varmt!

puh, stånk och stön. Idag har det varit jättevarmt. Jag och Tyra pallrade oss ända bort till centrum och det var verklugen alldeles för varmt. Alternativt att vi hade för mycket kläder på oss. Nått utav det var det iallafall. Tyra vart jättearg för solen och värmen, nu måste vi se till att köpa det där parasollet vi pratat om jättelänge till vagnen, har inte blivit av. Nu ska det bli av. Det blev iallafall nya nappar till Tyra, sedan nån vecka tillbaka så har hon tappat ut hennes vanliga Mam nappar hela tiden, speciellt jobbigt på natten. Nu bytte jag till 4 månaders nappen från Mam, och hittills verkar det som att hon verkligen gillar den. Hon har iallafall somnat med den i munnen och efter en halvtimme så är den fortfarande kvar i just munnen. Hoppas nu på att det var den gamla nappen som var problemet då hon vaknade så mycket på natten för att hon tappat nappen. Hoppas kan man ju alltid göra.

Sedan vi kommit hem till det svala och sköna inomhus så har Tyra fått ha på sig shorts och tröja bara, hon stortrivs. Hon vänjer sig nog vid att svettas och att det är varmt, men just nu är hon ju inte van med det, vinterbarn som hon är.

Nu ska jag packa klart inför kvällens roadtrip till Sundsvall! Blir nog en bloggtorka i helgen då all tid kommer spenderas med familjen, men jag uppdaterar med lite kort till veckan. Jag ska dessutom lämna över föräldraledigheten till Markus en vecka eftersom jag ska tillbaka till jobbet och gå lite kurser och sånnt. Tråkigt att inte få se Tyra varje dag, men kul att få prata med vuxna hela dagarna i en vecka! Dessutom vet jag att Markus tycker det ska bli jättekul och har längtat efter att få vara med Tyra själv!


skönt med mindre kläder

tiden går snabbt

när man har tusen saker att göra. Den här veckan går till historien som en mycket jobbig vecka, men mycket att göra. Men nu så är det mesta av det vi hade att göra gjort. Tomten börjar sakta men säkert att förvandlas till en fin trädgårdstomt där vårt fina hus ska stå. Mäklaren har varit här och knäppt kort på lägenheten, och vi lyckades med att dölja att dte här bor en 4 månaders bebis. Det var jobbigt att plocka och städa undan, men nu är mycket gjort till visningen om två veckor, ett par flyttlådor fulla med saker som står i förrådet kan jag ju avslöja.

Mitt i det här så har vi varit på babysim för första gången idag, det va spännande tyckte Tyra! Vattnet var roligt och de andra bebisarna var också roliga, men roligast av allt var att sjunga och jaga plastsaker som flöt. Efter 20 minuter vart Tyra trött och gnällig så då tog jag upp henne, vill ju att hon ska få en positiv upplevelse, hon kommer nog orka mer och mer för varje gång. Även Tobbe Trollkarl var där med sin dotter som är lika gammal som Tyra, men han spexade inte för oss, hehe.

Tyra börjar ju tycka att det är tråkigt att ligga ner i vagnen när hon är vaken, så när v har varit hemma så har hon fått sitta i sittdelen korta sträckor, hon tycker det är jättekul, men blir lite trött och gnällig efter ett tag, så det funkar inte på några långpromenader. De märks att hon är för liten för hennes sittdel, selet sitter dåligt och allt är liksom anpassat efter en större bebis än henne.

Men som ni ser så är hon glad ändå. Lite svåt att sitta still bara, ben och armar far åt alla håll. Tur at det finns sele för jag har en känsla av att det kommer att behövas till den här ungen.


tomten dag 2

Igår så möttes jag och Tyra av ett kalhygge typ när vi kom och skulle prata med markkillarna. Idag (glömde kameran, stort misstag) så hade dem tagit ner ALLA träd och markerat vart dem skulle spränga. Imorron borrar dem för sprängning och på fredag så kommer det att smälla. Då är vi i Sundsvall så det spelar oss mindre roll om det skulle låta mycket :)


ved kommer vi iallafall ha till braskaminen....nån som vill köpa lite stammar?

