Härliga söndag!

Idag är det sista dagen på februari, äntligen! Nu vänder det verkligen, mars är ju nästan en vårmånad, så nu är det inte långt kvar tills det är ljust och soligt och man kan höra fåglar igen. Mindre kul med töväder är att all snö ramlar ner från taken, farligt! Det ramlade ner ett tungt lager snö på vår framsida idag, och det hade inte vart kul att befinna sig under det lagret, hua.

Här hemma har vi haft en riktig Wisteria Lane söndag, jag har gymmat och Markus lagat mat. Vi har precis badat Tyra och nattat henne. Vi måste vara extra noga med att bada och tvätta henne just nu eftersom hon fått lite "skavsår" under ena dubbelhakan, stackars lillskruttan. Men hålla rent, torka noga och lite Bepanthen ska råda bot på hennes haka. Inte kul när man inser att det beror på att vi varit dåliga med att hålla torrt mellan hennes hakor....

Sista dagen på OS idag innebär att jag kan återta TVn imorron!


Så skönt så hon nästan somnar i badet!


Markus underbart goda lax och ädelost pasta till middag!

Mammas älskling


Morgonmys

Morgonmys i soffan med Stig Helmer rufs! Dagens upptäckt var sina egna fötter. Ett minus tycke nog Tyra var att de var så långt borta!


Videoklippet på Tyra

Hej hej och godkväll

Länk till videoklippet med en skrattande Tyra.....:

http://www.youtube.com/watch?v=5Eky-Zrt0Ok

Vad som får Tyra att skratta!

Igår så var jag iväg till babykväll på Barnens Hus och införskaffade lite nya saker till Tyra, bla baddräkter till det framtida babysimmet, nya barnvagnsleksaker, bitring etc. Jag fick dessutom med mig en karta med lite färgglada blommor som man kan klistra upp på kakel, tapeter, vad som helst i princip, utan att de fastnar. Iallafall, vi har funderat på att göra nått sånnt vid skötbordet eftersom hon verkligen gillar att ligga där, så får hon lite mer att titta på.

Sagt och gjort. Vi klistrade upp lite blommor i skåpet ovanför som hon ligger och tittar upp på, och så på sidan av skötbordet. Så la vi ner Tyra. Och som hon blev glad! Hon låg och verkligen skrattade! Ögonen tindrade och hon log med hela ansiktet. Jag har nog aldrig sett henne så glad. Jag ska försöka spela in det och lägga ut här på bloggen så får ni se på en riktig glad unge! Tänk vad så lite kan göra henne så glad.

Idag ska vi in till stan och fika, får se om hon blir lika glad för sin nya pimpade barnvagn också, hon verkligen suger åt sig nya saker att titta på, så kul att se!


Lilleskutt bitring till den lilla tjejen som kan gråta lilleskutt tårar :)


Hennes nya blommor på sidan av skötbordet


Det är det här som Tyra ser när hon ligger ner och som gör att hon skrattar!


Dagens Tyra

är en "stoppar allt i munnen Tyra". Jag ska åka och handla några bitleksaker till henne så man vet att hon inte gör sig illa på nått. Måste dessutom hålla hennes naglar i trim eftersom on slickar, suger och stoppar in hela näven i munnen, med vassa naglar är det lätt han hon river sig inuti munnen, och då blir det en ledsen Tyra....


Pyjamas: Name It, babysitter: Baby Björn, leksak: gratis give away från Libero,
dregel: Tyras egenproducerade.


Igår var vi och hälsade på min kompis Frida och Lisa. Lisa bor i Chile och var på blixtvisit till Stockholm, bla i affärer. Hon är en riktigt international business woman nu, hehe, och jobbar för Scania. När jag pluggade i Mexiko så pluggade hon i Chile, men hon träffade den stora kärleken och det blir bröllop nästa år, jättekul! Vi ska göra allt vi kan för att kunna åka dit. Det enda som inte lockar är väl 12 timmar i flyg Madrid-Santiago med en 1 års bebis....

Markus, Frida, jag och Tyra var iallafall jätteglada att vi hann träffa Lisa. Dessutom fick vi bekanta oss med Fridas hund Sigge, jag blev kär i honom, vill ha en tax, NU! Han var så söt och kelig och vi fick några bra kort på när han kelar med Tyra. Sålänge får ni hålla tillgodo med mina urusla kort från Iphonen. Jag skyller på ljuset....


Frida och Sigge posar

Brunbränd chilenare och Tyra


Greppar

bokstavligen....


