Mat!

Nuförtiden så kan jag ju glömma att äta min lunch/mellanmål i lugn och ro medan jag läser tidningen. Jag har nämligen en egen hejarklack varje gång jag stoppar nått i munnen, Tyra. Hon är väldigt fascinerad av mat och när vi äter. Hon har hittills fått smakat på lite smör, lite avokado, och slickat på en ärta och en grön bondböna. Hon är mycket nöjd. Hon är så pass sugen på att få äta så att vi tänkte testa lite smakportioner nu i helgen. Först ut blir potatis. Det ska bli spännande. Hon är dessutom väldigt nöjd med att ha en egen matstol, den gör att hon kommer upp och kan se vad vi sysslar med, hon gillar ju att hålla lite koll på vad vi gör.

Så här ser mitt matsällskap ut mitt på dan:


mmm, avokado och keso

Måste dessutom berätta om en helt egen egenhet som Tyra skapat åt sig själv. Det är hennes insomningsegenhet. Hon vill då ha sin snuttekanin på bröstet, och hålla i öronen på den, och liksom "gnossa" med öronen, vet inte om det är ett norrländsk ord, eller ett ord som min mamma hittat på, men jag förstår iallafall vad gnoss betyder. Och det är precis det hon gör med kaninöronen varje gång hon ska sova. Nån minuts gnossade så sover hon.


Ja vad säger man...

inget nytt på torpet helt enkelt. Tyras tandgnäll har gett med sig, men det kan säkert bubbla upp snart igen. Litar inte på tänder. Hon har börjat sova längre nu under den senaste veckan, somnar redan vid åtta på kvällen och sover hela natten. Hon är en ritkig tröttis vår lillfis. Imorse vaknade hon redan kvart i sex, men vi lyfte över henne till vår säng, och då snoozade hon vidare när hon fick ligga och mysa med oss ett slag. Vi hade det såpass mysigt så Markus höll på att försova sig.

Annars så försöker jag lägga upp en plan och fokusera på min löpträning, kul att sätta tänderna i en ny utmaning. Jag har gett mig ut ett par ggr nu så det börjar bli lättare och lättare löpsteg. Har även börjat med morgonpromenader innan frukost med barnvagnen för att minska lite i den vikt jag ska springa runt med... Hoppas även att jag kommer iväg på nått pass på Friskis under påsken också. Var länge sedan jag var på ett gympapass, har tyckt att jag varit för otränad för det, men ska nog våga mig på ett.

Dagens måste göra får bli att hitta nån passande babysim tid till Tyra. Vi har så mycket nu i vår både på helger och veckor, och jag vill inte missa nått tillfälle, kostar ju en slant. Men jag har tittat runt lite och Vattenhuset har ju bara baby/barn sim och därmed många många tider. Finns ju både i Tyresö och Sickla, så nån tid måste ju passa!


hörredu!

Hörru du elaka dumma tand. Lämna min dotter ifred, hon gillar dig ju UPPENBARLIGEN INTE. Stackars lillfisen är ledsen när det kliar eller vad det nu gör när tänder kommer. Hoppas att det inte pågår i många dagar, inte roligt när hon blir ledsen och får svårt att sova. Febern som hon hade igår gav med sig under natten och hon har varit feberfri idag. Valde dock att inte gå till föräldragruppen på BVC ifall det var nått virus och inte tänderna. Man vet ju liksom inte, hon är lite svår att kommunicera med. Men det blev iallafall en stärkande promenad i det fina milda vädret idag!


skönt att få bita av sig i den knottriga bitringen!
Den bekymrade rynkan i pannan har hängt med hela dan, tyvärr


Fina saker

Nu är vi klara med Tyras avgjutningar. De kommer bli fina i hennes eget rum i nya huset. Jämte Rolf Lidberg litografierna som vi budade hem på Tradera förra året och som påminner mig om min egen barndom, hade nämligen en fin Lidberg tavla i mitt eget barnrum (som mamma nu tagit upp till stugan i Jämtland, men jag ska nog kunna övertala henne till att ge den till Tyra). Lidberg är en kostnär från Sundsvall som ritar världens finaste trolltavlor.Anmäld!
Galna foxysara övertalade mig till det här. Nu kör vi! Hela våren och sommaren kommer bli träning träning. Jag har precis kört iväg Markus och Tyra till svärföräldrarna, ska städa (funkar bäst själv) och ska sedan snöra på mig skorna och bege mig ut på ett löppass i det fruktansvärt tråkiga vädret.