mycket att göra

som vanligt så händer allt på samma gång. Nu i veckan så drar ju våra markarbeten igång och vi har fullt upp med att hålla reda på kalkylerna, välja vilka träd som ska få stå kvar, hur många kubik vi ska spränga osv osv osv osv. Dessutom är det dags att lägga ut lägenheten till försäljning och mäklaren kommer på onsdag och ska ta korten, vilket innebär att vi helt plötsligt får lite bråttom med att städa och rensa. Ikväll lyckades vi få upp lite nya och bättre gardiner, och rensa i bokhyllan. Nu är det bara resten kvar :( måste bla putsa fönster imorron. tråkigt tråkigt. Men skönt sen när visningarna är gjorda och vi faktiskt har packat ner lite saker till flytten!

Här kommer lite tomtbilder från idag. Imorron kommer det se helt annorlunda ut då nästan alla träd kommer vara fällda. Det går fort nu.


nya grannar på andra sidan vägen


där den orangea pinnen står är hörnet på vårt sovrum.


här rakt på ska det alltså stå ett färdigt hus om 6 veckor

Vi har även hunnit med en tur till BVC och avslutning på föräldragruppen. Alla bebisarna är så stora nu, rullar runt och pratar, ingen lugn stund längre, jättekul! Tyra och Douglas flirtade iallafall lite med varandra. Båda verkar ju gilla att suga på händer, så ett gemensamt intresse redan nu har dem.
imorron smäller det

eller, det gör det ju egentligen kanske inte, men imorron börjar man med markarbeten på våran tomt och det är en HEL DEL som ska sprängas, men först ska dem väl kapa lite träd och annat smått och gott. 6 veckor kvar tills huset står på plats...jag återkommer med lite foton hur allt fortskrider sen när vi kommer igång.

Vi var på Äntligen Hemma mässan idag och Markus tecknade nytt avtal med ViaSat så han kan se fotboll även i framtiden i nya huset, slutet gott allting gott. Vi lämnar nu ComHem (för alltid?) med ett lätt hjärta. Dem är inte alltid lätt att ha att göra med, ComHem alltså. Nu hoppas vi på ViaSat. Mindre månadskostnad, fler kanaler, direktnummer till en säljare så man slipper kundtjänst. Dessutom Viasat Ondemand så man lätt kan se om nått som man missat att både se och spela in på boxen. win win.

Annars har vi haft en lugn söndag. Tyras farmor och farfar har varit på besök, dessutom med en kasse kläder så Tyra fyller nu sakta men säkert på sin sommargarderob. Ungen växer ju så det knakar, vi trodde hon skulle kunna ha de kläderna först i sommar, men dem kommer nog till användning redan nu. Franska storlekar (Esprit och Mexx) och en svensk jättebebis gör att man inte riktigt kan gå på vad som står på deras storlekslapp. (enligt Esprit strl 74=9 månader)


halvt gigantisk Tyra i farmors knä


en Tyra on the go


en toker Tyra


en finurlig Tyra


nu ska jag visa

vad som händer när man leker flygplan med en ganska mätt Tyra


Tyra försöker bortförklara sig


kompisar igen? snälla? leka flygplan en sista gången för den här kvällen?

osså va det sol sol sooooool

Är det helg så ska det vara SOL. Det hade jag beställt till den här helgen, och det fick jag.

Tyra och jag kickstartade med en fredag på stan. In på mitt jobb en snabbis, tog en halv EVIGHET att komma därifrån, mötte många många många tanter i korridorerna, och då ska det hälsas, tittas och pratas barn. Men det är kul! Sedan mötte upp vi upp min mamma som skulle sova hos oss över natten, och då blev det shopping! Tyra fick såklart en hel del saker. Jag har nu upptäckt att JAG inte får något längre. Skulle jag och mamma gått på stan för nått år sen hade det varit lilla jag som fått en massa saker, men nu är alltså fokus på barnbarnet, jättekul! Jag får dock stoppa min mamma i ganska många shoppinginfall, Tyra behöver ju inte så mycket just nu, hon är ju så liten. Men det blev ett par leksaker som enligt min mamma "Tyra valde", och lite kläder i strl 74 som Tyra kommer behöva i sommar. Tack mamma!

