Vinter sammanfattad

En sak som är bra med Sickla är att de som jobbar i butikerna där är så himla trevliga. Delvis därför att det är lugnt och skönt jämfört med andra köpcentrum, så jag antar att de är lite uttråkade och vill passa på och snacka. Iallafall, idag så sammanfattade butiksbiträdet på Name It vintern ganska bra. Vi är i slutet på semlan. Med detta menar hon att denna vinter är som en semla, fluffig och vit och underbar från början, börjar bli lite segt och tjatigt i mitten, och när man närmar sig slutet på semlan så är man ganska less, trots att det är grädde kvar, det som såg så underbart ut i början får man trycka i sig på slutet.

Ni norrlänningar som läser detta kanske tycker att vi stockholmare är gnälliga och löjliga som inte tål lite snö. Men när tbanan och pendeltågen slutar funka och gör så att typ 1 miljon människor får problem med att ta sig till jobbet så innebär det problem. I vanliga fall brukar ju folk typ cykla när tbanan tjafsar eller när busschaufförer går ut i strejk, men är ju liksom inget alternativ just nu. Man brukar ju säga att "små barn små problem, stora barn stora problem". Jag tror man lika gärna kan säga "små städer små problem, stora städer stora problem".

Men som med allt så finns det ju såklart bra saker
med att vintern är såhär, tänk vad folk ska uppskatta vad tex tbanan är bra när all kollektivtrafik funkar igen, de är alltid bra att lära sig att inte ta allt för givet. En annan bra sak är att all snö och kyla betyder att sommaren är långt borta och jag därmed har mycket tid på att komma i min gamla bikini igen. 


Som sagt, att cykla är inget alternativ. Såhär ser våra cyklar ut eftersom vi inte hann (glömde/orkade inte) ställa in dem i cykelförrådet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0