Dopet!

Nu är vi hemma från Sundsvall och många händelserika dagar!

Dopet gick jättebra och Tyra lessnade först när det var dags för sista psalmen. Men jag tyckte hon var duktig som orkade med större delen av dagen och höll sig vaken så att alla kunde prata lite med henne. Hon somnade som en slagen hjälte på kvällen kan jag avslöja, och det var hon inte ensam om att göra i våran familj den kvällen.

Utan all hjälp vi fick på dopdagen hade vi nog inte klarat av att bjuda så många släktingar som vi kunde, vi är evigt tacksamma. Och speciellt Tyra som fick en alldeles egen stor fest.

Vi knäppte inte så mycket kort själva, så jag återkommer med fler kort när vi får dem från alla de som knäppte kort under hela dagen! Vi hade iallafall en jättebra präst som vi är jättenöjda med. Efter kyrkan så samlades alla (41 personer!) hemma hos min pappa och "bonus" mamma. Vi år paj och sallad och en massa fikabröd. All mat försvann i ett nafs, vi tar det som en komplimang. Jag var och handlade själv med Tyra inför dopet, och glömde nog av att köpa en massa saker, plus att jag lämnade, eller glömde, åtminstone en kasse. Det var kanske lite väl mycket att åka och handla mat till 40 personer med Tyra själv. Men till nästa gång så vet jag att det kanske var lite övermäktigt. Vi hade iallafall en mysig eftermiddag med alla släktingar, och det var ingen som verkade ha bråttom hem, utan vi satt länge och fikade, jättekul! På kvällen så grillade vi och hade det lugn och skönt. Jag fick årets första glas Sangria, men var så trött att jag glömde helt av att vi fått Champagne dagen till ära, men den får ligga och gotta till sig i Sundsvall, så får vi korka upp den senare i sommar istället :/ trötta småbarnsföräldrar är ganska vimsiga, hoppas alla har överseende med det!

Vi har iallafall fall haft en toppen vecka och helg hemma i Sundsvall. Nu väntar en spännande vecka här hemma, vårat hus kommer på torsdag!

Här är iallfall några av de kort från dopet som vi knäppte, alla från innan själva ceremonin, medan Tyar fortfarande var hel och ren. Efter korten knäpptes kräktes hon nämligen lite lasagne på dopklänningen. Oh well, blir kemtvätten imorron!


Familjen innan dopet!

Tyra och pappa


Tyra och Gudfar (som även är farbror!). Tyras Gudmor Lisa bor i Chile och kunde tyvärr inte närvara. Men det kommer hon nog kompensera när hon väl kommer hem igen!

Tyra vet iallafall vad som är hemma, det märker man ganska tydligt när man väl kommer hem efter en resa. Hon liksom ser förnöjd ut och hon tycker väl precis som oss vuxna att borta bra men hemma bäst. Hon satt en lång stund och smaskade på hennes tofsar på en av favoritleksakerna, hon hade nog saknat att få suga lite på dem!Vi fick Barnkammarböcker i doppresent, och till dem så får man även CD-skivor. Vi lyssnade på dem idag i bilen hem. Tyra tyckte det va jättekul! Så CD skivorna får helt enkelt stanna kvar i bilen. Vi konstaterade att vi förmodligen kommer att få höra dem där låtarna många många gånger i framtiden.

Kommentarer
Postat av: Natasha

ni verkar haft en lyckad dopdag, va härligt.

Vi hade det också jättebra, tur med vädret också :)

ska skriva en bloggpost om dopet imorgon. Nu dags att sova ;)

2010-06-06 @ 22:32:06
URL: http://www.fyrablirfem.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0