Från högt till lågt

Uscha, fick ett sms från Tyras bästa killkompis Lulle att han blivit såpass magsjuk att han fick åka in till akuten och få vätskeersättning. Sånnt där gör så ont i hjärtat på mig, speciellt tanken på barn och sjukhus. Peppar peppar att Tyra hittills inte haft något värre än lite nästäppa, det känns så hemskt och fel att behöva se sjuka och lealösa barn. Barnska ju sprattla och vara pigga. Även Tyras tjejkompis har tjall i magen verkar det som, så det kanske är något som går just nu. Man kan inte göra annat än att hoppas på att ens egen unge slipper.

Apropå sjukhus så kan man faktiskt se den ambulansföraren som körde oss till akuten när Tyra föddes, och som även var den första som såg henne, eller åtminstone hennes kalufs! Han heter Thomas och är med i den nya serien På liv och död som börjar på TV4 plus ikväll. Vi ska iallafall bänka oss framför det , även fast han verkar dyka upp först i avsnitt 2. Jag har ju väldigt goda bilder av Thomas, så det känns som om det ska bli "ett kärt återseende", kan inte va kul att köra krystande kvinnor till akuten, finns säkert bättre larm att åka på. Men jag tyckte han va strålande, och vi skickade ett tackkort med Tyra på efteråt.

Att åka bil med en bebis blir ju bara mer och mer spännande. Idag så kräktes först Tyra ganska rejält och sedan la hon av en riktig brakbajs i blöjan. Då är det tur att vi dels var påväg mot barnvänliga Sickla där man vet att det finns skötbord och skötrum, dels att man inte har alltför långt att åka. När man sätter Tyra upp händer det ganska ofta att det kommer en del kräks, inte så konstigt med tanke på trycket på magen. Vi tvättar hennes overall, halsduk och mössa åtminstone nån gång i vecken, och det är bara att konstatera att Polarn och Pyret är enormt bra med bra kvalitet. Alla hennes utekläder kommer därifrån, och trots att vi tvättat så mycket och detta ända sedan hon föddes (hon kan fortfarande ha den overallen vi köpte till henne som nyfödd, i strl 56) så syns det knappt, inte slitet eller noppigt överhuvudtaget. Vi har dessutom fått ärva en del PoP kläder, och man ser knappt att dem är använda trots att de måsta ha körts ganska många gånger i en tvättmaskin. Så vi kommer nog fortsätta handla mycket av hennes utekläder därifrån. Dessutom kan man passa på att fynda mycket saker på deras sommarrea, vi köpte bla hennes overall i somras för typ 200 spänn, att jämföra med nästan 600 kronor. Så det blir till att hålla ögonen öppna i sommar på lite vinterkläder!Den här fleecejackan i strl 68 fyndade jag på mellandagsrean för 150 kronor tror jag det var. Den blir hennes vår/sommar jacka tillsammans med ett par fleecebyxor som vi köpt. Den kommer hon nog kunna ha hela sommaren, och jag tror nog den är ganska perfekt för svala sommarkvällar ute i skärgården.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0