Vinter sammanfattad

En sak som är bra med Sickla är att de som jobbar i butikerna där är så himla trevliga. Delvis därför att det är lugnt och skönt jämfört med andra köpcentrum, så jag antar att de är lite uttråkade och vill passa på och snacka. Iallafall, idag så sammanfattade butiksbiträdet på Name It vintern ganska bra. Vi är i slutet på semlan. Med detta menar hon att denna vinter är som en semla, fluffig och vit och underbar från början, börjar bli lite segt och tjatigt i mitten, och när man närmar sig slutet på semlan så är man ganska less, trots att det är grädde kvar, det som såg så underbart ut i början får man trycka i sig på slutet.

Ni norrlänningar som läser detta kanske tycker att vi stockholmare är gnälliga och löjliga som inte tål lite snö. Men när tbanan och pendeltågen slutar funka och gör så att typ 1 miljon människor får problem med att ta sig till jobbet så innebär det problem. I vanliga fall brukar ju folk typ cykla när tbanan tjafsar eller när busschaufförer går ut i strejk, men är ju liksom inget alternativ just nu. Man brukar ju säga att "små barn små problem, stora barn stora problem". Jag tror man lika gärna kan säga "små städer små problem, stora städer stora problem".

Men som med allt så finns det ju såklart bra saker
med att vintern är såhär, tänk vad folk ska uppskatta vad tex tbanan är bra när all kollektivtrafik funkar igen, de är alltid bra att lära sig att inte ta allt för givet. En annan bra sak är att all snö och kyla betyder att sommaren är långt borta och jag därmed har mycket tid på att komma i min gamla bikini igen. 


Som sagt, att cykla är inget alternativ. Såhär ser våra cyklar ut eftersom vi inte hann (glömde/orkade inte) ställa in dem i cykelförrådet.


Vad vaknar ni till på morgonen?

Jag vaknar till och möts av det här varje morgon:


Mysigt!

Det är ju egentligen ganska mysigt med vinter och mycket snö. Men då vill jag helst vara i en skidbacke, pulkabacke eller i ett skidspår. Helst inte ha en barnvagn. Men man ska väl egentligen inte klaga över snön eftersom det är tuen ggr bättre än det gråa regnet som Stockholm annars brukar bjuda på såhär års, och det gör mig mer tokig. Den här vintern är precis som vintrarna hemma i norrland, som jag är van vid.

Ni kanske undrar hur det gått för stackars Stephen? Han får sitt temporära pass imorron och kommer att flyga hem till Minnesota på onsdag morgon. Slutet gott, allting gott.

Lite bilder från dagens promenad i många många minusgrader och knarrande under skorna:





Fina presenter

Vi får så mycket fina saker till Tyra från våra vänner och familj. Vi har knappt köpt egna kläder, snuttefiltar och skallror etc. Detta uppskattar vi såklart oerhört, och dessutom är det såklart extra kul när man sätter på henne något som hon fått av någon eftersom man tänker lite extra på de som man fått de fina sakerna från. Vissa grejer skulle vi aldrig ha råd att köpa själva till henne, som de fina Molo byxorna och tröjan från Imps and Elfs som hon fick av mina arbetskollegor, dyra bebiskläder, men jättefina tycker jag :) hehe.

Senast i raden av fina presenter är de oerhört söta tossorna och matchande skallran från Marija och Daniel som hon fick igår. Det är de första tossorna som faktiskt sitter bra på hennes fötter, hon sparkar inte av sig dem! Jag kan redan nu säga att de kommer att bli en given favorit. Perfekt att ha i vagnen sen när det blir lite varmare och hon har en annan overall på sig, då måste hon ha några sköna tossor. Jag kan iallafall rekommendera dessa, som är en del av "dinglisar" sortimentet från Teddykompaniet i Båstad. Vi har redan en lejondinglis i vagnen, och vi har fått en lejondinglis skallra av Sara, Benny och Julius. Nu har hon alltså en ny fin rosa björndinglis skallra också till samlingen! Tack vare att jag gillade tossorna så mycket så kan det hända att jag måste köpa några par till att ha hemma.... :)

Tyvärr sover Tyra på alla nedanstående bilder, hon har en riktig sovardag. Vi har varit tvungen att väcka henne nu mitt på dan för att hon ska äta, men hon somnade om direkt igen...Vi var på en riktig långprommis förut när det fortfarande var sol ute, och efter lite frisk luft så brukar hon faktiskt sova bättre. Nu ska jag leta reda på en fotograf som har ÖPPET på en söndag och som kan ta passkort i amerikansk standard storlek. Stephen behöver det tills han ska till amabassaden imorron. I värsta fall får han vänta tills imorron, men då måste han bege sig dit själv, vore skönt om vi kunde hjälpa honom med det idag....


Visst är dem helt bedårande! Och med små björntassar under foten....