Sedan så blev vi erbjuden att få vara barnfria en kväll. Jag var lite i valet och kvalet. Men eftersom mamma och Tyra är ganska bra kompisar trots att dem inte ses så ofta, så gick jag med på det. Vi var på bio Markus och jag, Shutter Island, och det var så himla skönt! Tyra hade dessutom varit en liten ängel här hemma och somnat en kvart efter vi for och sedan sovit sig igenom hela kvällen med sin mormor (som säkert sovit hon med större delen av kvällen misstänker jag). Så efteråt är jag mycket nöjd med att vi fick barnvakt, gör jag gärna om flera gånger!

Idag har det varit strålande väder, och efter att ha släppt av mamma på centralen så tog vi en långpromiss vid Norr mälarstrand och en runda inom Västermalmsgallerian. Känns som om det var en evighet sedan vi var på Kungsholmen och bara hängde. Sedan blev det Markus favoritlördagsnöje, fotboll. Tyresö FF spelar i Damallsvenskan så vi var och tittade på första hemmamatchen på Tyresövallen. Tyra tyckte det va kul med alla klappande och skrikande människor...och vi fick hamburgare, min anledning till att gå på fotboll.


livsviktigt

åh nej, vi skulle ju ha satsat på en Bugaboo istället. Kolla vad som finns att köpa på Bonti på Karlavägen.....iphonehållare till Bugaboovagnar! Otroligt. Är detta nödvändigt? Finns det någon som har användning för detta? VEM kan gå samtidigt som dem pillar på Iphonen på barnvagnen......


grönt är skönt

speciellt mellan händerna.....Broccoli fick tummen upp av Tyra som hälsar att det hade en hög och mycket skön gegg och kladdfaktor. Att klämma ut broccoli mellan fingrarna var höjdpunkten idag. Annars händer här inget speciellt, jag är mycket själv med Tyra den här veckan vilket har dränerat mig totalt, men det kan även vara en förkylning som är på G, kanske kombinationen. Då är det tur att det finns broccoli som kan roa en stund! Tyra var dock inte helt övertygad, kan bli svårt att bräcka favoriten morot/potatis, Hmmm, kanske majs?bada

de bästa leksakerna hittar man i mammas och pappas kökslådor tycker Tyra! Titta vilket fynd hon har gjort nu, och vad roliga just de här röda måtten var. Bättre än alla badankor på jorden.


vad läser ni?

jag är ju en liten bokmal, men det går i omgångar. Jag kan pressa i mig böcker i perioder, men sedan tar jag pauser. Nu är jag mitt inne i Joyce Carol Oates "Dödgrävarens dotter", jag läser oftast på kvällen innan jag ska sova för att slappna av, men sedan Tyra kom så är det inte ett problem längre, jag somnar ofta direkt när jag lägger huvudet på kudden. Men med det fina vädret så hoppas jag på att kunna ta med mig en bok, barnvagnen och en termos kaffe ner till stranden och sitta där och läsa. Tyra sover ju alltid i vagnen, så det skulle vara en liten win win situation.

men nu så har jag dessutom blivit en tidningsmal, jag läser mamma och föräldratidningar som aldrig förr. Seriöst beroende. När Mama dimper ner i brevlådan så kan jag pressa i mig den tidningen på nån timme eller två. Kan det vara skadligt? Jag tänkte kanske neutralisera detta med en prenumeration på typ Runners World, jag brukar ta "småprenumerationer" på tex tidningskungen när det är prenumerationserbjudanden för att prova på och sen liksom se om det är värt att fortsätta prenumerera eller inte. Just nu är jag ju otroligt sugen på Runners World, jag älskar att få premier som man nästan alltid får när det är erbjudanden, känns som om man har på nått sätt fått tidningen gratis då, hehe. Dessutom finns det ingen bättre motivation än att läsa Runners, jag brukar ganska snabbt efter jag lagt ifrån mig tidningen bege mig ut och springa.


dags för en ny tidning hemma kanske? Markus, kan inte du köpa det här numret med dig hem idag?