hej på dig kompis

så nära men ändå så långt bort. Varför kommer du inte lite närmare så jag kan smaka lite på dig? Slicka dig på näsan lite?


rättelse

efter vissa påtryckningar så måste jag göra vissa faktarättningar i bloggen. Jag gick alltså inte högstadiet i Sundsvall, utan i Timrå. För att göra alla fakta helt korrekta så gick jag alltså först låg och mellanstadiet på Böle Skola, sedan högstadiet på Sörberge skolan i Timrå. Flyttade till Sundsvall först när jag var 16 år och började då på gymnasium där. Skiljer ju ändå 2 mil mellan kommunerna. Viktigt att poängtera.

nu måste jag skynda mig att göra mig iordning, ska ut och äta med jobbet idag, kul! 


avundsjuka

Jag fick mina första adidasbyxor på julafton när jag var 14 år. Jag och min bror Jerri hade tjatat och tjatat och önskat och önskat. Vi var långt ifrån de första som fick vår adidasdress. Det var ju det hetaste modet på högstadiet i Sundsvall, adidasbyxorna. Men tllslut så fick vi en varsin dress på julafton, byxorna hade som ett "pressveck" mitt på, kom ni ihåg? ( byxorna med knapparna längs hela sidan ville man inte ha, de var nämligen billigare, ansågs lite snålt och bondigt att ha dem). Iallafall. Tyra fick sin första adidasdress julafton 2009 av farbror Matte och Jane. Hon var en vecka gammal. Vad är rättvisan i det?


Dagens Tyra: engelsk fotbollshulligan (Tyresö FF har ju gått upp i Damallsvenskan, så det passar extra bra just nu)


Dagen i bilder

Dagen bjöd på playdate, våfflor, utförsäljning av Lipfish och Bobux och ett IKEA besök. Det sistnämnda var ju kanske onödigt med tanke på dagens datum, men jag hade fått för mig att vi behövde lite grejer, och då finns det inte mycket som kan hindra mig.


kul att sitta framåtvänd!


vilken av bebisarna har svårt att ligga still?


hans ansiktsuttryck säger allt


mmm, här ska ätas Lulle


några av dagens fynd. Är väldigt nöjd med Bobux tofflorna.


Sovdags!

Om man läser runt på mammabloggar så finns det alltid ett tema som alltid återkommer, sovrutiner. Satt precis och läste en blogg om en bebis som måste sövas i sin vagn, lät väl sådär får jag erkänna. Hur vi har fått in våra rutiner vet jag inte, de har bara växt fram. Eftersom jag ungefär hälften av veckans kvällar är själv så har det blivit viktigt med att Tyra sover vissa tider så jag hinner äta, plocka undan etc.

- Vår kväll börjar 18.00, då äter Tyra. Dock så har jag minskat ner på mängden hon äter, detta eftersom hon måste äta ett mål till innan natten, och äter hon mycket vid sextiden så är risken att hon vaknar först vid elva tolv tiden och vill ha mat. Och så länge orkar inte vi vara uppe. Nu är hennes dos inställd så att hon vaknar vid 22.00.

-Efter maten 18.00 så får Tyra bada. Här nånstans börjar hon bli trött, vilket gör att det vid torkningen och pyjamaspåtagning nästan alltid är lite gnälligt. Efter hon är badad och har fått nattkläderna på så skiljer det sig lite åt beroende på om jag är själv hemma eller inte. Men är jag själv så brukar jag sätta henne framför mig i knät och prata lite om vad vi gjort under dagen. Sedan sjunger vi några sånger, och avslutar med en lugn nattvisa, typ Trollmor eller Videung.

- 19.00 läggs hon ned i sin säng. Sedan hur lång tid det tar innan hon somnar är olika, men oftast inom en kvart. Ikväll tog det nästan en halvtimme, men hon har sovit dåligt idag och lekt med kompisar så då tar det längre tid att koppla av. Då blir ett par vändor in til hennes säng och smeka på kinden och stoppa tillbaka nappen. Men utan att prata med henne.

- Sen sover hon till 22.00, då vill hon ha mat. Efter det somnar hon om och sover till 06.00 eller 06.30. Jag är morgonmänniska så det passar mig ganska bra.