Dem sitter dessutom kvar på foten trots allt sprattlande, perfekt!

Just nu!



Ligger de här två och sover. Jag tänker inte ens nämna vädret idag eftersom jag är så less och vi alla vet hur illa det är just nu ute. Vi håller oss iallafall hemma och får besök ikväll av våra fina vänner Marija och Daniel, som ska få ett alldeles eget litet knytte i Juni, och Tyra får en lekkamrat!

Istället så ska jag berätta om stackars Stephen. Jag berättade om honom i förra blogginlägget, om min kompisar från USA. Nu visar det sig att Stephen tappat bort/blivit bestulen på sitt pass, så han kan inte åka hem idag som planerat. Han kan inte heller få ett nytt pass förrän på måndag då amerikanska ambassaden öppnar, stackarn! Han bor iallafall hos oss just nu men vi lyckades boka in honom på Af Chapman till ett bra pris eftersom han inte ska hem förrän på onsdag, och det skulle bli lite väl jobbigt att ha honom på soffan ända tills dess, speciellt när vi har Tyra som stundtals är vaken på nätterna. Vi bor på c.a 50 kvadrat.....tänk om nya huset hade vart klart istället, hade vi sluppit förpassa stackarn till ett hotell. Men nu får han iallafall bo mitt i stan och kan fördriva dagarna med att gå på museum och sånnt, det finns ju flera stycken nästan bredvid Af Chapman. Vad kan vi lära av detta? Tappa inte bort ditt pass!

Vi kommer iallafall ge honom en riktigt svensson kväll med Tacos och Melodifestivalen, hehe. Jag är inget stort fan av varken OS eller Melodifestivalen, Markus gillar båda väldigt mycket. Det är verkligen tråkiga och tunga TV kvällar nu, men tack och lov så finns det SVT och TV4 play. Markus i soffan och jag framför datorn, så har det sett ut en vecka nu.

Igår tog jag alltså Remy och Stephen till IKEA Kungens Kurva. Vi hade en heldag där, Tyra gillade IKEA och har pekat ut en massa saker som hon vill ha i sitt nya rum!



Stephen, Remy och Tyra på IKEA!

Den sovande bebisen

Tyra måste vara inne i en extrem växtperiod. Ungen sover som en stock, nästan hela dagarna. Idag har vi varit inne i stan och ätit lunch och promenerat med några kompisar från USA, och jag tror inte att ungen har uppfattat att vi ens varit utanför dörren. Jag var tvungen att väcka upp henne och få i henne lite mat innan jag skulle hem så hon inte vaknar på Tbanan och får för sig att hon är hungrig. Just nu har hon dagens första riktiga vakenperiod, den spenderar hon jollrandes i babygymmet.

Jag jobbade med Remy och Stephen i USA. Jag jobbade tre somrar, eller säsonger (från maj till slutet på augusti) på ett summercamp i Maine, som campcounselor, mest som ridlärare. Om det finns någon ur den yngre generationen som läser detta så tycker jag att ni ska göra samma sak som jag gjorde. En oerhört bra upplevelse och många av mina bästa vänner träffade jag under de somrarna. Sen är det såklart väldigt praktiskt att ha vänner i många länder om man gillar att resa :) Remy och Stephen är iallafall gifta och bor i Minnesota. Remy är läkare/pluggar medicin och Stephen jobbar för amerikanska IKEA. Jag har lovat att ta dem till Kungens Kurva imorron, en riktigt rolig uppoffring :) Man hittar ALLTID nått man behöver på IKEA, hehe.



Påväg till stan, Tyra halvsover, föga förvånande

Jag, Remy och Tyra (som sover, såklart)

Dagens grejer

Idag har den här familjen varit produktiv. Vi har nu ÄNTLIGEN designat klart vårat kök. Det blir vitpigmenterad ek med grå bänkskiva. Vilken beslutsångest. Förmodligen väljer vi vitt kakel till det, vi får se. Vi har inte tagit oss till kakelbutiken ännu, och vi måste även välja vad vi ska ha för kakel till badrummet. Men skönt att köket är "avklarat". Det ser ut ungefär såhär:


Ballingslöv, luckorna heter "Metro"

Eftersom vi var på "fel" sida stan, i Järfälla, så passade vi på att ta en sväng förbi Barkaby Outlet också. Men vi kom ut därifrån ganska tomhänta. Hittade varsin tröja på Cross men annars så var det ganska tomt på hyllorna och på storlekarna. Jag hade hoppats på en Peak Performance jacka men de hade bara XS kvar. Men vi var inte ens in i Acne, Nudie, Whyred, Filippa K, jag har några kilon kvar innan jag ger mig in och köper kläder igen.....men till vårkollektionen dimper ner på hyllorna så ska jag vara i form igen och ge mig på lite outlet
shopping!