inga ursäkter och bra planering

är på nått sätt nyckeln att få till bla egentid och träning när man har en småtting. Jag kan bara ana hur det måste vara med flera barn, men det blir jag väl varse om senare i livet och kommer då att tycka att ETT barn var ju INGENTING. Jag visste att jag behövde ta tillfället i akt att springa idag eftersom jag inte gjort det på ett par dar, dessutom har jag haft ett par krämpor att springa bort, som en envis djup huvudvärk som vägrar släppa taget om mitt huvud. Det fanns bara en utväg eftersom jag inte har en "jogging" vagn, det var att stoppa ner ungen i sin vanliga vagn och ge sig ut. 7 km lyckades jag ta mig runt utan besvär men sedan vart det tugnt för axlarna. Är väl en vanesak att lära sig att springa med vagn. Men första steget är taget, och jag fick träning trots att jag är helt själv idag och ikväll.

dessutom kom ett otroligt fint inbjudningskort från min syster idag, tänk vad mycket skoj som händer vår familj just det här året! 2010 är ett år med en massa goda nyheter och histoiska händelser i vår familj, allt händer på samma gång, som det brukar göra.


kan man få en finare inbjudan?

Dessutom så kom Tyras badbyxor från Imse Vimse idag. Som jag skrev tidigare så vart det ett fel när jag skulle betala, men dem ringde och ordnade det där med mig, och idag när byxorna kom så hade dem dessutom skickat med en liten present "för besväret". Gulligt va!


ekologisk barntvål och tvättlappar i ekologisk bomull, present från Imse Vimse, jättefint!

Förutom löprundan så har Tyra och jag mest varit inne idag. Hon är snorig och snörvlar hela tiden, nu ligger hon och sover och jag hör ända hit hur det snörvlas i näsan, jag kan nog förbereda mig på en natt med en del koksalt och nässugande för att lilla fröken ska kunna sova. Tyra verkar vara jättekänslig mot snuva och sånnt, hon blir arg och vaknar lätt, gäller att försöka hålla näsan så snorfri som möjligt.....


Tyra omringad av sina leksaker, hon gillar skarpt mycket saker.


mammas knubbis!

växtvärk?

sitter och tittar igenom lite kort på Tyra. Detta kort togs för exakt 2 månader sedan, då Tyra var just 2 månader, ser hon inte pytteliten ut i pappas famn?


fikar med pappa i Barkaby Outlet på 2 månadersdagen

Jämför bara med det här kortet, bautastor Tyra. På 2 månader! Inte konstigt att ungen är trött ibland och sover mycket......


stora tjejer har egna solbrillor

Har inte Tyras pappa växt lite han med på 2 månader? Vi följer nog samma viktkurva hela familjen, inspirerad av BVC om viktökning.

Helg och vulkaner

Våran helg har varit fullproppad med en massa roliga saker. I lördags fyllde Tyra 4 månader och hennes farfar 65 år, vilket såklart firades. Jag lyckades lura till mig en millimiterstor klick med grädde som jag smög till Tyra när Markus inte såg. Vi har redan börjat att träna på hur vi ska kunna göra förbjudna saker bakom hans rygg. Det går hyfsat. Efter allt firande och efter att ha träffat en massa människor så däckade Tyra ganska snart i bilen. Vi som hade storslagna planer på att göra en god och underbar lasagne till middag och mysa med den framför Millenium vart trötta ungefär samtidigt som Tyra somnade in och när vi kom hem till Tyresö så vart det en liten svängom till McDonalds istället....

Idag så har vi varit på en underbar promenad och en sväng förbi handelsträdgården för att köpa lite vårblommor att plantera ut i krukor. Jag är fortfarande konfunderad över det där med askmolnet som tydligen ska hänga ovanför oss, det var ju klarblå himmel och sol idag. Nåväl, just nu är jag ganska glad över att inte ha några flygbiljetter bokade inom det närmsta framtiden. På eftermiddagen for vi iväg till goda vänner för att äta god middag, dem har en liten ärta i magen som ska bli en lekkamrat till Tyra, börjar inse att hennes 1 års kalas kommer vara fullproppat med en massa glada barn i alla åldrar, vilken babyboom det är egentligen!

