Motivation

måste måste måste motvera mig mer till att springa. Ligger på ett "varannan dag" schema nu men skulle behöva öka lite. Jag var ju aptrött igår efter en sömnlös natt, men med hjälp av pepp från Markus så kom jag ut på en 5 km runda på kvällen. Nu är det dags för ett långpass idag. Mulet är det ute så det är en bra dag att springa på. I helgen är jag i Sundsvall så jag ska ta med mig skorna och åtminstone ge mig ut ett par ggr så jag springer iallafall.

Idag ska vi börja packa ihop oss inför en fullspäckad vecka och helg i Sundsvall, min lillasyster gifter sig på lördag, så det blir en spännande helg! Vi åker upp lite tidigare för att hinna avverka lite besök hos nära och kära när vi ändå är uppe. Så i eftermidag bär det av uppåt igen och ett par nätter hos min bror. Han och hans Anna har köpt hus så nu ska vi få chansen att få bos hos dem för första gången, Tyra ska få ta med sig sin Xylofon så hon kan spela för dem vid sextiden när hon vaknar på morgonen. Vi har faktiskt bokat in oss på hotell två nätter också för att lyxa till det lite, det är mysigt att bo på hotell och hotellfrukost är ett bra sätt at börja en bröllopsdag tycker vi :)

Nä, nu ska löpartightsen på så jag inte hinner komma på nån ursäkt till att inte ge mig ut och springa.

tröttis

Idag är jag tröttis så det är en ganska seg dag. Jag har inte sovit många timmar inatt, inte Tyras fel, hon tog sovmorgon och sov som en stock inatt. Det var bara jag som låg och vred mig hela natten och inte kunde sova. Kan ha varit för jag drack kaffe och cola igår kväll. Inte bra. Jag har inte orkat gå ner till stranden trots att det är ganska varmt idag. Jag och Tyra har fått ägna oss åt stillsammare aktiviteter, som att gå till biblioteket. Eller, stillsamt och stillsamt. Tyra röjer ju runt vart hon än är just nu. På en vecka så har hon lärt sig att bemästra krypningen, och nu kryper hon som att hon aldrig gjort annat. Hon är överallt och jag är ständigt orolig. Nu när hon kan ta sig FRAMÅT så har hon bestämt sig för att hon ska ta sig UPPÅT också. Hon klättrar på allt, häver sig upp på allt som kan hävas upp på. Härom morgonen så hann hon få två bulor och ett jack i pannan inom loppet av två timmar. Härligt. Roligt är det iallafall att få ner leksakskorgen. vältra sig i ett hav av leksaker och sen krypa in i korgen.

Apropå Tyras inlägg igår, hon kanske håller på och får en tredje tand helt enkelt. Ser så ut, men då får hon nr 3 i nederkäken, jag trodde dem fick 2 nere och sen 2 uppe, men så kanske det inte är. Hon bajsar äckligt iallafall. Men det är konstigt för med de andra två tänderna så märkte vi inget alls. Det var min mamma som såg att hon hade tänder, vi hade inte ens sett det.

Det blev iallafall lite boklån idag, bla "ellen och olle sjunger" böcker, jag har vart sugen på att köpa dem, men nu tänkte jag testa lite hemma och se vad hon tycker. Det är de vanligaste barnvisorna som böcker, så varje sida är en del av visan, så kan man liksom sjunga sig igenom boken, och få illustrationer till sången. Jag tror Tyra kan tycka att de är ganska spännande. Alla böcker hon får låna är pappers och kartongböcker. Annars kommer vi bli skyldiga biblioteket en massa nya böcker eftersom allt som är papper ska rivas sönder enligt lilla fröken.


Tyra har som sagt svårt att sitta still. Häromdagen så lyckades hon kila in benet under vagnen och fotstödet. Hon var nöjd.

väljer böcker på bibblan

försökte få en bild på Tyra och vilka böcker hon valt men.....

...hon hade annat för sig och vägrade sitta still för ett litet kort

men tillslut så kunde vi läsa böckerna vi lånat iallafall. Tyra gillade Max kaka boken, för det fanns en vovve i den. Hon gillar vovvar.