Tyra det lilla livet befinner sig i någon slags sovperiod just nu. Hon sover väldigt mycket. Vi har fått väcka henne flera ggr idag för att mata henne, dels innan vi skulle iväg till Ballingslöv och sedan innan vi skulle sätta oss och åka hem. Eftersom det är ganska långt mellan Tyresö och Järfälla så försökte vi planera in när vi skulle åka efter hennes ättider. Men hon vände ju uppochner på dessa idag när hon beslutade sig för att sova sig igenom större delen av dagen. På hemvägen slank vi förbi Nacka Forum så jag kunde köpa lite grejer på Panduro, bla det där gipsavgjutningspaketet som jag bloggat om innan. Vi ska göra avgjutningar på Tyras fötter. Nu får vi se hur det blir, spännande......


Markus tappra försök till att väcka en trött Tyra

Lite pyssel

Jag har ju inga som helst färdigheter i att pyssla. Skulle jag hålla på med Scrapbooking så skulle det ganska snart döpas om till Crapbooking. Jag har alla mina fingrar mitt i handen och kan knappt rita en streckgubbe. Men jag kände ändå att jag vill försöka få ihop ett fint album till Tyra med bilder från hennes första år så jag har inhandlat det jag behöver från Bookbinders Design. Dessutom så följde det med lite fina "dragspelsramar" i väv som vi ska fylla med lite kort och skicka bla till våra vänner i USA som skickat och gett så fina saker till Tyra. Nu har jag beställt en massa kort från hennes första 8 veckor och lite graviditetsmage kort på mig som kommer dimpa ner i brevlådan snart, så det är det väl bara att sätta igång och fylla albumet med lite fina kort!


Det här albumet ska fyllas med kort, fast i ett med lila ramar

Det blev ett knallorange dragspelsalbum, jättefint!


Stark tjej

Tyra har börjat nackträna lite. Eftersom att hon kräks eller slår i pannan om man lägger henne på mage så testade vi att lägga amningskudden under bröstet istället, och det kan sammanfattas med ett ord, succé! Nu kunde hon helt plötsligt se lite samtidigt som hon låg på magen och hon slår inte heller i pannan i nått. Så nu blir det lite träning varje dag så hon orkar med att hålla upp sitt ständigt växande huvud. Snart är det bara huvud och ingen kropp om det ska fortsätta att växa lika fort som nu......

Jag hade helt missat att det var Fettisdag idag, jag vet ju knappt vilken dag det är överhuvudtaget. Som tur är så uppmärksammades detta när vi gick förbi cafét här i området, så två semlor fick följa med oss hem! Konstigt att varken Madde eller Alex sa nått om att det är semmeldagen när vi fikade mitt på dan.....måste vara en allmän mammaförvirring!


Idag är Pappa hemma!

och ingen kommer bli gladare än Tyra. Hon är pappas flicka och njuter och myser med honom varje sekund. Dessutom så skadar det aldrig att vara två stycken hemma! Fördelen när någon åker bort är ju att man får chansen att sakna dem och kanske uppskatta vad man har lite mer, vi har iallafall saknat Tyras pappa och är jätteglada för att han äntligen kommer hem från sin jobbgrej!


Min och Tyras älskling!

Det vackraste som finns!



Jag blir mer och mer kär för varje dag som går i vårat lilla mirakel! Tänk att man kan älska något så mycket! Jag kan sitta och titta på när Tyra sover i timmar, hon är det vackraste som finns!

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter vår lilla tur hem till norrland. Jag åkte ju själv med Tyra i bilen, och det gick jättebra. På vägen upp stannade vi för matpaus i Tönnebro, och på vägen hem i Gävle Bro. Tyra sov som en stock i bilen, vilken jag även hade räknat med lite kallt. I Gävle Bro träffade vi på bekanta som också var påväg hem till Stockholm efter en fjällresa, så jag fick lite hjälp med skruttungen, vilken lyx!

Vi har iallafall myst hela helgen med familjen. Många som ville träffa Tyra och hon har npg aldrig sett så många nya människor på en och samma gång. Men vi tycker båda att det alltid är jättekul att få träffa alla och att så många är nyfikna och vill träffa Tyra. Hon skaffade sig iallafall en favorit i helgen, morbror Jerri. Helt oskiljaktiga var dem hela lördagkvällen. Hon skaffade sig också en favorit i mammas "morbror" Micke, Tyra är ju dessutom pappas flicka, så det verkar som att det är just män som hon gillar mest! Vilket var mycket skönt eftersom hon varit fruktansvärt mammig hela helgen, första gången som jag märker av att hon faktiskt är medveten om mig och om vad som är hemma. Hon har nog haft lite hemlängtan för man kunde se hur skönt hon tyckte att det var att komma hem till det som hon känner igen och som känns tryggt. Men ett par resor upp till Sundsvall så kommer hon nog att känna igen sig varje gång vi kommer upp dit också. Men det tar väl ett tag.  Jag tycker mest att det är kul att hon faktiskt vet vem som är hennes mamma och vart hennes hem är!