Något nytt varje dag lär sig ju våran skrutta, nytt nu är hennes bubbelblåsande av eget producerat saliv. Hon sitter och gör pruppljud mest hela dagarna och är väldigt nöjd med det. Hon är dessutom mer vaken i bilen och har verkligen upptäckt tunnlarna, häftigt med det blinkade ljuset av alla lampor. Vi skulle lyxa till det för henne och ta södra länken hem nu ikväll, många långa tunnlar, men hon somnade så fort vi rullade ut från parkeringen i Sumpan.


Tyra med kusin Jessica, och däckad Tyra somnade i bilen påväg hem från kalaset igår, tröttis!

snälla Tyra

snälla Tyra, ligg still bad vi henne idag så snällt vi bara kunde för att få till ett kort på tre bebisar som ligger stilla och ser söta ut. Vi försökte, och lyckades nästan, det va väldigt nära. Det finns väldigt få kort på Tyra när hon ligger still, hon kan inte det tror jag. Myror i brallan. Bådar gott inför framtiden.Här på det sista kortet så ligger hon ju i princip stilla, bara lyfter benen lite, så man kan säga att vi lyckades med att få ungen att ligga still.

Tack!

Tack http://annasara.net för den fina designen till min blogg. Jag är supernöjd :). För ni trodde väl aldrig på allvar att JAG lyckats göra den själv? Ge er.

Nu blir det till att fixa lite lunch för jag och Tyra ska få lunchsällskap :) Hoppas på att det blir bättre väder så vi kan ta en promenix, det blir en riktig barnvagnsliga som kommer hit!

torsdagsfin

var Tyra ungefär halva dagen idag. En för stor tshirt fick agera klänning. Hon har fått den av sin mormor och jag gillar den så mycket så jag kan inte hålla mig från att använda den tills hon växt i den. Funkade ju bra ändå, bra med kort kort "klänning" när man ska iväg och träffa det motsatta könet ;)


sailorstil på tischan från Zara Baby. Mamma like.

ehhh, billiga badbyxor?

Skickade precis iväg en beställning på ett par babysimbadbyxor från ImseVimse och deras webshop, men det verkar vara nått fel, eller så är det FRUKTANSVÄRT billiga badyxor, hihi. Byxorna kostar 138 kronor, och inte 13.80 kronor som det verkar ha blivit, kommatecknet har visst flyttat sig. Men de hör nog av sig innan de skickar byxorna, tvivlar på att detta går förbi obemärkt....men lite kul är det iallafall!Från ditt kreditkort **** **** **** har dragits 48,80 SEK

Antal Art.nr. Namn st Summa
1 3180312 ImseVimse Badbyxa Babysim 13.80 SEK 13.80 SEK
Frakt: 35,00 SEK
Totalt: 48,80 SEK


Dem här byxorna ska Tyra plaska omkring i. Och morfar kan nu vara lugn, hon kommer alltså INTE att bajsa eller kissa i hans pool i sommar (som han förövrigt har lovat ska hålla babytempratur när vi kommer på besök, får se om han håller det, hihi)


Mat!

Idag har Tyra fått prova en ny smak, morot och potatis. Och oj vad gott det var! Allt gick i till sista slicken. Jag tror jag fick en extra stjärna i min michelinguide, min lilla gastronom gav mig tummen upp! Morot är ju ganska sött, så det får nog bli broccoli som nästa smak, och så tillsist majs. Tyra har uppenbarligen inte några problem med att äta mat oavsett smak, ungen tycker ju att fisljummen potatis är gott. Hon har pappas smaksinne. Jag ska dock inhandla lite katrinplommonpuré på burk eftersom jag inte vet om det går att fixa så bra själv. Hon kan behöva en skjuts med bajsandet har jag upptäckt sedan hon började äta gröt och puré, hon bajsar mer sällan och blir lite arg när det trycker på som mest. Bättre att hon får ut lite i taget som förut.


mat i kuber är grejen tycker Tyra


Tummen upp från gastronomen

Vår!