Anonymt



Hej på er. Jag vill gärna vara anonym, Har lite problem med magen som kanske nån kan hjälpa mig med. Jag bajsar, och det är halvlöst, coh det luktar illa. Skitilla. Mamma får kväljningar. Måste byta blöjpåse efter varje gång. Nån sa nått om "tandbajs", men jag har ju fått två tänder redan. Kommer bajset efteråt? Fattar ingenting. Man vill ju inte gå runt och lukta bajs på stan.


Det regnar!

För första gången på 5 veckor så regnar det! Och är lite kyligt, underbart!

Vi har varit på Lukas dop idag, och det var så himla trevligt. Solen sken då iallafall innan den erkände sig besegrad och drog sig tillbaka. Lukas döpte sig i fina Sofia Kyrka på Södermalm, mitt i Vitabergsparken. Den var jättefin! Och Lukas och hans familj var jättefina dem med. Tyra var glad att kunna reconnecta lite med Olivia som hon inte sett på ALLT FÖR lång tid.

Efter dopet slank vi in i en inredningsbutik på Folkungagatan. Farligt. Har hittat ett dansk förvarings/hyllsystem som jag vart sugen på. Beställningsvara, men dem gör hyllorna efter ens egen beställning och önskemål. Väldigt fint. Markus såg en litografi som han blev sugen på, den hette "Tintins födelse" av Owe Gustafson. Det var en typ naken kvinna med Tintins lugg stickande ut från själva födelsehålet, eler puppan som vi säger i Norrland. Den skulle ju passa bra i hallen. You wish sa jag bara. Vi är på jakt efter en snygg litografi som kan passa i våran nya hall. Men det blir inte den.

Lite fina bilder från dagen; Tyra har en Ralph Lauren klänning som hon fick av en kompis i England. Vi resonerar som så i vår familj att den med snyggast figur får de dyraste klädkontot. Tyra vinner med hästlängder.


men håll i mig morsan för tusan, det blåser ju!

döpt och lycklig (och sockersöta, hela familjen)

öhhh, är det hitåt tårtbordet är?


vänninorna på fika. Mycket att skvallra om hade det där två filurerna...

"asså Olivia, jag lovar, fisken var såhär stor. Och jag försökte äta den, otroligt va!"




Tyra 7 månader

Ojoj, här går tiden såfort så jag glömmer av mig, Tyra är ju 7 månader och snart en vecka, men en liten Tyra uppdatering ska ni få.

Jämfört med 6 månader så kan Tyra nu också:

- Ta sig från liggande till sittande
- Krypa, ett par steg i taget. Hon tar ett par steg, sedan måste hon sätta sig och vila innan hon fortsätter.
- känner igen fler och fler ord. Titta, där, lampa, mamma och pappa är väl det hon svarar bäst på. Just "titta" tycker hon om att försöka härma.
- börjar kunna äta lite mer bitar i maten
- hon har fått två fina tänder
- tycker om att peta på saker så dem låter. Hon har lärt sig på alla sina leksaker vart man ska trycka för att det ska komma ljud. Det gillar hon skarpt.
- börjar vilja häva sig upp mot möbler. Men det stoppar vi, blir lite väl farligt annars eftersom hon inte har nån balans
- har nu fattat precis innebörden av Ja och Nej. Detta kan resultera i fina krokodiltårar när man säger nej och en darrande underläpp.


sköna lata dagar

Vi är tillbaka efter att ha tillbringat några sköna dagar ute på Markus familjs lantställe ute i skärgården. Det var helt underbart, första gången jag hade långärmat på mig på över en månad. Vilken grej. Härligt med lite bris säger jag bara. Tyra tog sina första "riktiga" krypsteg när vi var därute, vilket Markus hade förutspått innan. Hon har varit påväg nu i några dagar så det var bara en tidsfråga egentligen. Nu blir det till att barnsäkra. Vi hade hoppats på att kanske inte behöva göra det i lägenheten utan att hon hade väntat med att krypa tills vi flyttat in i huset. Men tji fick vi. Jag tänkte nog beställa ett barnsäkerhetskit från vårt försäkringsbolag, dem hade det mesta som vi kan tänkas behöva. Det som jag skulle vilja komplettera med är nått slags skydd vid spisen. Vi kommer ju ha inbyggnadsugn och sånnt på bekväm höjd som Tyra aldrig kommer nå, och spisen är barnsäker så att den blir kall och stängs av såfort man drar bort en kastrull. Men man kommer ju inte ifrån att hon kan få tag på en kastrull som står på spisen och få den över sig. Vill hitta nått bra skydd som man bara har framför själva spisen. Sedan har vi nog det mesta. Köket är från Ballingslöv och dem har redan barnsäkrat lådor och skåp och sånnt, så det behöver vi inte tänka på.