Nu ska vi ta tag i en ny vecka som bjuder på en massa fixande med at välja inredning till huset, samt efterlängtat besök. Några kompisar till mig från USA som kommer till Stockhom i slutet av veckan och över helgen. Jag har jobbat med dem i USA och vi har inte träffats sen 2006, så det kommer verkligen bli en kärt återseende, jag längtar redan!

Här kommer lite bilder från helgen:

Tyra med sin stolta moster Jennifer!                  Tyra och morfar pratar lika mycket!



Min kusin Emma till vänster och lillasyster Jennifer till höger. Duktiga snowboardtjejer!



Tyra myser hos Micke                          Tyra gillar mammas småkusiner!


Mysigt hos morbror Jerrie, Stella är inte helt övertygad...

Tur att Stella har en snäll matte när hon blir sotis på vad husse har famnen!

Idag....

har Tyra en bra dag. Sovit gott och vaknat på en bra sida. Det var så roligt att träffa mammas kompis Sara så hon bestämde sig för att kräkas lite på hennes fina blå jacka, det är kärlek hälsar Tyra. Sedan fortsatte hon sitt braiga humör med att äta, kräkas och bajsa lite mer och oftare än vad hon brukar göra. Att fylla 8 veckor tar visst på krafterna. Men hon är på strålande eftermiddagshumör och bjuder på skratt och joller till både mig och Markus. Nu hoppas vi på att humöret håller i sig till på kvällen också. Men någonstans efter sextiden så brukar det ju bli så att nån byter ut vår unge mot en gnällspik!

Nu ska jag packa klart våra väskor. Tyra har packningsstrategin "ta med allt", så det blir en del saker. Men om man avverkar flera tröjor per dag som hon gör så går det ju liksom inte att resa "med så lite som möjligt" som annars är min strategi.

Mot Norrland!



Tyra 8 veckor!

Idag fyller Tyra 8 veckor. Herregud. Igår när vi var och handlade så var vi tvugna att köpa blöjor i storleken större, hon är nu på storlek 3!

Imorron sticker vi till Sundsvall och hälsar på släkten. Första gången som Tyra är mer norrut än Solna. Det blir spännande för henne. Vi kör upp själva jag och Tyra men det ska nog gå bra. Åka bil tycker hon om att göra, så det ska nog bli en ganska lugn roadtrip!


Tyra sover gott i bilen


Kakburken!

Vi har en kakburk i vårat skafferi som håller på att totalt förstöra mina försök till att leva ett sunt och hälsosamt liv. Det är dessutom inte MITT fel utan Markus. Det är han som köpt kakorna och ställt burken i skåpet. Svårt att hålla händerna borta när man ibland blir akuthungrig eftersom jag glömt eller inte hunnit laga mat till mig själv. Livsfarlig kakburk.

Jag håller för fullt på att kolla igenom våra tapetprover. Vi fick med oss två stora resväskor med prover från Modulenthus, vi har ECO tapeter att välja från, www.eco.se. Fina tapeter, och jag kan konstatera att detta kommer att bli supersvårt. Våra vänner som har ett inredningsintresse får hemskt gärna komma förbi och titta på proverna och ge oss lite tips och idéer. Det är ju jättesvårt att välja tapeter till ett hus som man inte har varit in i! Övrig inredning som kök, dörrar, trapp, golv, kakel, klinkers etc är både jag och Markus hyfsat överrens om hur vi vill ha det, men med tapeterna är det annorlunda. Det kommer att bli svårt.


Tiden går snabbt!

Tänk vad tiden går! Snart är Tyra 8 veckor och det känns som om tiden har sprungit ikapp oss rätt rejält. För bara några veckor sedan så ville hon bara ligga som en liten ostkrok mot våra bröstkorgar och lyssna på hjärtljuden, dag som natt. Nu så vill hon sitta framåt, stå, vara med, och sover bäst i sin egen säng. Hon håller dessutom sig själv mycket bättre sällskap och kan ligga och prata med lampor, tapeter, småkaniner etc en stund själv. Nytt för den här veckan verkar vara upptäckten av sina händer. Vilka kompisar, hänger alltid med vart jag än går, tänker nog Tyra. Bäst är dem att slicka och suga på, och det är ju egentligen helt otroligt att hon får in hela sin näve i munnen. Vilken mirakelbebis vi har va!