Så härligt med vår, jag och Tyra njuter på dagarna när det är som det är just nu. Men det är svårt att veta hur man ska klä henne, är ju bara van att tänka på kyla, nu måste jag börja tänka värme också. Solglasögon har hon ju redan, men nu börjar det bli dags med en solhatt snart också. Tänkte även skaffa ett parasoll till vagnen så hon alltid är i skugga. Men det kommer ju bli sanslöst varmt i den vagnen i sommar. Hon har en ny fin fleecejacka, men tossor får hon behålla på. Och så en liten sommarhjälm/mössa. Jag tycker det blåser fortfarande och jag vet ju hur lätt jag får öroninflammation....så som den hönsmamma man är så får hon inte vara mössfri riktigt än!rullande bebisen

fram tills nu så har Tyra aldrig lyckats vända sig i våran säng, den är väl mjuk och det blir liksom uppförsbacke om hon ska vända sig på mage. Hon tar ofta sin mittpådan sovstund mitt på våran säng om vi är hemma, det har bara blivit så.

Men idag när jag lämnade henne i några minuter för att kunna slappna av och somna in, så möttes jag av det härså jag vänder tillbaka henne, stoppar in nappen, säger till på skarpen att man inte får vända sig i mammas och pappas säng om man vill sova i den själv, tar kanske 15 sekunder så....


den lilla rymmaren, älldeles för nära kanten

nöjd

Det blev en tupplur i hennes egen spjälförsedda säng istället...

i smyg.......

har vi tränat Tyra till att kunna äta själv, hon är nu världens yngsta att kunna äta sin egen mat. Se bara hur säker hon är med skeden, precisionsförmågan är på topp!

Igår tror jag att vi var ute hela dan. Markus påtade i trädgården och fixade till gräsmattan och buskarna och krattade fram alla fina vårblommor som börjat komma upp också. Själv gav jag mig ut på en milrunda, vilket jag är väldigt stolt över. Det tog dock dryga timmen, men det va så skönt att ha kommit iväg på den iallafall. Nu är det bara att fila på tiden sakta med säkert. Hoppas på att Julia ska träna intervaller med mig på Bollmoravallen eller Trollbäckens IP så vi kan krossa allt motstånd i Bellmansstafetten och Stockholm Halvmaraton. Är DESSUTOM sugen på både Midnattsloppet och Tjejmilen. Blir mycket springande i höst med andra ord, måste bara kompromissa fram en lösning med Markus. Måste snacka lite med ikna leder och knän också och se så att även dem är med på en intensiv höst, man vet inte riktigt, riktiga luringar.
Viva México!

Sitter och läser om hur himla jobbigt det verkar vara i Mexiko just nu med knarkkriget som blossat upp. Finns ju ett ganska enkelt sätt som man kan hjälpa till i detta elände, köp inte kokain. Men eftersom att kokain verkar vara en innedrog enligt DN idag så verkar det inte som att eländet kommer få nått slut. Tänker på mina vänner i Mexiko, speciellt eftesom att studenter från min skola blev ihjälskjutna för några veckor sedan när dem råkade komma emellan militären och knarkligorna. 

Att välja att plugga i Mexiko som jag gjorde var överhuvudtaget inte genomtänkt men blev ändå en av de bästa sakerna jag gjort i mitt liv. Även fast man blev lite avtrubbad när det gäller vapen och sånna saker, jag bodde ju dessutom i närheten av amerikanska gränsen och mitt "kokainbältet" som det så fint heter, kokainet var tvungen att faktas via den stad jag bodde för att ta sig vidare in i USA, men det var aldrig så illa med kokainkriget som det verkar vara idag.

Jag kunde inte låta bli att botanisera i lite bilder från det året, och insåg hur varmt, skönt och glad man var då, alltid. Livet var lätt fast svårt.


underbaraste lilla Lee

Åh herregud vad nyfödda bebisar är söta. Att Tyra en gång varit lika liten som Lee är så svårt att fatta, vad tiden har gått fort ändå! Jag fick chansen och sitta och hålla och gosa med Lee idag, och jag hade kunnat sitta så hela dagen, så söt så söt! Men men, jag får nog chansen att hålla i min alldeles egna nyföding fler gånger i mitt liv, tills dess håller jag mig till godo med min alldeles egna undebaraste Tyra myra. Min lilla älskling ligger redan och sussar för natten och kramar hårt hårt i sin snuttekanin. Ganska skönt eftersom att Markus är ute och gör stan osäker så jag har kvällen helt för mig själv nu! Kvällens höjdpunkt blir nog Solsidan, tråkigt att det är sista avsnittet.