Jag vet inte hur mycket det är oss och hur mycket det beror på Tyra, men vi har ganska lugna och behagliga kvällar och nätter. För mig är det jätteskönt eftersom jag är kvällstrött och vill ha det lugnt och tyst på kvällarna. De kvällar jag dessutom är själv är det extra viktigt så jag får lite egentid till att tex blogga :) men även att äta och plocka undan och varva ner.

6 km lycka

Idag hände det äntligen. Jag tog modet till mig och gav mig ut på den första löprundan sen graviditeten. Jag slutade ganska tidigt att springa eftersom jag dels var konstant trött de första 2 månaderna jag blev gravid, och dels för att jag märkte hur mycket sämre det gick att springa. Så det har väl gått nästan exakt ett år sedan jag senast snörade på mig skorna och sprang.

Målet för iår får bli en bra miltid, kanske Tjejmilen och Hellasloppen får bli mina enda race iår, känns som en lagom start. Nästa år kanske jag ger mig på Stockholm Halvmarathon. Sara, jag kommer aldrig blir galen (och vältränad) nog att springa ett marathon, tyvärr. Jag har inte psyket till det. Krävs ett snäpp till i hjärnan och benen som jag har försökt komma upp till men som liksom aldrg funkar.

Dagens runda blev 6 km. Det kommer bli min "målrunda". Jag utgår från den nu ett par veckor framöver och försöker förbättra tiden där. Sedan får det bli milrundorna som tar över i sommar. Vill gärna få en bra tid på milen innan nästa vinter. Sedan får jag väl lägga in lite långpass nån gång i veckan också, typ 10-15 km eller nått, bara för att få lite mer kilometer i benen, tills nästa år. Dagens tid blev 42 minuter. Så det gick väldigt sakta, men det var skönt!


Glad och pigg innan


extremt trött efteråt

One of those days

Idag har Tyra en liten gnällig dag. Hon har som vanligt nära till skrattet, men ännu närmare till gråten. Jag tror hon har lite ont i magen, och så kanske det är lite växtvärk, hon är ju inne i en intensiv period. Det märker man på henne eftersom hon suger i sig alla nya intryck som en liten svamp. Men men, alla måste ju ha rätt att ha dåliga dagar ibland. Men jag kan iallafall med säkerhet meddela att alla i Sickla vet att hon varit där idag, hon såg till att skrika in sitt revir.


Hittat nått nytt att titta på, just nu är allt spännande tycker Tyra.


Inte riktigt på humör idag. Ankan Albert ger bra med tröst.

När jag och Tyra kom hem från vårt tisdagsfika så doftade det helt underbart här hemma. Markus hade ställt sig och gjort tekakor imorse, underbart!Pyssel!

Pyssel har vi sysslat med här igår kväll. Jag har ju inget som helst tålamod med tyckte ändå att jag höll nästan hela vägen ut den här gången. Vi har gjort avgjutningar på Tyras fötter och händer med gips, jag återkommer med resultat och betyg på hur det gick när vi är helt klara. Men en sak är säker, det blev bättre än jag trodde. Dessutom var lukten från trolldegen ljuvlig, tog mig direkt tillbaka till dagis. Kul när Tyra blir större och man kan leka med trolldeg. Eller, kul för Markus som kommer få leka med trolldeg med Tyra. Jag kan göra degen, så himla kul med karamellfärgen......

Dagens stora besvikelse måste vara utetermometern som visar på minus fem, seriöst?

Här hemma ska vi ta tag i och ta några sista beslut gällande huset, vi har några veckor på att göra lite ändringar som vi kommer på allteftersom. Som att den det där skärmtaket som vi skulle betala 8000 kronor för finns på bauhaus för 3000, och det där badkaret som vi skulle betala 18 000 kronor för finns att få tag på för halva priset. Vi vill inte ha ett bubbelbad (låter mycket, kostar mycket, jag nöjer mig med bubbel på badhuset) utan ett stort hörnbadkar så hela familjen får plats i det. Nästa steg är att börja titta på möbler, men det verkar helt omöjligt att få med Markus på. Han tycker att vi ska bo in oss lite först, vilket är klokt. Men jag vill ju ändå sondera marknaden typ.