Nykläckt!                                                           Stora tjejen!

Jag kan dessutom meddela att vi beviljades bygglov på c.a 3 dagar, brukar ta 3 månader. Både vi och Modulenthus är jätteförvånade. Detta innebär att vi förmodligen har vårat hus i sommar istället för i höst. Herregud. Nu håller vi som bäst på att tittar igenom tapetprover, kakelkataloger och kökskataloger. Vi har from idag c.a tre veckor på oss att bestämma ALLT, från vilken färg vi ska ha exteriört, vilken slags trapp vi ska, vilka innedörrar vi ska välja, till all inredning interiört med tapeter, kakel, klinkers. Herregud.


Underbar söndag!

Oj vilken söndag vi har haft idag! Det har varit strålande väder och vi är precis tillbaka hemma igen efter en heldag ute i solen. Vi har ett naturreservat här i vårat område (som vi kommer bo granne med sedan när huset är klart!) som är underbart både sommartid och vintertid, iallafall om det är en bra vinter som iår. På sommaren finns det djur och bra badplatser, och vintertid plogar de sjön så man kan åka skridskor och skidor, dessutom finns det en enorm pulkabacke. En bra vinter som den här så påminner det ganska mycket om vintrarna hemma i Sundsvall. Jag önskar att alla vintrar var såhär, så Tyra kan lära sig att åka längdskidor och skridskor. Man ser hur barnen njuter nu av att kunna leka i snön och de åker t.o.m. längdskidor till skolan här! Det är dessutom en sånn här vinter det kommer krävas om man nångång ska lyckas åka Vasaloppet, som jag gärna skulle ge mig på nån vinter. Iallafall Tjejvasan. Det vore ju coolt att göra en klassiker nångång, men jag är osäker på om jag någonsin kommer vilja ge mig på Lidingöloppet......

Helgen har varit lugn och fylld med mys. I fredags var vi på utflykt till Djurgården med våra nya kompisar Alex och Olivia, och igår så var Ann här hela dan och förgyllde vår lördag. I sann Markusanda avslutades dagen med Melodifestivalen. Jag somnade till nån film och sedan så vaknade jag ganska utvilad eftersom Tyra bestämde sig för att sova 6 timmar inatt. Nu ska Markus baka nått säger han, jag hoppas på Tekakor för det är jag sugen på!

Visst vart det här ett riktigt Bullerby inlägg? Jag bjuder på det.


Har ni hört

låten med Sussie Tapper, Det finns mirakel? Visst är den dålig! MEN, den går i en envis rewind i mitt bakhuvud idag, TVÅ anledningar; Tyra somnade 22.30 igår och vaknade inte förrän sitt nattmål klockan 5.00 imorse, somnade om igen och vaknade vid 08.00. Detta innebär en ganska utvilad mamma. Nästa goa anledning till mirakel är att hon sov HELA natten i sin egen säng. Ibland så sker det små vardagsmirakel. Nu får vi se om det här kan tänkas upprepa sig inom en snar framtid.

Idag kommer världens bästa och höggravida Ann på besök till oss, och det ska bli så kul! Vi ska babbla och skämma bort henne lite med mat och fika, det behöver man när man snart ska ploppa ut ett litet mirakel, och en liten lekkamrat till Tyra! Just nu njuter jag av tystnaden då Tyra tar sin förmiddagslur och Markus tar, ja vad ska man säga, SIN förmiddagslur :) hihi. Jag ska sätta igång kaffebryggaren och ta fram DN's lördagskorsord. Kanske hinner jag även se klart slutet på filmen som jag somnade till igår kväll, Baksmällan. Den va jättebra!

Överhuvudtaget hade vi en bra TV kväll igår, jag diggar verkligen Solsidan, den nya serien på fyran! Dessutom ligger ju Solsidan (Saltsjöbaden) bara tvärsöver Erstaviken från oss i Tyresö Strand. Vi ser bla Mark Levengood och Jonas Gardell hus när vi tar våra promenader nere vid vattnet, de har ett jättefint hus i Solsidan, dessutom är det lätt att se vilket som är deras hus eftersom dem är de enda med en regnbågsflagga i flaggstången :)



Nu är det ju så.....

att jag inte ammar och kan därför smaka lite vin ibland. Nu har jag ju inte gjort detta sedan jag blev gravid med Tyra. Men när vi var på Systembolaget i veckan så köpte vi en liten flaska vin så jag kan smutta lite igen om jag vill. Jag har liksom inte haft nån lust att ens smaka förrän ikväll. Ett glas vin var helt perfekt för mig, mer än så vill jag inte ha. Märklig känsla, påminner ju om livet "innan Tyra", jag håller fortfarande på att försöka fläta ihop de två världarna, och det går inte som i en handvändning.


