Läget?Här är det lugnt och skönt. Tyra ligger och pratar med kaninen i babygymmet, Markus spelar PS3 och snart blir det middag!

En bra sak med att vara mammaledig är att man slipper söndagsångest! Imorron kanske det blir lite mammafika, en tur nånstans blir det, är det lika kallt som idag så får vi väl åka till Nacka forum och promenera inomhus! Förhoppningsvis kan jag dessutom hämta upp våra bygglovshandlingar hos Modulenthus och lämna in dem hos kommunen! Nu så börjar det hända saker....snart snart så har vi vårat fina hus!http://www.modulenthus.se/hus/hus.asp?id=131&h=Arild


Dagens upptäckt är att även min Iphone kopplar upp sig mot Markus Itunes konto, detta innebär att köp av låtar och apps blir väldigt billigt för mig, hehe, kanske ska ladda ner ett album innan han gör nått åt det......


  

Ibland så händer det.......

att någon hör mina böner...... hon sover!


Godmorgon!Så här har vi det just nu, Tyra är invirad i en kräkshandduk, av ganska naturliga skäl. Jag har dessutom börjat lära mig att allt som är efter 05.00 nuförtiden är att klassas som morgon. Vi har varit vakna ganska länge, vill ni veta vad vi har hunnit göra? Tyra lyckades bajsa och kissa ner sig själv och mitt täcke. Så det var bara att gå upp och tvätta täcke, påslakan och bebis. Men hon var nöjd, det satt väl lite "på tvären" allt det där bajset. Men vad blir man efter en bajsfest? Jo, akuthungrig! Så vi äter och äter och äter. Det straffar sig. Vi har redan hunnit byta två pyjamaser efter bajsfesten eftersom att hon envisas med att kräkas upp lite i omgångar. Härliga söndagsmorgon :)

Jag är dessutom ganska besviken på blogg.se som inte har en app till Iphone, varför? Tråkigt att inte kunna blogga från Iphonen, borde utvecklas GENAST!

Nu blir det kaffe och söndagsDN, ska bara övertala Tyra att roa sig själv en stund alternativt att ta en liten morgon tupplur....

Fredagsmys!

M tycker nog jag är lite tidigt ute när jag redan nu har börjat "möblerat" det nya huset i huvudet. Jag är just nu inne på sideboards, vi kommer ha en väggi vardagsrummet som mer eller mindre är som gjord för en schysst sideboard. Men uppenbarligen är det bara jag i familjen som har börjat leta efter den perfekta möblen, märkligt, det är ju snart september!

Den här såg jag på MioDen är ju jättefin. Vi är nog båda överrens om ljusa möbler, men utan att det är högglansigt. Sedan när vi ska ha råd att fylla huset med dessa nya möbler är ju en annan fråga....men det är inte lika kul att tänka på, så då gör jag inte det!

Nu är det fredagsmys på gång. Vi har lyxat till det med take away idag och nu återstår det bara sockret, men det sparar vi till På Spåret. Dessutom är det premiär för Solsidan på fyran, får man ju inte missa! Det är så härligt att vi är hemma hela familjen igen hela helgen, nu ska vi passa på att mysa (och hålla värmen i det som jag nu har klassat som en ny istid).
 


Nu packar vi ihop oss....

och åker till stan!


Men jag vill bara höja ett varningens finger, det är inte den här solstrålen jag har med mig:
Utan det är den här jag tar med mig..........varning på stan!Ha nu en bra fredag, det ska vi ha!


Om några minuter.....Kommer det att se ut såhär hemma hos oss. Tyra ska badas. Och hennes min i badet ger mig rysningar och jag undrar vad det är hon funderar på när hon ser ut såhär? Jag tror att hon planerar en hämnd. Nu sitter hon och jollrar och är så nöjd här bredvid, men snart så......om några minuter så kommer jag få se den hämndlystna minen.

Annars så sitter jag och Tyra och diskuterar varför fyran kör två Robinson avsnitt nu mitt i veckan? Vi har massor med förslag på varför man väljer att göra såhär, vinnande förslag (kom från mig) är att man räknat fel och inte har plats för fler program! Vad ska de visa på lördagar nu som gör att Robinson petas, för inte hade man väl planerat att göra såhär, visa lördagsnöje mitt i veckan?

Vår innedag!

Usch va tråkigt vi haft det idag, blivit innestängda hela dagen, både jag och Tyra har saknat promenaden med vagnen. Sluta snöa nu, snälla. Jag har iallafall tagit tag i att sätta ihop de nya dokumentsamlarna och omsortera lite papper, Tyra har pratat med kaninen i babygymmet, och jag har lyckats läsa ut den boken jag började med innan hon föddes.....nu kan jag äntligen börja på någon av mina julklappsböcker. Oscar Waos korta förunderliga liv var faktiskt bra, men jag tror det är ett plus om man snackar spanska när man läser den, blir mycket roligare då....

Nu åker plogbilar runt runt så ÄNTLIGEN gör dem nått åt snön. Jag och tyrisen ska ju in till stan imorron och äta lunch med världens bästa Ann och sedan till mitt jobb och löneförhandla och våldsgästa fredagsfikat, jag börjar dessutom bli rätt bra på att hålla andan i hissarna i tunnelbanan.

Nä, nu ska ännu en kväll spenderas "ensam", M envisas med att jobba kvällar den här veckan, tråkigt! Men imorron är det fredag och vi kan mysa hela familjen igen. Ikväll får jag och Tyra ensam titta på Robinson och äta Tophat strutar. Hon är som galen i dem! Äter upp nästan alla som hennes pappa köpt, busunge!

Här har lugnat lagt sig eftersom Tyra somnat i babysittern.......Sovtajm!


Då kör vi igen!

Då försöker jag mig på att blogga igen. Nu när jag är mammaledig så borde jag ju ha all tid i världen till detta, trodde jag. ICKE. Men nu så börjar det lugna ner sig lite och Tyra har fått något av en sovrutin så jag ska nog fixa detta. Börjar med att visa hur det ser ut utanför fönstret just nu, har det någonsin varit så mycket snö i Stockholm? Eftersom att plogbilen lyser med sin frånvaro så får jag och lillfisen vara inne, med vagnen tar vi oss ingenstans och bilen är insöad. Kul.

Snö, snö snö

Man börjar ju utan tvekan att längta tillbaka hit:

till sommaren. Även fast det fortfarande är sommar så är den nästan slut för min del eftersom jag börjat jobba. Jag har bytt ut skirvbordsunderlägget på jobbdatorn till detta kort som är från landet i somras, så kan jag tråna lite varje gång jag ser den bilden.

Känns som om det var evigheter sedan det var sommar och vi låg och solade på det här klipporna i skärgården, Markus familjs lantställe......


RSS 2.0