Annars så händer här inte mycket. Vi ligger mest på stranden, det är ständigt bra väder och vi börjar vänja oss vid det här strandlivet. Har inhandlat ny kylväska och filt, och börjar få in vanan med att ha bragokex och nydiskat kaffetermos hemma. Ibland har jag sånn tur så Markus steker pannkakor som man kan ha med till stranden, kan inte bli så mycket bättre än så. Träningen går sådär, dagliga morgonpromenader blir det, men det är svårt med löpningen när det är varmt och jag somnar vid tio tiden på kvällarna, men jag har ändå lyckas klämma in tillfällen att springa på, som till sjön där vi tar kvällsdoppet. Då springer jag dit, så möter Markus och Tyra upp. Perfekt.


Tyra trivs i båten och flytvästen


Kollektivtrafik i Stockholms Skärgård. Väntar på båten mot Tyresö.


Badlycka!


Skärgårdsluft suger musten ur en.


Tyra jagar fisk! Hon höll i ett obevakat ögonblick på att äta upp fisken, hon lyckades fånga den. Hon stoppades i absolut sista sekunden, en liten slick fick hon nog till. Sushi!

Världens bästa Tyra

Världens bästa Tyra har haft myror i brallan, eller, hon har haft miljoner myror i brallan idag. Fördelen med en "arselgniddare" som min mamma skulle ha sagt (och som jag blev kallad som barn) är att man somnar och blir trött på några sekunder. Tyra har helt lagt av och slocknat varje gång hon börjat bli trött idag. Ville tom ligga på mitt bröst och sova, har inte hänt på år och dar!



Blocket

Alltså, Blocket. Vilken himla bra grej det är. Jag kom ihåg när jag var liten och man skulle få tag på saker begagnat, då blev det till att lusläsa "köp och sälj" i Sundsvalls Tidning i jakt på tex en cykel (bäst var det ju på lördagar). Man visste ju aldrig hur dem såg ut, så man klippte väl ur ett par annonser, så fick mamma ringa runt, och så satte man sig i bilen och åkte runt för att spana in det man ville ha.

Nu är det ju en helt annan sak. Nu ser man ju precis hur sakerna ser ut, så risken att köpa grisen i säcken är ju liten, eller åtminstone risken att åka runt förgäves. Finns ju ingen anledning till att INTE köpa begagnat. Speciellt möbler till barn. Det är jag på jakt efter. IKEA har slutat sälja en bokhylla som jag vill ha till Tyras rum. Den matchar hennes spjälsäng, den är lite speciell och väldigt fin den där bokhyllan. Och självklart finns det en hel del till salu på blocket, för en mycket liten slant. Är det inte helt otroligt bra. Men det får vänta tills vi flyttat så vi slipper flytta runt på saker två gånger. Jag ska nog ge mig ut på jakt sedan på fler möbler till hennes rum, jag har en känsla och en föraning att barnmöbler slits i en väldans fart och byts ut efter några år ändå när dem blir större. Men en fin bokhylla ska hon ha så alla hennes böcker får plats. Hon får ju dels ärva mina böcker, det är ganska många, min lillebror förstörde en del av dem när han var barn, bla mina Alfons böcker, han kommer aldrig bli förlåten för det. Men Tyra har ju redan en ganska bra egen samling böcker som ska få plats, och fler ska det bli. Jag älskar att läsa, och jag hoppas vekligen att det är något som även Tyra kommer göra. Jag tror att den bra sak att börja med är att läsa böcker tidigt. Just nu är det lättast att läsa pekböcker och kartongböcker eftersom hon ständigt ska pilla på saker...

