror för, han hade lagt in en "långdistansorder" ända uppe från Norrland :) Men nu så har han säkerstältt att alla bebisar han känner kommer kunna ha mopsar på sig. Allt som allt en jättetrevlig och lyckad dag! Tyra däckade vid sjutiden, märktes att hon haft fullt upp idag!

Nä, nu måste jag packa för imorron ska jag ut och resa och flyga och ska lämna min lilla familj hemma för första gången. Det är inte lätt ska ni veta, ska bli kul att komma iväg, men jobbigt att vara utan Tyra. Men det här är nyttigt för mig, dessutom vägs det upp av att veta att Tyra och hennes pappa får lite egen kvalitetstid tillsammans.

Dagens shoppande till Tyra;




80-talet igen

kom ni ihåg att jag hittade några av mina gamla bebiskläder för ett tag sen? Iallafall, jag testade en av mina gamla klänningar på Tyra idag. Den var stor, svårt att säga vilken storlek eftersom det enda som framgick av en liten lapp i klänningen var att den var Made in Finland. Där ser man. Men om inte mitt minne helt sviktar så har jag sett den dr klänningen på ett julaftonskort, och då var väl jag typ 16 månader, så det är väl inte så konstigt om den är lite stor.


mockasiner hjärta kalasbyxor

Vi har fått en massa fina kläder från våra vänner som bor lite här och var i världen. Clemence från Paris som jag jobbat med i USA har skickat en jättefin tunika som det enligt lappen är för bebisar som är 18 månader, nu säger ju min erfarenhet mig att franska bebisar antingen är mycket mindre än svenska, eller så har dem tajtare kläder. Den passar iallafall nu, jättesöt liten fransk tunika!


flyttat en trappa ned

Det har skett ett litet byte i Tyras hus. Victoria och Daniel fick flytta en trappa ned till fördel för Tyra som ville ha vindsvåning, det funkar det med! Ingen från hovet har klagat än iallafall.....


det gick bra!

Tänkte bara titta in och säga att det gick bra igår, jag gjorde det, jag sprang halvmaran! Jag är så sjukt nöjd och stolt. Har dessvärre inga egna bilder, men det kommer officiella bilder lite senare. Jag har iallafall aldrig varit så trött som igår, det var nog jobbigare än att föda barn. Föda barn är ju min jämförelsestyrka nuförtiden. Jag jämför mycket av smärta och jobbighetsgrad med en förlossning.

Tyra är väldigt förtjust i mina fina medalj som jag fick, så nu kommer den till användning iallafall. Själv har jag svårt att gå från sittande till stående idag, men tog precis en promenad och nu ska jag stretcha lite stela muskler.

Ha en bra söndag!


trevlig helg!

här hemma har lugnet lagt sig med ett barn som sover, huset städat och maten och disken undanplockad, nu är det äntligen fredag! Min ambition att baka äppelkaka gick i stöpen när en latmask ringlade in efter maten i min kropp, så vi får sticka in handen i frysen där det ligger ett paket med GB klassiker, är det fredagsmys så är det! Jag laddar inför morgondagens halvmara och har magen full med pasta, och snart även glass. Hoppas ni har en lika trevlig fredag som vi har det!


en eftermiddagspromenad till Albyfriluftsgård för lite välbehövligt fika och möte med djur.


fredagsmys hemma hos oss!

tupperware tant

jag kommer ju bli en sådan där Tupperware tant om några år, jag lovar! jag går ju redan och längtar efter att få gå på Tupperware partyn för jag behöver plastburkar.

iallafall, jag var som sagt på lanseringen av Cecilia Blankens samarbete med me&i, jag ska ha några av sakerna, dem var liksom självklara. Man måste ju bli kontaktad av säljare för att beställa kläderna, dem har ju ingen webshop, så jag har en säljare som jag ska beställa genom här i Tyresö, men som även kan ordna en träff på tisdag om det är fler som vill beställa och titta på kläderna? Jag har inte bestämt mig ännu, beror på om det finns nått intresse, annars beställer jag bara till mig själv via henne. Men hojta till om du bor i Stockholmsområdet, är intresserad av kläderna och vill komma på tisdag. Det blir vid 12 tiden isåfall som säljaren kan komma förbi med kläderna, hon tar med sig hela kollektionen, inte bara blankens kläderna. Anledningen till kort varsel är för att dem just nu reserverar sig mot att det kan bli slutsålt, snabbt. Det är visst jätte jätte många som försöker få in me&i träffar just nu för att beställa kläderna. Kan du inte komma men vill beställa genom mig och slippa kontakta säljare själv så säg till.

kolla in kollektionen och hojta till snabbt så jag kan bestämma mig för hur jag ska göra med träffen

ok då

ok, vi testar det där med klänning även på hösten. Vart lite inspirerad när tom riktigt tuffa bebisar har klänning. 