Tyra har börjat att känna igen och föredra vissa låtar. Favoriterna är Krokodilen i bilen och en Kulenatt. Helst ska man göra alla rörelser till. Skitkul tycker hon. Som tur finns alla låtar på Spotify så man kan spela lite för henne när man känner att det är nog med att sjunga själv. Men eftersom att Markus kommer agera lekfarbror i framtiden med sin gitarr så funderar jag på om det börjar bli dags att införskafffa en Barnkammarbok, dem kommer ju med både CD och noter. Perfa. Jag kan bistå familjen orkester med att spela, gurka eller triangel, det är jag en hejare på. Vi skulle kunna bli en travelling family med häst, vagn och tält.


På önskelistan


Skansen!

Nu är Tyras första Skansenbesök avklarat, det första av tusentals antar jag, finns det nått bättre än att promenera på Skansen en solig dag? Åh vad jag längtar tills hon är stor nog att vilja gå på Grönan och Kolmården, jag fullkomlig älskar sådana saker, och desto roligare blir det ju med barn. Min mamma bor ju dessutom på västkusten vilket innebär många bra tillfällen att gå på Liseberg och Skara Sommarland! Jag är tokig i vattenland, har inte växt ifrån att vilja åka vatenrutschbanor, jag blir som barn på nytt!

Dagen i bilder


Morgonpigg gofis!


Jag och Tyra i matchande rött


Idag...

har vi varit på stan hela dan, det var sådär tyckte Tyra. Särskilt Åhléns City var tråkigt idag tyckte hon. Vi hann även förbi mitt jobb med "viktiga papper", om det är nått som är viktigt på mitt jobb så är det just papper. Idag hade jag viktiga papper. Det var mer ok att vara på mitt jobb än på Åhléns tyckte Tyra, såpass att hon passade på att kräkas lite på mina arbetskompisar. En lyckad dag för Tyra med andra ord, hon är som en hund som märker sitt revir, fast med kräks.

Skulle jag mot all förmodan ha tappat bort henne idag så hade det varit lugnt. Nån snäll tant hade bara tagit hand om henne och satt henne på rätt buss, för det är ganska solklart varifrån den ungen kommer.


Lipar!

Tyras pappa har lärt henne att lipa, mycket underhållande. Hon lipar och vi lipar, och hon blir helt överlycklig när hon inser att vi förstår henne!

Lite hjärtskärande är det dock att hon försöker förgäves att lipa och lipa till kompisen kaninen i babygymmet, utan respons! Den dumma kaninen lipar ALDRIG tillbaka, och jag är orolig att Tyra kommer säga upp bekantskapen med den om nått inte händer snart.

Vardagsrum?

Sakta men säkert så förvandlas alla våra rum till Tyras rum. Hon tar över. Boar in sig i vart enda hörn av lägenheten. Nu senast har hon tagit över en stor del av vardagsrumsmattan. Där har hon slängt ner några leksaker som är roliga när man ligger på magen. Hon har helt enkelt fixat sig en plats för magliggning. Perfekt när babygymmet och att ligga på rygg blir lite långtråkigt.Idag var vi på öppna förskolan för första gången, de har speciella tider för små bebisar. Jätteskoj! Mest utbyte hade nog jag av det, vi gick dit med Natasha och hennes lilla Douglas. Tyra är ju väldigt förtjust i just killar. Men sångstunden va skoj tyckte hon, speciellt när alla sjung två sånger som hon känner igen, som vi brukar sjunga för henne här hemma. Men mest facinerad var hon av mamman bredvid mig som kunde alla rörelser till alla sånger. Jag har lite kvar att lära innan jag kan impa på Tyra när det gäller barnsånger, och då är det inte bara rörelserna som jag syfter på, utan även sångrösten. Iallafall så har hon totalt däckat efter det, men en kort paus för att äta och gnälla lite. Hon sover fortfarande. Sovit förbi alla vanliga mattider som vi har på kvällen. Blir spännande att se om hon tänker sova inatt.

Grattis Tyra 3 månader!


Idag fyller Tyra tre månader, helt otroligt vad tiden går fort! Känns ju som att hon alltid varit med oss, har nästan glömt bort hur det var innan Tyra. Ibland blir man påmind när man får en stund för sig själv att åka och träna eller handla, men det är så mycket bättre nu när Tyra är här!


En alldeles nykläckt Tyra!