Min fredagslyx!

Apropå graviditet så tittade jag igenom de sista bilderna vi tog innan Tyra föddes. Och jag blir lite vemodig när jag tittar på dem (ja, jag har gått igenom korten EFTER mitt glas vin, hihi), jag hade henne därinne så länge ju!


Ett av de sista korten vi tog, v.36

Idag ser förresten Tyra ut lite som hon tanten i Pantertanter!


Du blir vad du äter

Är det bara jag som sitter och ser på Du blir vad du äter och automatiskt byter ut mitt vanliga fruktte som smakar sött och smaskigt såhär på kvällen till det lite tråkigare örttet utan koffein? Jag kan inte sitta och lyssna på Anna Skipper samtidigt som jag smuttar på nått sött, hon har den inverkan på mig.

Eftersom jag enligt barnmorskan inte ska börja löpträna eller gå på gympa med hopp ännu så måste jag passa lite på vad jag äter om jag någon gång vill komma i mina gamla kläder. Jag gick upp c.a 20 kg under graviditeten. En vecka efter förlossningen hade jag tappat 10 kg, så jag antar att det var de kilona som var förknippade med Tyra. Nu har det gått 7 veckor och jag har 8 kg kvar till startvikt. Och tro mig, jag vet exakt vart de kilona sitter..... Jag vet ju att när jag får börja springa igen så kommer jag tappa de kilona hyfsat lätt. Tills dess så blir det promenader, Core, gymmet och crosstraining maskinen. Just de tre sistnämnda finns det ingen rutin på kan jag erkänna, måste hitta ett sätt att kunna ta mig tid att ta mig till gymmet, är ju en attitydsfråga. Jag har iallafall köpt ett nytt årskort på Friskis, så det är ett steg i rätt riktning. Markus har bra jobbtider nu till veckan så jag ska ta mig dit ett par ggr iallafall. Frågan är bara när jag kan börja springa igen utan att riskera att mitt bäcken inte har återhämtat sig, jag får liksom inga konkreta svar när jag frågar. Bara att jag "ska vänta ett tag". Jag tänkte starta igång när vädret och underlaget blir bättre, typ mars och 12 veckor efter förlossning, borde ju vara ok?

Bjuder på en bild av vår nybäddade säng, kan ni gissa om Tyra sover med oss, och vart hon har sin plats?
Måste ju vara det bästa preventivmedlet i världen.


Tjej!


Idag kompenserar vi gårdagens outfit med en kavalkad i rosa från name it!

Kväll!

Vi har börjat lite med en ny rutin nu, att bada varje kväll. Mest för att Tyra nu har multipla hakor och det under dagen åker ner en del mat och kräks emellan dessa. Dessutom är det mysigt när det är så himla tråkigt snöväder att bara krypa ner i badet med henne. Åh vad jag kommer sakna badkaret i nya huset. Vi inreder ju inte övervåningen förrän senare och det är i det badrummet som vi kommer ha badkar. Så vi får leva med bara dusch ett tag. Tyra får ju en egen badbalja såklart, men vi andra får nöja oss med badhuset.

Hörrni pysselmänniskor därute. Jag har en fråga. Såg en avgjutningstavla på bebisfötter på lifestone.com och blev så himla sugen på en sådan. Den är gjord i gjutsten och så bedårande söt. Dock är inte priset lika bedårande, så jag blir lite skeptsk till om det är värt det.


Visst är tavlan fin! Vill ha vill ha.

Såg sedan att Panduro har ett gipsavgutningsset som man kan köpa (http://www.pandurohobby.se/pan/IboxServlet?p=IXS790&OPT=GET&AID=045158), men jag undrar hur det blir, om det blir bra?
Någon som vet? Någon som testat?

Gipsavgjutningsset från Panduro

Jag har alltså ingen som helst fallenhet för att pyssla. Jag kan knappt få ihop panduros julpyssel. Jag är därför lite orolig för att misslyckas helt, att Tyra kommer fastna i gipset eller nått likanande. Kan man sätta en egen ram runt dessa sedan tro? Vill ju helst inte ha kartongramar........utan sånn där fin ram som bilden ovan från Lifestone....


Det ni ser här......



är en exemplarisk bebis! Hurra! Klarar alla mått, följer alla kurvor och charmar barnläkare.