Tyra har de facto en hel drös och uppsjö med klänningar eftersom hon dels har levt i klänning hela sommaren, och dels för att den kvinnliga farangen av hennes släkt köper väldigt mycket kläder till henne, vilket vi tackar och bockar för, och då blir det en del klänningar. Dessutom ser jag framemot de utlovade klänningarna som är långärmade i velour som tanten på Lindex igår lovade skulle komma in lite senare. Men tom solen har ju fläckar,  så även jag kan ha fel ibland, det är kanske sött med klänning ändå?



passade på att gå igenom lite kläder i Tyras garderob, vi gjorde en utrensning innan flytten, för typ en månad sen. Men lite skrämmande är det att jag även nu kan få ihop en ganska redig hög med kläder som hon inte kan ha längre....




men kalasbyxor blev det inte på, så snabbt ändrar jag mig inte.

snuvan besegrad!



och här ovan är beviset! En glad och pigg Tyra utan snuva. Vi har haft två jobbiga nätter med lite sömn, jag såg inte framemot en tredje. Så vi är ganska lättade alla tre att det är över, för den här gången, och vi kan återgå till att sova på nätterna.

Vi börjar sakta men säkert att bo in oss i huset. Det betyder dock inte att vi fått upp tavlor och sånnt än, det vart en set back när jag inte fick tag på de tavellister som jag ville ha, då gick liksom luften ur att få ordning på väggarna, vill göra klart allt på samma gång. Men det kommer, så snart jag köpt de lister som vi (läs jag) vill ha.
Grannarna har förhoppningsvis också lärt sig att uppskatta att Tyra sitter och vinkar till dem varje eftermiddag, mycket spännande som händer på gatan, och har man snälla föräldrar som fixat fönster som går ner till golvet så måste man ju utnyttja det.

Var och petade på en klänning till Tyra idag. På den öppna förskolan vi var på häromdan (som dessutom gav Tyra snuva och dit vi ICKE ska gå igen) hade ALLA småtjejer klänningar. Jag skämtar inte, ALLA. Men jag fattar inte, vad har man under, en body? Tyra snurrar ju runt sin egen axel hundra ggr per dag, hon kommer ju virra in sig i en klänning. Och strumpbyxor? Dem har ju inget halkskydd, hon kommer ju glida runt och ramla onödigt många ggr. Nä, Tyra får även fortsättningsvis klä sig som vanligt folk och ha klänning när hon ska va fin. I norrland kallar man ofta strumpbyxor för KALASbyxor, och det är precis vad dem är i mina ögon. Till för kalas.


Hej hej. Extrapoäng för vovvar och mopeder.

Pappa, vart är du?


pyjamasen fanns kvar!

varför springa?

jag hade lovat mig själv att på lördag blir det sista loppet. Nejdå, blev precis uppringd och lockad med en picknick korg om jag även springer Topploppet i oktober, 10 km i Hagaparken. Nåja, ska väl vara för att jag får springa förbi Viktoria och Daniels hus som jag går med på det, och picknick korgen såklart. Men det blir tametusan sista loppet. Sen ska jag börja träna pump och gympa på Friskis och bara springa ett par ggr i veckan. MEN, det finns ju vissa saker som är så otroligt roligt och bra med att träna, och då speciellt löpträning, och det är viktras. Finns nog inget min kropp svarar lika bra på som löpning. Sen jag satte igång på riktigt i slutet på juli/början på augusti har jag tappat nästan 4 kilo. Och då har jag inte överhuvudtaget dragit ner nått gällande kosten, det funkar inte när man behöver kolhydratladda. Däremot tänkte jag vara stenhård from nästa vecka med att dra in på kolhydrater åtminstone de dagar jag inte ska träna, och på så sätt kanske jag kan gå ner de sista kilona lite snabbare innan jag når målet med startvikt. Jag har gett mig själv ett år. Det känns som om jag kommer klara det på utsatt tid. Men att få på sig gamla jeansen verkar svårt, tror mina höftben har utvidgats en meter sen jag fick barn. Men det går visst också tillbaka, men det tar mycket längre tid.