Och jag då? Jorå, nu så känns det att man börjar få tillbaka sin kropp, sakta men säkert. Jag längtar tills det blir barmark och jag kan sätta igång med löpträningen. Jag går på gymmet så ofta som det kommer ett tillfälle och så fokuserar jag på ben, vill försöka undvika överbelastning på både leder och knän när jag sätter igång igen, så jag tror det är klokt att få igång lårmusklerna. Däremot så skulle jag vilja ha en ny mp3spelare att springa med. Iphonen är för stor, och min "gamla" Ipod nano är också lite för stor. Skulle vilja ha en liten nätt Iphone Shuffle, kan jag ju förbereda en låtlista inför varje pass. Dessutom tänker jag sno Markus avancerade pulsklocka med GPS, hihi, den är superbra, kan man tom se vilka stigningar man gjort under passet!


Såhär startade vi nästan, detta är i vecka 10. Tyra är inte mer än ett embryo med paddlar som armar!


Det här är bland de sista bilderna vi tog på magen, detta är i v.36, ungeför tre veckor innan Tyra föddes


Och det här är magen idag, tre månader efter förlossning! Ganska slapp fortfarande, en del hud som väntar på att dra sig tillbaka igen, men det kan visst ta ett tag till. Magmusklerna håller jag för fullt med att träna upp med plankan och situps på pilatesboll. Det känns att musklerna varit uttänjda till max. Det är svårt att "komma åt" magmusklerna med situps, speciellt sidomusklerna som kanske inte riktigt helt dragit sig tillbaka till sin plats.

Present från Skottland!

Idag fick vi en present på posten från en av mina kompisar som bor i Skottland, Katy. Bla så fick Tyra ett mjukdjur som ser ut som en anka. Det vart direkt en favorit, perfekt med en näbb som man kan slicka och bita i!


Från högt till lågt

Uscha, fick ett sms från Tyras bästa killkompis Lulle att han blivit såpass magsjuk att han fick åka in till akuten och få vätskeersättning. Sånnt där gör så ont i hjärtat på mig, speciellt tanken på barn och sjukhus. Peppar peppar att Tyra hittills inte haft något värre än lite nästäppa, det känns så hemskt och fel att behöva se sjuka och lealösa barn. Barnska ju sprattla och vara pigga. Även Tyras tjejkompis har tjall i magen verkar det som, så det kanske är något som går just nu. Man kan inte göra annat än att hoppas på att ens egen unge slipper.

Apropå sjukhus så kan man faktiskt se den ambulansföraren som körde oss till akuten när Tyra föddes, och som även var den första som såg henne, eller åtminstone hennes kalufs! Han heter Thomas och är med i den nya serien På liv och död som börjar på TV4 plus ikväll. Vi ska iallafall bänka oss framför det , även fast han verkar dyka upp först i avsnitt 2. Jag har ju väldigt goda bilder av Thomas, så det känns som om det ska bli "ett kärt återseende", kan inte va kul att köra krystande kvinnor till akuten, finns säkert bättre larm att åka på. Men jag tyckte han va strålande, och vi skickade ett tackkort med Tyra på efteråt.

Att åka bil med en bebis blir ju bara mer och mer spännande. Idag så kräktes först Tyra ganska rejält och sedan la hon av en riktig brakbajs i blöjan. Då är det tur att vi dels var påväg mot barnvänliga Sickla där man vet att det finns skötbord och skötrum, dels att man inte har alltför långt att åka. När man sätter Tyra upp händer det ganska ofta att det kommer en del kräks, inte så konstigt med tanke på trycket på magen. Vi tvättar hennes overall, halsduk och mössa åtminstone nån gång i vecken, och det är bara att konstatera att Polarn och Pyret är enormt bra med bra kvalitet. Alla hennes utekläder kommer därifrån, och trots att vi tvättat så mycket och detta ända sedan hon föddes (hon kan fortfarande ha den overallen vi köpte till henne som nyfödd, i strl 56) så syns det knappt, inte slitet eller noppigt överhuvudtaget. Vi har dessutom fått ärva en del PoP kläder, och man ser knappt att dem är använda trots att de måsta ha körts ganska många gånger i en tvättmaskin. Så vi kommer nog fortsätta handla mycket av hennes utekläder därifrån. Dessutom kan man passa på att fynda mycket saker på deras sommarrea, vi köpte bla hennes overall i somras för typ 200 spänn, att jämföra med nästan 600 kronor. Så det blir till att hålla ögonen öppna i sommar på lite vinterkläder!Den här fleecejackan i strl 68 fyndade jag på mellandagsrean för 150 kronor tror jag det var. Den blir hennes vår/sommar jacka tillsammans med ett par fleecebyxor som vi köpt. Den kommer hon nog kunna ha hela sommaren, och jag tror nog den är ganska perfekt för svala sommarkvällar ute i skärgården.