Madde tipsade om Barnens Bokklubb, nån annan som är med? Jag var med när jag var liten, och därav min stora samling böcker som jag har. Men jag tror nog att det är en av anledningarna till att jag gillar att läsa idag, att mamma köpte så många böcker till mig.


Kläder!

Idag fick Tyra på sig långärmat och byxor nu på kvällen för första gången på säkert ett par veckor. Det regnade i hela 2 minuter kanske, men man får va glad för det lilla. Nu är det iallafall molnigt, och det är ju en början på svalare väder iallafall.

Tyra har fått åka framåtvänd i vagnen idag när vi tog en prommis hon och jag. Det var spännande, hon tyckte det va kul! Hon har börjat att vinka, och lite jobbigt hade hon eftersom alla bilar, träd och människor som vi mötte skulle vinkas till. Så hennes småarmar gick i ett kan man säga. Tack vare att det var mulet så kunde jag ha sufletten helt nerdragen, så jag såg henne hela tiden, alltid en fördel.


Tyra med kläder! Det var längesen va!

Torsdag

Det här börjar ju bli löjligt nu, vi är inne på tredje veckan med härlig sommarvärme som ligger på över 30 strecket. Man är ju inte bortskämd med en sånn här sommar direkt, så det gäller att njuta. Trots att det stundtals är ganska jobbigt med att det är jättevarmt här hemma. Men vi börjar lära oss nu, bada på dan, äta middag, plocka undan, och gå iväg för kvällsbad medan det blir lite svalare här hemma. Och att ha Markus hemma nu när hans semester har börjat är ju verkligen LYX! Vi hade ju planerat att jobba en hel del med vår trädgårdstomt medan husföretaget färdigställer vårt hus, vi flyttar in om ungefär en månad. men det går inte att göra några arbeten och fixa med nån tomt när det är såhär varmt. Så vi får passa på att göra utflykter och njuta av semester. Idag blev det en tur ut till Ingarö för att hälsa på en familj där, och vilken fin strand dem hade, trots att det var havet så var det ungefär 26 grader varmt, vilket är godkänt enliigt mig. Jag har nog aldrig badat så mycket som jag har gjort den här sommaren.

Vi är iallafall jättenöjda med att Tyra tycker om att bada, hoppas det håller i sig! Idag när vi skulle åka hem efter kvällsdoppet så visade hon så himla tydligt att hon var ledsen över att inte få bada mer, det är nog bland de första gångerna som hon visar preferens för att göra en sak så tydligt. Hon skiner upp som en sol när hon ser att vi ska bada, hon har blivit en riktig liten strandtjej. Inte konstigt med den här sommaren. De senaste veckorna har hon ju spenderat den största delen av hennes vakna tid på en filt på stranden. Och det är nog tur att vi sitter i skuggan hela tiden, det är ju tack vare Tyra, för jag har faktiskt inte bränt mig alls den här sommaren, vilket jag brukar göra.

Solen och värmen har Tyra börjat att hantera, eller, hennes kropp har börjat vänja sig. Det hon gör för att orka är att hon sover mer, hon sover nog en timme extra på förmiddan, och en timme extra på eftermiddagen. Häromdagen när det var extra super varmt så drog hon till med att sova 2.5 timme efter mellis, skönt ändå att hon vilar och tar det lugnt när det är som varmast.

Nä, nu ska jag ta tag i att planera morgondagens utflykt. Det blir nog en tur med Vaxholsmbåten från Tyresö ut till Nämndö, eller kanske en tur till kompisar som bor vid andra badstränder. Det är dels skönt med sällskap på stranden, men en bra möjlighet att få se en massa nya stränder nu när man har många soldagar att spendera. Jag vill så gärna åka ner till Mariefred och Tullgarns Slott, men det är nog för varmt fortfarande för det...

Ha det gott i värmen!


Dagens badtjej på Ingarö!

Morgonpromenad. Klockan är 8 och det är 25...

img_0431 (MMS)

Morgonpromenad. Klockan är 8 och det är 25 grader varmt. Kul.


Kvällsdopp

nu när det är jättevarmt så blir det inte mycket annat gjort på dagarna än att bada och vila ut på en filt i skuggan. Nu är det dessutom så pass varmt i vattnet att JAG kan bada, både i havet och sjö, helt otroligt! Vi tog ett kvällsdopp idag i en sjö, och det var dryga 26 grader, så jag låg i som en liten säl tills alla andra ville gå upp, jag hade kunnat ligga kvar och simma hela kvällen!