Ska lägga in lite bilder på Tyra sen, känns som om det var en evighet sen. Vi har vart på babysim vilket innebär att hon sover flera timmar i sträck nu mitt på dan. Hon blir helt slut. Men maken till lycklig bebis har jag aldrig sett som när Tyra får vara i poolen, hon fullkomligt älskar det.



ska ta en sväng förbi lindex sen om se om den här pyjamasen finns inne i Tyras storlek. Hon växer så det knakar och helt plötsligt har hon typ ingen pyjamas. Och jag har en rolig värdecheck som jag fick när jag gick med i Lindexklubben att betala med. Gillart!

dags att rensa garderoben?

Var på ett intressant event idag, bla lansering av Me&I som släppte sin kollektion som Cecilia Blankens designat. Och det var så himla fina kläder, jag har inga kort från eventet eftersom jag har en dotter som inte riktigt sitter still och lyssnar, utan som var mer intresserad i ballonger och andra barns leksaker. Men det var ett genomgående tema, hundar och grönt. Och inte vilken hundras som helst, utan mopsar. En av Tyras favorithundar är min brors mops Stella,perfekt! Vem kan säga nej till mopsar? Och dessutom i gröna nyanser, vilket nog är den färgen jag mest gillar att klä Tyra i, hon passar väldigt bra i grönt. Cecilia har kort ute på kollektionen på sin blogg om ni är nyfikna.

Men det som kanske var mest värt att uppmärksamma med dagen är att Loppi.se anordnar "rensa för livet" i september. Det är ett samarbete med World Childhood Foundation, jag har för mig att dem hade samma sak förra året. Kändisar ger bort saker som säljs på sajten, och man kan såklart lägga upp egna annonser. Jag hoppas nu på att Cecilia Blankens tycker det är dags att rensa ut Bonnies kläder i strl 80/86, då måste man nog fynda lite. Håll utkik! Och alla pengar går såklart till World Childhood. Shopping när den är som bäst, med gott samvete :) Dessutom är ju jag en sucker för fynd och second hand i bra kvalitet.


dem här söta strumporna följde med mig hem idag :)

Annars så är allt bra, Tyra är snorig men det är inte värre än så. Min hypokondri har nått nya oanade höjder inför Halvmaran. Men Tyras ätande av sitt eget snor har ju liksom avskräckt mig lite från att pussas allt för mycket med henne just nu. Jag sprang ur benen på 7 km idag, långsamma härliga kilometrar där jag tom kostade på mig att ha med mig musik att lyssna på! Jag har ingen känning eller träninsgverk överhuvudtaget från Tjejmilen, och det är ju postitivt. Får se hur jag mår på söndag, håhåjaja.


Campadre

herregud herregud, Campadre har så mycket bra kampanjer just nu så jag blir helt slut i shoppinghjärtat, vad sägs om halva priset på bla. Odd Molly höstnyheter, Just Cavalli och Tretorn? Hade Tyra vart nått år äldre hade jag slagit till på ett par vinterfodrade gummistövlar. Men skynda skynda, godbitar tar slut fort. Jag höll på bita sönder mina fingrar för att inte klicka hem några "brokiga" påslakan av Stina Wirsén förra vecka, för att inte tala om alla andra barnklädesrabatter dem haft under sommaren, den med Lundmyr var ju nästan för bra för vara sant. Nu ser jag frameot en höst med en massa bra kampanjer, speciellt för bebisar eftersom att jag ÄLSKAR att handla halva priset till Tyra, hihi. (Man måste få en invite för att kunna shoppa på Campadre, men jag kan ordna det om nån vill ha, säg bara till och lämna mailadress i kommentarsfältet.)




Fina och varma stövlar från Tretorn


Ja tack till höstnyheter från odd Molly...åh, långklänning!


nya och fina nyheter från Åska......vill ha vill ha vill ha nått nytt fint runt halsen!


det gick jättebra!