Hon går!

Idag har jag och Tyra varit och käkat brunch i stan, hon tyckte det va sådär. Hon lyckades dock med en rad olika saker, bla skrika ganska länge och högt på cafét, kräkas i kön till toaletten på Burger King som landade ett par millimeter från en ganska skrämd liten killes sko, och bajsa ner hela sig när hon satt i bilstolen påväg hem (Daniel, jag tror du kanske hade rätt om magontet....). Det var ju underbart väder, så vi gick faktiskt från Odenplan till Globen där jag parkerat bilen. Vilken långprommis!

Nu ikväll så har vi kommit på att Tyra kan gå, det ni, ungen KAN GÅ. Vilket mirakel.


Sötnosen!

Tyras farfar var här för ett litet tag sedan och tog lite kort på sötnosen. Jag fick bilderna idag och dem blev verkligen jättebra! En bra kombination med en söt bebis och en fotograf till farfar :)


Vackert väder!

När det är vackert väder så ska man vara ute tycker jag. Jag är ingen innemänniska, och jag märker på Tyra att även hon trivs bäst att vara ute och bli lite kall på näsan! Efter våran långprommis med våra kompisar så bestämde både Tyra och jag att det var skönt ute, så hon övertalade mig till att få över vagnen till altan. Oj va kul vi hade, satt och snackade och lyssnade på alla snödroppar. Tänk vad kul sen när man även kan höra lite fåglar!Nu ligger skrotungen ute i vagnen och sover. Hönsmamma som jag är så har hon bylsats på med exra tossor, tjocktröja och extra byxor. Dessutom dubbla mössor och extra vantar. Plus overallen och att hon ligger i en åkpåse av dun och fleecefoder. Men hellre att hon vaknar av att hon är för varm än tvärtom. Fast hon verkar sova skönt, så det är nog inga problem. Längtar så efter att våren ska ta fart på riktigt!

Alla goda ting är tre......Idag har Tyras polare varit på besök hos oss, oj va trevligt vi hade! Bebisarna fick sprattla av sig och mammorna fick snacka av sig. Tänk vad timmar går fort ibland! Jag som trodde att mammaledighetslivet skulle bli tråkigt, men hittills har jag nog inte haft tråkigt en enda dag. Dagarna fylls med trevliga mammafikor och möten och förberedelser för huset. Dessutom ser jag framemot sommaren, bara ta med sig en filt och barnvagnen ner till stranden och sola! Vi har ju både hav och sjö med några minuters promenadavstånd, och den här sommaren ska jag passa på och njuta av "ledigheten" och vara ute i solen massor!

Notera gärna att Tyra är den av dessa bebisar som sprattlar på varenda kort. Ungen är inte still en sekund. Samma sak på natten kan jag tyvärr meddela.....därför är det skönt att hon sover i egen säng större delen av natten, bara ibland vill hon över och "mysa" innan hon vaknar på morgonen. Våran egen lilla Therese Alshammar.

Det här betyder städa!Tyra sover som bäst utomhus, att ta ut insatsen och lägga henne i den på altanen är därför en smått genial idé. Jag längtar tills all snö är borta och jag enkelt kan dra vagnen och ställa där. Är för jobbigt nu med all snö och att dra vagnen genom lägenheten känns överkurs. Ännu en anledning att längta tills huset är färdigt.

Iallafall, för mig så betyder en timme utan att Tyra är vaken att jag kan plocka, städa, tvätta osv. Får jag tid över efter det så blir det oftast så att jag sätter mig framför datorn nån halvtimme och tex bloggar. Markus kan för allt i världen inte förstå hur jag kan påstå att jag inte lyckas laga middag och lunch när han inte är hemma, när jag de facto tex har tid att blogga. Det är ganska svårt att förklara. Men det bara är så, en halvtimme framför datorn är fritid. Laga mat är jobb. Och att äta är sist på prioriteringslistan, att städa och plocka och sånnt går liksom före. Nu blir det förmodligen en del kvällar här framöver då jag kommer behöva fixa mat själv om jag ska äta nått, som tur är så har jag lite matlådor i frysen. Annars så är ju mackor och fil en UTMÄRKT middag.