Men visst är det härligt med sommaren ändå, att man får så mycket tid till att umgås och träffa vänner. På vintern är ju dagen slut vid sex, nu på sommaren så pågår den till skymningen, även om folk jobbar så vill och kan dem ändå träffas och umgås en hel kväll. Sedan efter midsommar och det varma vädret slog till så har jag inte spenderat många minuter framför TVn och i soffan. Det är ju det som är det bästa med sommaren, att man är ute hela dagen och kvällen! Dessutom är det först efter nio som det blir någolunda humant inomhus och man kan plocka undan och fixa här hemma...


Tyra är ett vattendjur! Hon visar upp alla sina skills från babysimmet i sjön. Här kvällsbadar hon, mycket mycket populärt!


myser på filt i skuggan


Tyra har upptäckt att hon har en kompis här hemma!


Jag och mamma var på bio mitt under VM-final och rekordvärme. TUR att vi hade reserverat platser!

Bad ifrån svärföräldrarnas brygga, perfekt...

img_0407 (MMS)

Bad ifrån svärföräldrarnas brygga, perfekt svalkande!


BAD!

Äh, vad gör det att det är värmerekord när man bor vid havet, egentligen. Bara att lägga sig och njuta av att det är sommar. Är man badkruka som jag så gör man nog rätt i att införskaffa sig en badpool till sin bebis. Det är ju bara för Tyras skull som vi har den där poolen. Bara för Tyras skull.



Är ni oroade för att varken Tyra eller Markus har solhatt på korten trots sitt fagra hårsvall? Det är lugnt. Vi badade vid sjutiden på kvällen. Ingen stark sol. Men fortfarande 27 grader varmt så det var skönt med ett svalkande dopp! (alla badade utom Tyras mormor som sov utmattad på en filt bredvid. Det är skönt det med)

Dem hade ju lovat regn och svalare väder......

Och så här ser prognosen ut enligt SMHI. Vad hände med regn?


5-dygnsprognos för SOLSIDAN

Prognosen utfärdad kl. 07.45. Nästa uppdatering: 11.30.

Lördag 10 juli

 

14.00

 

27°

20.00

 

25°

Söndag 11 juli

02.00

 

20°

08.00

 

23°

14.00

 

28°

20.00

 

24°

Måndag 12 juli

02.00

 

21°

08.00

 

24°

14.00

 

27°

20.00

 

24°

Tisdag 13 juli

02.00

 

20°

08.00

 

24°

14.00

 

28°

20.00

 

24°

Onsdag 14 juli

02.00

 

21°

08.00

 

19°

14.00

 

24°

20.00

 

23°



Vi sover iallafall med en fläkt just nu i sovrummet. Det funkar väl sådär eftersom jag har svårt att somna om det inte är knäpptyst. Idag kommer Tyras mormor, hon får bästa sovplatsen, vardagsrummet, där är det svalt och  skönt på nätterna iallafall. Man ska inte klaga, man ska inte klaga man ska inte klaga, vara glad vara glad vara glad, snart vinter snart vinter snart vinter.

Fredag!

Får man säga att man längtar efter regn? Jo, men jag gör det. Eller molnigt och svalt väder iallafall. Nu har det inte regnat sen nån gång innan midsommar, så nu har jag nog fyllt på mina soldepåer. Ska bli rekordvarmt i helgen så vi kommer fly längre ut i skärgården och hitta skugga och lite havsbris.

Och våran lilla Tyra, asså, jag VET att alla tycker så om sina barn, men våran unge är faktiskt bland det sötaste jag sett någonsin i mitt liv. Och vilken humor hon har sedan, hon skojar redan och hennes sinne för vad som är kul sammanträffar ganska väl med vad jag och Markus tycker är skoj. Ikväll har hon hållt låda för oss, hon piggnade till rejält ute på altan här på kvällen när det vart svalt, och hon har pratat, försökt att ta sig framåt som hon nu gör hela tiden, skrattat och varit allmänt helt underbar. Det går alltså inte att sitta still just nu för Tyra, hon ska liksom luta sig framåt, slutar alltid med att hon druttar på magen, men hon gör inte illa sig, blir mest förbannad över att det inte gick. Förr eller senare så kommer hon ju komma på hur man gör. Men vilka akrobatiska knep hon bjuder på just nu, att man kan luta sig så mycket framåt och åt olika håll är ju helt otroligt. Ikväll har hon kastat nappen åt sig själv, så har hon sträckt sig efter den, och sen kastat iväg den igen, och hållit på sådär. Bra att hon kan roa sig själv.