Tjejmilen gick över förväntan, och det var precis lika roligt och bra stämning som det alltid är. Tänk er själva, 28 000 tjejer som springer på Djurgården, det är makalöst roligt! Jag gjorde iallafall tiden 54 minuter, vilket jag måste vara nöjd med. Min sämsta tid hittills på Tjejmilen, men då har jag aldrig fött barn 8 månader tidigare heller. Nu är det bara att ladda om och ladda upp, på lördag är det mitt stora löparmål för den här säsongen, Halvmaran! Jag är så grymt laddad!

På onsdag ska jag på bloggevent på Volvo Showroom i samarbete med Mama, jag rapporterar såklart därifrån om det är nått spännade att skriva om. Cecilia Blankens ska bla lansera sin och Me&I's kollektion dem gjort tillsammans. Det ska bli kul att se smakprov ur den!

Lite bildkavalkad på Tyra i brist på annat att skriva:


Tyra är en riktig killtjusare, här med den nyfunne vännen Adriano som får hennes hjärta att banka. Tyvärr lite olycklig kärlek. Lite jobbig åldersskillnad tycker Adriano, hon förstör ju bara alla torn man bygger, en riktig turn off.

Tyra hjärta lekparken. Och extra kul är det när den är full med andra barn. Då står hon strategiskt placerad vid ett spindelnät och får finfin utsikt över både rutchkanor och sjörövarskepp.

Carro, sara, Madde och jag är redo för Tje...

img_0620 (MMS)

Carro, sara, Madde och jag är redo för Tjejmilen! Heja oss!


trix

har ni trix som alltid funkar för att avleda era barn? För Tyra har jag gjort den underbara upptäckten att hallgarderoben kan uppta hennes i en lååååång stund, man hinner med väldigt väldigt mycket innan hon lessnar. Hon får aldrig vara och rota i den annars, men när hon väl får så är det lilla julafton. Skor skor skor, vantar, mössor, allt möjligt. Underbart tycker Tyra, underbart tycker vi.




Imorron är det dags för Tjejmilen, ni får hålla tummarna för mig och alla andra 28 000 som startar! Jag har förresten blivit inseedad som nummer 1710, inte så illa pinkat va! Inte lika bra som löpfenomenet sara, men men. Vi får iallafall starta i första tävlingsgruppen, wohoo, här ska springas!


tofflor

en kompis berättade idag att hon varit på Gröna Villan och gjort otroligt bra fynd till sin lille pöjk. För er som inte vet så är Gröna Villan ett hus fyllt med secondhand kläder och begagnade leksaker, möbler etc söder om Stockholm. Jag har aldrig lyckats ta mig dit själv, men det ska bli ändring på det. Enligt de vänner som varit där så säljs det bara fräscha kläder och leksaker, det är inget skräp. Min kompis kom över åkpåse, vinteroverall, vinterfodrade stövlar och tofflor till riktiga fyndpriser, och enligt henne själv, så var det mesta i nästan nyskick.

Just tofflorna tyckte jag var en sån bra idé, skönt att ha på fötterna för de små när man är ute på kyliga promenader med vagnen och bara vill mysa i vinteråkpåse. Och då kom jag ju på att jag faktiskt vann ett par toffliknande saker från Vincent Shoestore i vintras, i strl 20, perfekt! Jag hade bara glömt bort dem nu i flytten och allt. Jag kom ihåg att jag tänkte när jag vann dem att dem blir perfekt i höst/vinter för Tyra att ha på fötterna de ggr man inte behöver ha just skor på sig.

Modellen själv på nedanstående foton var på en osedvanligt dåligt kvällshumör, trots att hon fick makaroner som nästan badade i smör till middag. Tyra har varit trött hela dan, hon har blivit avbruten i sömnen av dumma föräldrar och det har hängt med ända tills nu när hon somnade för natten.


