Vagnar

Barnvagnar är ju ett ständigt samtalsämne bland alla med småbarn och gravida. För vår del så hade vi egentligen två stycken krav när vi letade vagn; den ska vara billig och den ska vara skön att ligga i. Vi hade ingen lust att lägga alltför mycket på en vagn eftersom vi inte riktigt visste vad vi ville ha för nån slags vagn. Att den skulle vara skön att ligga i var ett måste eftersom vi visste att vår bebis skulle sova de flesta av sina timmar i vagnen utomhus. Bor man dessutom inte mitt inne i stan, och inte i trappuppgång, och har en Volvo som sväljer i stort sett alla vagnmodeller utan problem, så hade vi väl inget behov av en liten vagn. Nu i efterskott så valde vi helt rätt när vi valde den typ största vagnen som fanns på marknaden, vår Brio har klarat snöstorm, otippade promenader på skogsstigar med en massa rötter och stenar och all annan terräng körning. Eftersom vi inte lagt ner en halv förmögenhet på vagnen så gör det heller inte att den får tåla en massa körning, det gör liksom inget om den slits. Om Tyra får börja på det dagis som vi vill att hon ska börja på nästa höst så kommer hon sova i sin vagn utomhus på dan där. Vår Brio kommer vara super att ha som "dagisvagn", perfekt att sova i. Nu när vi är ute och reser till släktingar och sover över så sover ofta Tyra hela natten i sin vagn istället för att trängas med oss i sängen, vi drar helt enkelt in vagnen till det rum som vi sover i. Funkar perfekt. Behövs ingen resesäng om man har vår vagn, hihi.

Men till hösten så ska vi börja titta efter en bra sittvagn till Tyra. Ska gå att fälla till liggande/halvliggande läge och ha suflett som skyddar mot vatten och sol. Blir skönt att ha med sig när man ska in till stan eller ut och åka i bilen.


Tyra sover skönt i sin vagn


Tyra "hänger" helst i sin vagn. Jag får henne sällan att sitta i sele. Då kan hon ju missa nått. Men det är trevligt att ha henne sådär sittandes, känns som om hon blir mer närvarande om allt som händer runtom, och vi kan samtala om allt möjligt på våra promenader. Titta på bilar, cyklande barn, barn i allmänhet och djur är ständiga favoriter.


Tyra har full koll på allt inom en meters radie runt vagnen

Och sist men inte minst bjuder jag på ett kort från idag, sommaren har kommit igång på riktigt och det verkar vara badtemperatur i sjön. Vid havsstranden gapade det tomt på folk, så det är väl för kallt i havet fortfarande.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0