Idag gjorde vi avropet av huset vilket innebär att vi valt ALLT, allt är klart. Nu hoppas vi på att huset är klart redan i juli/augusti. Jag kan även meddela att Tyra även i fortsättningen kommer att kunna bada i badkar, och i ett stort sådant. Vi valde nämligen att bygga större badrum :)

Nu har min unge bajsat så mycket så det luktar ända hit, bajsfest! Det är kul varje dag med bebisar!

En helt vanlig tisdag

Jag är rutinnarkoman. Jag gillar rutiner, jag gillar fasta tider, jag gllar att veta vad som ska hända. Jag gillar adhoc när jag jobbar och avskyr det i vardagslivet. För alla som har småbarn så fattar ni nog att det därför är ganska jobbigt det här med bebislivet för mig. Nästan allt är adhoc, ingen dag är densamma, när man tror man fått rutiner på sin unge så visar det sig vara fel 9 av 10 ggr efter ett par dagar. MEN, det finns ett undantag. TISDAGAR. Jädrar i min lilla låda vad vi har rutiner på just tisdagar. Jag går och lägger mig på måndagkväll med ett skönt leende eftersom JAG VET VAD SOM KOMMER HÄNDA DAN EFTER. Nästan på klockslag. Precis som i min outlook på jobbet. Skulle jag outlooka tisdagar skulle det vara fullplanerat. Såhär ser Tyras och mina tisdagar ut, VARJE VECKA, VARJE MÅNAD, inga undantag:Vi börjar morgonen med att jag läser tidningen och dricker dagens första kopp kaffe medans Tyra sover efter hennes "morgonmål", morgon i det här huset är nångång mellan 06 och 07. Sedan passar jag på att fixa till hemma och mig själv innan det är dags att äta, klä på sig och sätta sig i bilbarnsstolen och åka iväg. Vi åker precis klockan 10.30, ibland 10.32 om bilen är översnöad.


 
När vi kommer fram till vår slutdestination så väntar Tyras polare Olivia och Lulle ganska otåligt på oss.

Tyra slår sig ner bredvid Lulle och hans morsa.Skönt att hänga själv en stund, spana på lite folk och barnvagnar


Ehhh, vad händer, kan man inte få sitta och fka själv?


Seriöst, ni kan inte mena allvar, ska han sitta här?


Skulle det va för mycket begärt att be dig hålla nappen i munnen medan du sitter här?

Lite bilder från helgen

I helgen så var vi på besök hos min mamma på västkusten och vi var bla och tog familjekort inne i Göteborg. Att resa med Tyra är ju som sagt inga problem, vilket är ganska skönt. Huvudsaken är att man tar pauser så hon kan dels äta men även vila ryggen från bilbarnstolen. Att ta med vagnen in i restaurangen har varit lösningen för oss, då kan hon ligga ner och vila sig och vi kan äta i lugn och ro. Tur att våra magar är vana at få synkronisera sig till de tider som Tyra är hungrig.

Klockan är inte ens sju och Tyra har redan pyjamas på sig och har badat. Hon lyckades med att bajsa och kräka ner sig på en och samma gång, jag kände att det kanske var läge för ett tidigare bad idag.....Vi var på långprommis i solen idag, och Tyra ville bestämt inte ligga ner i sin vagn utan ville titta på vad som fanns runt omkring. Hon är för liten för att vi ska sluta med babyinsatsen till vagnen tycker jag, så jag löste det med en kudde som hon fick luta sig mot. Efter ett litet tag så sover ju hon ändå, men oj vad spännande det var med att titta på alla som gick förbi och alla träden. Dessutom fick ju jag lite "sällskap" för engångsskull på min promenad.


Hur kul som helst att ha klänning på sig och vara hos fotografen!


Fast man blir snabbt trött när man är litenMín mamma blir stylad hos fotografen!


Både jag och lillebror gillar att fika!


Tyra och David samtalar om livet.

Vårt nya hus!

Vi åkte förbi Trollhättan på vägen ner till min mamma på västkusten för att titta på ett visningshus av det huset som vi har köpt och som kommer att vara klart i höst. Vi hade ju aldrig varit in i "vårat" hus, och det var jättekul! Äntligen fick vi se ungefär hur huset kommer att bli, dessutom fick vi lite nya idéer om hur vi ska välja att göra med vissa saker. På onsdag måste alla våra val vara klara för då läggs beställningen på just vårat hus. Hualigen vad den här veckan kommer innebära beslutsångest....