babysim

jag och Tyra har precis kommit hem från babysimmet. Och herregud vad ungen älskar det alltså. Nu är det värt varenda krona. Första kursen var hon så liten, och blev så trött och kall och ledsen på slutet. Men vi tänkte ge det en andra chans eftersom hon gillade att bada så mycket i somras. Och vilken tur att vi gjorde det. Idag flaxade och skrattade Tyra bara hon såg bassängen. Och var som en sol hela halvtimmen, plaskade och sprattlade med småbenen som aldrig förr. Nu har vi även börjat att lära dem att dyka själva, dvs, Tyra sitter på kanten (inte själva bassängkanten, utan antingen en madrasskant som är i vattnet, eller från stången under själva bassängkanten) och tar själv beslutet om hon vill dyka i eller inte. I början så fattade hon ju inte att hon skulle hamna under vatten hon bara slängde sig efter oss, men det gör hon ju, så häftigt! Innan hon slänger sig ut så blundar hon och slutar andas, helt otroligt! Och när man fångar in henne under vattnet så kommer hon upp som en glad säl. Mitt mammahjärta smälter när jag ser Tyra så glad. Jag och en tjejkompis har pratat om att gå och bada själva utanför babysimmet nu i höst när det blir grått och kallt, och det är nog en bra idé. Vet inte när Tyra ska gå tredje och sista babysim kursen, men det blir nog i vår/vinter med pappa när han är ledig. Sedan räknas hon som barn(!) och får börja gå plask och lek. Men när hon blir barn sen så behöver man ju inte ha henne på dyra babysim anläggningar, utan man kan skriva in henne på kurser i Eriksdalsbadet eller Torvalla istället. 

Om jag ska gå på babysim igen i framtiden så tror jag nog att jag väntar tills bebisen är typ 6 månader. Tyra var dryga 3 månader första gången, jag tycker nog att det är för litet! Nu i omklädningsrummet så var det pyttebebisar som skulle in och simma, och man hörde mammorna jämmra sig "nä men oj vad du är ledsen redan nu, ojoj, hur ska det här gå idag nudå" osv osv. Precis som jag gjorde i våras. Det är ju betydligt enklare nu när man kan ha Tyra i barnstol medan man duschar och gör sig iordning, och dessutom så tycker hon ju att det är kul och spännande nu.


Tyra på babysimmet i maj

bokpaket

Idag kom ett roligt bokpaket från Barnens Bokklubb som vi ska roa oss med. Och då ska jag passa på och svara på en kommentar som Maria skickade för jättelängesen och som jag inte svarade på :S; Max finns som kartongbok nu. Det är jättebra, men det börjar komma fler och fler. Vi brukar botanisera på bibblan, finns även Alfons i pekboksformat.

Jättekul med böcker, tycker Tyras mamma iallafall :) Kartongboksformatet är ju det enda man vågar lämna framme för Tyra, allt annat river hon ju sönder, så de andra böckerna ligger aldrig framme. Finns ju få saker som kan roa ungen så länge som att få riva med papper. Helst med napp i så det inte blir alltför mycket papper i magen och halsen.


mammig och pappig

Tyras mammig och pappighet har nått sin kulmen, hoppas jag. Det har varit såhär några dagar nu, igår rammades hela Tyras värld när pappa åkte till jobbet, hon var förstörd. Det enda som hjälpte var en hel eftermiddag med mellis i lekparken och med djuren i friluftsgården. Såfort vi kom hem så börjas det om, finns inte många sekunder hon släpper mig ur sin synvinkel, hon mer eller mindre går med mig och mina ben. Men men. Idag verkar det ha vänt lite iallafall, hon satt inne på sitt rum själv ganska länge nu på morgonen och var så nöjd så. Hon hade dessutom lite nya saker att stoltsera med imorse, en mycket nöjd Tyra kan nu gå utefter vardagsrumsbordet. Så visst är det saker på gång, och Tyra har alltid varit väldigt klar med när det är dags för utvecklingsperioder...Men man tror ju att man ska bli tokig ibland. Om man var 100% mentalt frisk innan man blev förälder så kan man nog ta bort några procent nu när man har barn.

Jag bestämde mig för ett tag sen att vi skulle sälja vår Briovagn och köpa en ny, en mindre. Men nu när det börjat höra av sig folk som vill köpa den så kan jag inte sälja den längre, jag är så himla töntig alltså. Men jag kan inte göra mig av med den, den är Tyra på nått sätt. Dessutom har vi både en trehjulig joggingvagn och en Graco shoppingvagn, så egentligen behöver vi ingen ny vagn. Jag håller mig till min ursprungliga plan och gör Briovagnen till dagisvagn nästa år, på Tyras framtida dagis sover dem utomhus i egna vagnar. Tänk att man kan bli så fäst i en vagn, men det är jag! Och den är ju helt perfekt att ha sovande bebisar i, så får Tyra ett syskon blir den nog återigen helt perfekt de första veckorna när det är sova sova sova som gäller.

RSS 2.0