Dagen har varit varmt och solig, som vanligt. Vi bytte stranden mot stan, och det var ju inte direkt nån svalkande bris där. Vi lunchade med Alex och Madde, och sedan blev det en varm men trevlig promenad genom Stockholm. Stannade till för iste för mammor och lunch för småttingarna på Waynes inne i Mio på Sveavägen. Har du barn? Undrar du vart det är bäst att ta en paus mitt i City? Då är det svaret. På andra våningen i Miobutiken på Sveavägen ligger det en Waynes som är extremt barnvänlig. Dem har barnvagnsparkering, sköna soffor, många barnstolar, Micro, säljer barnmat för den som glömt, lekhörna för de större barnen, akvarium med roliga fiskar och skötbord. Detta är LYX för att vara mitt inne i stan. Dessutom kan man ju ta en lite runda och titta på fina möbler, hihi.


Tyra provkör Lulles åk


världens sötaste solstolar (och barn) fanns det på Mio. Åh vad sugen jag vart på ett par!


Tack och Godnatt hälsar Tyra! Hon vill lämna sina föräldrar i fred en stund så dem kan äta vattenmelon och se på film.

(vart ingen löpning idag, Markus fel, han bjöd på grillad fläskfilé med potatisgratäng, och champinjon och paprika knytten med ett gott glas rött vin till. Inte mitt fel.)


arbetsskada

Jag har iallafall hittills hållit vad jag lovat när det gäller träningen faktiskt. Ikväll väntar en lite kortare runda, måste prova mina nya skor som jag köpte idag :) Ska dessutom passa på att mäta ut en kort runda som jag kan träna lite snabbare tempo på, har tänkt mig en typ 3 km runda, ska lägga in den lite då och då sen. Om man gillar att springa så kan jag rekommendera att investera i dels skor, men också en bra löparklocka. Man kan ha mycket kul med en klocka, dessutom superbra ur träningsperspektiv att hålla koll på hur fort man springer och hur långt man springer. Går inte att fuska med en klocka. Jag springer med Markus klocka som han köpte i USA förra sommaren, en Garmin Forerunner. Den är makalöst bra med en träffsäker och bra GPS. Jag använder sällan pulsbandet, men Markus tränar ibland med puls, men jag vet inte hur man gör riktigt än. Det är nog att hålla koll på farten för mig. Jag känner ju när jag går upp i puls.

Kom på mig själv med att sakna jobbet lite, att strukturera och organisera. Gjorde en inköpslista för morgondagens storhandling som Markus ska ansvara för. Jag delade inte bara in listan i olika delar beroende på vad som står tillsammans, utan även i vilken ordning som dem kommer i affären. Således är frukten och ost först, eftersom det kommer komma först, och barngrejer sist eftersom det är innan kassorna. Väldigt omtänksamt av mig tycker jag.


Nya kompisar! Samma modell och märke som mina "gamla" skor, så det blir inga problem att springa in dem här skorna. Ska bli så kul att "sväva"!


vaddå svårt att släppa kontrollen?

Jag frågade Markus idag när jag kom hem från shoppingen om det gick bra med middan och så när det gällde Tyra. Gick toppen sa han, blev lite kladdigt bara. Jag misstänkte det eftersom hon var nybadad väldigt tidigt på kvällen. Sen hittade jag lite kort i kameran nu när jag skulle tömma den från dagens middagsätning:


Nu jädrar

NU ska jag ta tag i att få bort de sista gravidkilona och förbättra min löptid. Markus har semester i 6 (!) veckor nu så det finns inga ursäkter. Jag ska dels ta morgonpromenader typ varje morgon, detta trots att jag kan få sovmorgon nu varannan morgon, men det kan inte hjälpas, jag måste morgonpromenera för att få bort det sista från höfterna. Varannan morgon med Tyra, varannan själv.

