Att resa med Tyra

Ända sedan Tyra var pytteliten så har vi rest en del med henne. I bil alltså. Jag kommer ju från Sundsvall där större delen av familjen bor, dessutom bor min mamma på västkusten, så det har blivit en del bilresor åt vardera håll. Det tar ungefär 4.5 timmar åt båda hållen, så resorna blir ganska snarlika. Det fanns en del som sa till oss när vi gjorde de första resorna att det är bra att vänja henne vid att åka långt redan från början, att det kan man ha nytta av senare. Vi hoppas på det. Det är iallafall inget problem med att resa med henne, även fast hon är mer och mer vaken i bilen, men hon har på nått sätt förlikat sig med att sitta fastspänd i stolen, medveten om att hon nån gång släpps fri. Vi brukar pausa varannan timme så hon får leka av sig, vila ryggen och fylla på magen.

Av resans nästan 5 timmar så sover hon kanske 3 timmar. På hemvägen idag så sov hon nog tom 4 timmar, efter en helg full med intryck och nya ansikten när tjocka släkten samlades för konfirmation. När vi reser långt så får hon sitta i baksätet, så sitter nån av oss med henne där bak. Det är en ENORM skillnad att köra utan att ha henne i stolen bredvid kan jag avslöja. Den som sitter bak med henne får stoppa i napp, sjunga sånger och leka lite. Hon har bara ett par leksaker som hon kan pilla på, jag tror att ju mindre saker hon har desto större är chansen att hon somnar av ren uttråkning. När hon ska sova ska det vara i samma stil som vanligt, mysigt och mörk. Tyra vill ha snuttekanin och filt. Mysigt pysigt, oavsett vart hon sover. Det som är så himla skönt med henne är att hon älskar att sova i vagnen och insatsen, så det är aldrig några problem när vi sover borta. Snarare att det ibland är lättare att natta henne eftesom hon oftast nattas i vagnen då, tar väl en halv minut innan hon somnar i sin vagn.

Hon är så snäll vårat lilla pyre. Sover hela kvällar och nätter och är en solstråle på dagarna. Vad mer kan man begära?


Gladfisen i bilstolen påväg hem


gasen i botten, jag börjar bli trött!


sover djupt i bilen


och när hon är vaken har hon ju alltid sina bästisar med sig, fötterna!


Kommentarer
Postat av: Maria

Vad härligt att Tyra verkar så nöjd med livet.. Det gör så enormt mycket när de sover nätterna igenom och är ordentligt pigga på dan istället. Så har våra varit också. Man känner inte alls igen sig i det kaos som en del andra föräldrar beskriver.

2010-05-10 @ 08:43:44
URL: http://maskeradekamelen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0