Lite bilder på "vårat" hus:


Framsidan


Baksidan

Vi tror inte vi kommer välja ett vitt hus som vi tänkt från början, eller ett ljusgrått som det här, utan det lutar just nu åt att det blir ett mörkgrått hus med vita knutar, som det här:


Lite mörkare, lite bättre tyckte vi, eller?

Insidan var ju jättekul att se, även fast vi inte valt samma slags kök, tapeter etc, så fick man ändå en "känsla" för huset och hur det kommer att bli med våra val. Vi har också oinredd vind som visningshuset. Men det va skönt att se att allt var fördraget till övervåningen, tom golvbrunnen till badrummet satt på plats, så det kommer vara ganska iordning ändå, och vi behöver inte tänka på en massa dyra saker som rördragning, eldragning osv till övervåningen, utan det är "bara" att inreda den. Lite bilder från insidan:


Sett från vardagsrum in mot kök


Del av vardagsrum, det ska bli skönt med braskamin!


Tyra var måttligt road


Del av badrum

Att åka bil med Tyra var som vanligt inga som helst problem. Trots att ner resan blev extra lång när vi åkte förbi Trollhättan så klarade hon av det galant. Hon var vaken stora delar av dagen, men satt och tittade ut och gnällde bara lite. Vi börjar dessutom bli mästare på att mata i bilen!

Kan man ha en bättre eftermiddag?


Tävla!

 

Jag tävlar om en Comfort Carrier från Babybjörn
hos familjebloggarna.se. Tävla HÄR du med!


Fotosession!

Nu har vi haft en riktig fotomodellsförmiddag. Tyras farfar fotografen har varit här och fått jättefina bilder på Tyra! Även fast jag tror att han blev halvt döv efter att jag har skallrat en skallra ovanför hans huvud hela förmiddagen för att få Tyra att titta in i kameran...


Här fotograferas det!


Ibland så är Tyra och Atos jättebra vänner.....


...och ibland får jag mäkla fred mellan dem!

Tyra hade en riktigt jobbig morgon med magknip och bajs som ville ut, vilket gjorde att hon åt ganska dåligt innan farfar kom. Men som tur var så bestämde hon sig för att vara glad ett slag, vilket var tur så vi fick våra bilder. Nu sover hon som en stock, att vara fotomodell tar på krafterna!

Tipp tapp tipp tapp....
Såhär ser det ut just nu hos hos, det är en ögonblicksbild. Tyra har en grinig och gnällig eftermiddag och jag tycker det är ganska skönt att hon knoppat in, även fast jag vet att det bara är för ett litet tag......När hon är lite halvtrött så räcker det med att vi lägger henne i sängen, då ligger hon och tittar på sina fina fåglar som hänger ovanför sängen, och det tar några minuter så sover hon. Jag passade på när jag såg hur ögonlocken började bli tunga på henne, och vips så sov hon! Älskade unge. Ibland har hon gnälliga dagar, men dem går alltid över i bra dagar. Imorron så är det dock bra om hon är en liten solstråle eftersom Tyras farfar som är fotograf kommer hit och ska plåta lite till hennes dopinbjudningskort.....oj vad spännande det ska bli!

Apropå fotograf, min mamma som bor på västkusten har bokat in en fotografering i helgen som vi ska på, hon vill så väldigt gärna ha ett famljekort (hon har tjatat i flera år), och nu så ska hon äntligen få det. Jag hittade dessutom en klänning på Lindex som hon kan ha utan att det ser "roligt" ut, klänningar på bebisar har ju en förmåga att se lite oversized ut. Iallafall, den här passar henne och är dessutom i lite Tyra stil, inte allt för sockersöt:


Mycket saker

Mycket saker trängs i babygymmet nu inser jag när jag sitter och tittar ner på en sprattlande Tyra, leksaker börjarlbi roligt tycker hon, och speciellt att slicka på dem.

Idag har vi varit på mammagrupp för första gången på BVC, det va kul att se så många bebisar (och mammor såklart), men man inser nu hur stor hon faktiskt har blivit. Det fanns ett par 4 veckors bebisar där, och oj va små de var, och låg mot sin mammas bröst och vilade, sådär som Tyra gjorde förut. Va tiden går fort! Hon blev också poppis bland killarna, kanske inte så mycket för hennes skönhets skull, utan mest för at hon hade färgglada kläder som var roligt att titta på :)


Mycket saker att slicka på!
Hon börjar bli en mästare på att hålla upp huvudet!

RSS 2.0