Sen är det det här med löpningen. Mitt vanliga lunktempo ligger på 6min/km. Det duger inte just nu känner jag. Speciellt inte när jag ska springa en halvmara för första gången i höst. Jag MÅSTE förbättra mig. Halvmaran är mitt stora mål. Helgerna innan den så blir det en massa "rolig" löpning, med Bellmanstafetten med jobbet ena lördan, och helgen efter är det Tjejmilen, världens roligaste lopp tycker jag! Då ska jag ta det hyfsat lugnt iallafall, så jag kan ligga på topp till halvmaran. Nu är ju problemet att jag inte tränat mycket alls i vår. Inte så mycket som jag hade hoppats på. Så nu blir det till att ta sig i kragen rejält. Jag har ju tjatat och gnatat och skyllt på att jag måste köpa nya skor. Vet ni vad Markus gjorde då? Han gick och köpte ett presentkort till mig så jag verkligen kommer iväg och köper nya skor. Är han inte världens bästa? Jag tycker det iallafall. Världens bästa.

Jag är skitnervös för det här med halvmaran. Hua. Tjejmilen känns lugnt för där har jag bra stöd och det känns bar som det kommer bli roligt. Men halvmaran, den känns jobbig. Men nu kör vi!

Ikväll blev det 5 km i 6 min tempo. Jag lägger in en tempoökning nästa gång de sista 10 min till 5 min tempo. Får se hur det går. Hoppas det finns nån som är träningsintresserad som läser den här bloggen, för nu finns risken att det blir lite träningsinlägg framöver. Bara för att jag vill stajla lite! Och om jag publicerar det här i bloggen så blir det lite mer press. Nu får ni se till så jag håller det här! Annars får ni skälla på mig.


Tyra jagar redan killar. Det går sådär.

img_0381 (MMS)

Tyra jagar redan killar. Det går sådär.


Molo och Småfolk

Nu börjar höstens kollektioner ramla in sakta men säkert, och Molo och Småfolk har ju verkligen jättefina höstkläder som skapar ett extremt habegär........


här kommer blonda faran




Hon vill mycket. Men kommer inte långt. Det kommer bli en händelserik sommar vad gäller Tyras utveckling gissar jag på. Dessutom skuttar hon på rumpan, ska försöka spela in det. Hon t.o.m tar sig framåt genom sitt skuttande. Hon vill verkligen framåt. Själv. Farligt.

Själv har jag spenderat dagen med blixtar och dunder. Tror jag haft migrän. Gissar på det iallafall, och det var inte kul. Speciellt inte när man är själv med Tyra som vill leka och utropa glädjetjut ibland. Har dessutom haft en ensam kväll hemma, typiskt när man mår dåligt. Men det är sista veckan Markus jobbar innan har en välförtjänt jättelång semester. Så jag får bita ihop. Men huvudvärken har börjat släppa sitt grepp om mig. Jag tar en tidig kväll helt enkelt och försöker klämma in en massa timmar sömn inatt, det gör nog susen.

Lillfisen sussar så sött så, hon somnar halvt däckad varje kväll vid halv åtta. Vet inte om det är värmen som gör henne så trött, eller allt nytt hon tränar på under dagarna. Eller en kombination. Tyra svarar lite mer på ord och fraser nu, hon börjar känna igen ord, och det märks! Hon härmar vissa, som; lampa, titta, mamma och pappa. Hon klarar inte av att få till dem till hundra procent, men hon får till ljudet och rätt konsonanter, så hon försöker iallafall. När man ber om en puss så får man det, när man säger titta så tittar hon upp. Ajaj och nejnej har hon också fattat betyder att man ska sluta med nått. Och när man säger Bra! eller Duktig!, så skiner hon upp som en liten sol. Hon fattar att hon gör nått bra eller får beröm, hur coolt är inte det! Ni ska nog se att hon blir lika pratglad som sin mamma :)

Sjörövarfabbe

Kolla vad Markus spelade in imorse när jag sov. det var så sött, jag var tvungen att lägga ut det på bloggen. Gissa vilket barn som ÄLSKAR att sjunga, och som har Pippi som favorit?