Tyra och Lee blev förresten genast polare. Tyra upptäckte direkt att Lee hade både händer och fötter, och då är man en bra och god människa tycker Tyra. Hon satte genast igång och äta och slicka lite på sin nya kompis. Kolla in hennes fokusering på korten nedan när hon försöker få tag på Lees fötter, och även få in dem i munnen, men där nånstans fick jag stoppa henne, hon kan ju inte dra i den lilla bebisen hejvilt liksom. Och visst ser Tyra helt plötsligt enormt stor ut? herregud herregud vad tiden går fort.


Jag och lilla Lee (sånnt tufft namn får man när man har en pappa som är amerikanare)


Tyra och Ann är ju polare sen förr. Men Ann tyckte nog att Tyra hade vuxit jättemycket, speciellt huvudet!


Fullt fokuserad på att få tag på Lees fötter

Problem solved!

Verkar finnas pyjamaser med dragkedjor på babyland och babyproffsen enligt säkra källor. Så nu är krisen över, nu kan vi alla andas ut. Tack för alla bra tips! Dessutom har jag fått en massa bra tips på joggingvagnar, så nu återstår det att ta reda på lite mer om utbudet, och så forcera det största hindret, Markus. Hoppas vi har en vagn i höst iallafall när det är perfekt att springa mitt på dan, i sommar blir det kanske för varmt för det.

Får jag presentera en favorit i repris, hockeyfrillan:


håller på och blir TOKIG

Alltså, vi har en pyjamas som både Markus och jag är överrens är den bästa vi har haft hittills, alla kategorier. Den kommer från danska Fixoni och är helt underbar eftersom det är en dragkedja som kan dras åt båda håll, och går från axeln ner till benen, VÄLDIGT praktiskt vid blöjbyten, så skönt att slippa pyjamasknappar. Den är dessutom köpt för inget eller nästan inget på outleten vid Lager 157 utanför Ulricehamn, så jag är ju inte där varje dag och springer liksom. Men nu kommer problemet, den är i strl 62 och håller därmed på att bli för LITEN. Jag vill köpa på mig ett par stycken i en större storlek, men det verkar nästan helt omöjligt att få tag på. De enda jag hittar var jättefula, verkligen fula mönster. Måste finnas söta också? Jag har googlat sönder nätet efter Fixoni pyjamas, men det verkar vara knapert med utbudet på nätet, någon som vet en välsorterad butik med Fixoni?

Andra problemet är en babyjogger. Vi måste ha en joggingvagn för att både Markus och jag ska kunna ge oss ut och löpa så ofta som vi vill och behöver, dessutom blir det lite synd om Tyra när vi turas om att gå ut och löpa på helgerna, slutar lätt med att den enda som inte får gå ut och få frisk luft är hon. Vi andra har ju redan varit ute. Så snart hon är stor nog att ha sittinsatsen i vagnen så borde hon va stor nog för en joggingvagn. Jag letar febrilt just nu för att hitta en bra och prisvärd vagn, och det visar sig inte vara så lätt det heller. Hittar några bra på uteungar.se, men jag har en hel del research kvar att göra innan jag vet vilken som är bäst. 

Kan detta kvalificera in som dagens sämsta i-lands problem?

Mamma, ska vi dra till Lager 157 nästa gång jag kommer ner? ;)


Pyjamasen från Fixoni

mumma

gröt är mumma tycker Tyra, väldigt kladdigt är väl min uppfattning av det hela. Smakportioner av gröt och potatis har hittills gått väldigt bra. Tyra får ju fortfarande bara små smakportioner, men hon blir väldigt glad av att få mat, hon har ju länge suttit och tittat och skrattat åt oss när vi ätit, nu får hon vara med och äta själv, vilken lycka! Varför hon inte sitter i sin fina matstol? Lättast att mata ur babysittern ibland, hon sitter mer stabilt i den, hon är fortfarande lite "hängig" i stolen, tippar lätt fram, men vi tränar.