Vi har varit på BVC idag för två månaders kontrollen, trots att Tyra endast är 6 veckor och 5 dagar så är hon så försikommen och perfekt så hon får komma till läkaren ändå ;) Hon väger snart 5 pannor, är 57 cm lång och kan jollra, svara och le. Så nu har vi fått betyget G och kan andas ut och hoppas på att hon är lika perfekt vid 6 månaders kontrollen.

Läkaren var förresten jättebra. Vi var lite besvikna på Karolinska när hon var nyfödd, för den barnläkare som kom in och gjorde sin kontroll var totalt oengagerad och tittade knappt på oss, än mindre pratade med oss. Det gick på högst 3 minuter och vi hade ju tusen frågor! Idag så fick vi mycket längre tid och det hos en engagerad och mycket glad och sympatisk läkare. Man känner ju när folk trivs på sitt jobb, och det gjorde han.

Tycker ni förresten att Tyra ser ut som en kille? Alla verkar tycka det som inte vet att det är en liten Tyra. Måste vara de gröna strumporna som gör det :) Nästa gång vi ska ut bland folk så ska hon få på sig en rosa tröja, vill ju inte ge henne några trauman redan från början....

Ibland undrar man ju.....

om barnmorskorna på MamaMia går på något lugnande eller förvirrande. Inte första gången jag stampar ut på Karlavägen med en suck. Nu så var jag ivägskickad på en besök som jag egentligen inte skulle göra förrän tidigast i mars och det gått 12 veckor efter förlossningen. En detalj min barnmorska hade "glömt". Man blir ganska less när man får Markus till att vara ledig de timmarna från jobbet, och man packat in sambo och barn i bilen och åkt in till stan. Men vi fick en latte på Kringlan iallfall, alltid något. Godaste latten i stan, missa för guds skull aldrig bageri Kringlan om ni är på Östermalm. Deras latte kan få mig att längta tillbaka till jobbet, smidigt när man går förbi nämna ställe varje morgon...lätt att "slinka in", hehe.

Markus är med Tyra, de sover kan jag avslöja. Vad har jag gjort då? Vilat? Läst en bok? Nej nej, jag har passat på och städat. Nuförtiden är småplockandet och städandet lugnande för mig och betyder en stund för mig själv. Herregud, jag inser att jag tycker att städa tom kan vara ROLIGT och ROGIVANDE, att vara småbebisförälder kommer ju ta kål på mig som ni kanske inser. Jag tycker om att städa och Markus går och drömmer om att få äga och köra en plogbil. Vi är körda.


Rea på Geggamoja hos Campadre. Nu ska jag vara stark. Ungen har för mycket kläder redan. Ska. Inte. Klicka. Men kul att titta på iallafall. Jag har ju redan shoppat en del fint i större storlekar på Villervalla och PoP, hihi. Eftersom Tyra får mycket rosa och flickigt i presenter så shoppar jag mycket unisex färger när jag handlar själv, tycker det är fint med lite "killigare" färger.


Åhhhhhh, det kliar i shoppingfingarna när jag ser dessa från Geggamoja......
 


Den här fina heldressen och mycket annat från Villervalla kommer Tyra skutta omkring i senare i vår när hon fettat på sig lite!


Måndag!

Idag har varit en bra och produktiv dag! Tyra och jag startade dagen med en promenad runt Trekanten och en fika i Liljeholmen med Alex och hennes lilla söta Olivia. Olivia och Tyra är mer eller mindre exakt lika gamla, jättekul! Mindre kul att ge sig ut på vägarna eftersom det snöat inatt och det fortfarande vid 12 tiden inte var plogat överallt. Markus tyckte att plogning såg roligt ut, kanske kan vara ett bra extraknäck att starta plogbilsföretag, det finns uppenbarligen inte tillräckligt utav dem.

Sedan så åkte jag och Tyra till Modulenthus och hämtade upp våra bygglovshandlingar som vi ska lämna in till kommunen imorron. Förhoppningsvis så får vi klartecken av kommunen inom tre månader, nu så börjar det bli spännande. Vi ska nästa vecka boka in möten med Ballingslöv för att designa vårat kök, och vi ska börja välja tapeter osv, ÄNTLIGEN!


Såhär glad blir man över att bygglovshandlingarna är klara

När vi kom hem så fanns det ett paket från morfar och mormor i Sundsvall till Tyra. En massa fina vår och sommarkläder till lillfisen, tack snälla söta ni! Tyra har verkligen fått en massa fina saker sedan hon föddes, klädesväg känns det som att vi inte köpt mycket själva.........


Färgglada kläder i paketet!

Nu blir det en välbehövlig kaffekopp och lite eftermiddagsmys med skruttan i soffan!


RSS 2.0