Vi har kört helt slut på Tyra, delvis värm...

img_0373 (MMS)

Vi har kört helt slut på Tyra, delvis värmens fel, jag gissar på en tidig kväll för den lilla fröken


samma stil

OK, även om vi inte ser likadana ut så har vi iallafall samma stil, Tyra klär sig som mig, hon är en riktig härmapa. Lyckades få bildbevid på det förut:



Idag har vi legat på en filt i skuggan med trevligt sällskap. Ny badplats, ny sjö, Öringesjön, men ändå nära oss. Skönt att byta badplats när det är sånnt här väder och man är där varje dag. Imorron blir det dock till att promenera ner till havet trots det kalla vattnet, ska visst bli 33 grader.
Tog en massa fina kort idag, men fastnade för ett när alla barnen tittar åt olika håll, är inte det typiskt?


lite lik mamma måste hon ju vara

Alla tycker ju att Tyra är lik sin pappa, och det är hon verkligen. Men lite lik mig måste hon ju vara också, Markus brukar säga att hon ärvt mitt humör och hans skönhet. Eller hur....Ulli påpekade på facebook där jag lagt upp ett gammalt kort på mig att vi var lika varandra, Tyra och jag. Åtminstone som bebisar! Vad tycker du?


Jag, ungefär 9 månader.


Tyra, 6 månader.



alltså...

jag vet att de sista dagarnas bloggande har bestått av sms-inlägg, men jag har inte haft tid eller nått att skriva egentligen. Det är högsommar, det är jättevarmt, vi badar och solar. Eller, inget av det egentligen, vi ligger i skuggan. Har funderat på att skaffa en liten pool till Tyra så får hon plaska, vi får se. Jag använder ingen solcreme på henne, utan bara solhatt och när hon är länge i solen (typ gungar på badstranden) så har hon solskyddskläder. Det funkar toppen, hon har hittills varken blivit brun eller bränd. Det var på BVC och Apoteket som dem sa att man skulle undvika solcreme till barn under 1 år, så jag tänkte försöka undvika att använda det faktiskt, förutom om vi ska ut och åka båt eller är nånstans där det inte finns skugga. Hur gör ni andra? Nu är det ju bara början på sommaren, så det kan ju hända att jag måste ge efter och smörja henne sen om man ska vara mer i solen.

Nu har hon iallafall ganska ordentliga rutiner och tider, det som jag såg framemot när hon var plutteliten. Det var väl inte så jobbigt att få in henne i mat och sov rutiner, det har gett med sig. Det mesta har ju Tyra bestämt själv, som att hon vill vakna vid sju på morgonen och sova vid åtta på kvällen. Allt däremellan får egentligen se hur som helst, huvudsaken är att hon somnar när hon ska på kvällen. Men som det ser ut just nu så äter hon 5 ggr om dan, varav 2 mål (morgon och kväll) är välling. Resterande är vanlig mat och gröt. Det mesta går i henne, hon är inte speciellt kinkig. Vi vill att hon ska kunna äta all slags mat i framtiden, så hon får äta all slags mat nu också. Det enda vi passar oss för är salt och mat med mycket natrium.

Idag har vi gjort ett avbrott i solandet och ägnat åt oss väsentligheter. Shoppat på rean. Tyra har fått nya fina höstkläder från PoP, lite jeans, byxor och tröjor. Jag orkar inte ens gå in på dem andra reorna i de andra vanliga butikskedjorna, där är det ju så billiga ändå på ordinarie pris, så jag ser ingen mening med det. Nu köpte jag bara strl 80, så har hon nått att växa i. Dessutom kommer hon ju krypa då, så det skadar väl inte att ha bra kläder som håller. Markus shoppade loss till MIG förra veckan, han kom hem med en hel kasse kläder från Benetton, och allt satt jättebra och var jättesnyggt. Ni kanske inte tror det, men han brukar shoppa till mig, och han köper alltid bra kläder. Så jag gillar när han kommer hem med kassar som är till mig, han väljer alltid rätt kläder som jag vill ha.


Även Lukas var shoppingsugen som ni ser, perfekt placerade utanför PoP. Smarta ungar.

RSS 2.0