Vårsol

Johnny Cash, släng dig i väggen. Här kommer någon som verkligen kan bära upp ett par "Raybans" med finess och stil.Behöver jag ens tillägga att det är underbart vårväder? Nu verkar våren ha kommit för att stanna, ingen snö kvar, vårblommor som blommar, och jag hörde årets första fiskmås idag. Här hemma blir det därmed inte så mycket annat gjort än att hänga i vårsolen, precis som det ska vara! Tyra får ju såklart inte sola, men det är lite för ljust ute för henne just nu och hon hatar verkligen att behöva kisa, då blir hon arg. Så hon har fått ett par fina solglasögon som jag hoppas ska hjälpa henne lite på traven.

Hänger

Inte ens fyra månader och redan en hejare på att hänga. Tyras tips till alla er därute som vill hänga lite mer, STORA fåtöljer, man sitter skönast så.


Cool på Coffeehouse


Världsvan i hotellfoajén.


I karantän!

Idag har vi varit själva hela dagen, igen. Både Markus och jag har kommit ut på varsin löprunda, men dessutom har vi lyckats städa ur förrådet och städa/sanera det sista av de elaka magbakterierna. Dessutom har vi såklart lekt en massa:


Tyra kan redan flyga. Se hur hon fullkomligt kastar sig från bokhyllan!


Vi har hunnit läsa......


...ganska mycket


ätit en massa köttbullar! Tyras favorit, hon proppar i sig dem hela.

Men vet ni vad? Nu har det gått MER än 48 timmar sedan vi blev friska, vårat hus är helt sanerat på bakterier! Nu vill vi ha besök, sällskap! Kom hit ropar Tyra! Snälla snälla snälla....


På barnsjukhuset

Lillfisen var ju magsjuk och hängig i torsdags så vi åkte till Sachsska barnsjukhus på SöS med henne. Trots att det tog över 4 timmar att få träffa doktorn så var vi väldigt nöjda när vi kom därifrån, trots att det var överfullt i väntrummen och många gnälliga barn och föräldrar så var alla som arbetade där jättetrevliga. Och man vet ju att dem tar de sjukaste barnen först så då finns det liksom inget att klaga över när man väntar, utan det är bara att gilla läget om man vill träffa en doktor. Vi fick ganska snart lyxen att få ett eget rum och slippa sitta i väntrummet eftersom Tyra är såpass liten så hon inte skulle smittas av något annat än det virus hon hade i magen. Vi fick dessutom vätskeersättning och sprutor att spruta in i Tyra, och på de två timmarna som vi oavbrutet fick i henne ersättning vart hon mycket piggare. Och trots att hon inte ätit på många och långa timmar lyckades hon skratta och le åt doktorn. Dessutom tyckte hon att alla slangar och färger var mycket spännande. Nästa gång hon blir sjuk så har vi en rejäl portion med mer erfarenhet och självförtroende så vi inte behöver åka in till sjukhuset.


Trött och hängig Tyra


Mycket piggare efter en rejäl dos med vätskeersättning


Glad Påsk!

Här hemma andas vi ut efter att Tyra och jag haft magsjuka i två dagar. Inte kul. Men desto bättre när man börjar känna sig frisk igen. Vi var tvugna att åka in med henne till Sachsska i torsdags, fick goda råd av trevlig doktor om hur vi skulle fortsätta med vätskeersättningen. Så nu vet vi till framtida magsjukor hur vi ska undvika att lillfisen blir uttorkad. Och dessutom, HURRA för vackert väder! Underbart, nu blir det långprommis för oss. Ingen kommer ju ändå vilja träffa oss på 48 timmar.

Södermalm!

Dagens Tyra:

T-shirt: Resteröds, Hoodacka: Hammarby Shopen. Strumpbyxor: okänt märke från Lager 157.

Idag är hon Södermalm personifierad, och sammanfattar hela Söder med tre poser


tjafsar du med mig så lipar jag åt dig. Cool och rebellisk på Kocksgatan


alkistrött på Medis. Kan även vara sekunderna efter hon ramlat ut från Snaps halv fyra på en söndagmorgon.


sval och cool på café vid götgatspuckeln. Här gäller det att spana utan att det syns att man spanar.


RSS 2.0