GodkvällDagen har som alla andra dagar fösvunnit i ett nafs. Träning och öppna förskolan har vi iallafall hunnit med, och Tyra har upptäckt lyckan i att köra omkring kompisar och bli omkringkörd i gåvagnen. Så pass kul att vi gjorde det här hemma på kvällen också (fast bara Tyra i vagnen, jag var lite för stor, hehe). Om Tyra tycker nått är riktigt spännande och nervkittlande, så har hon den här minen, hon kanske ser lite avvaktande ut, men hon är bara koncentrerad.

Jag har börjat med en ny grej nu som vi kört ett par dagar. Dragit ner på Tyras sovande på dan. Eller dragit ner och dragit ner, hon sover ju när hon är trött, inget vi varken vill eller kan styra. Men förut har vi kört på i samma spår och förväntat oss att hon sover en gång på förmiddagen, en gång efter lunch, och en stund på eftermiddagen. Men den senaste veckan har Tyra börjat visa att hon inte behöver sova tre ggr. Samtidigt som hon började sova 2 ggr om dan så började hon också sova längre på morgonen, inga mer 06.00 väckningar här nu kan jag meddela, *pjuh*. Nu sover hon 2 ggr om dan, men det är lite olika när. Ibland blir det nån timme innan lunch och nån timme på eftermiddagen, och ibland sover hon först efter lunch och sen en liten stund innan middagen, det hela beror på när hon behagar vakna på morgonen, oftast vaknar hon vid sju/halv åtta. Känns lite speciellt, som ett steg i hennes lilla utveckling till att bli ett barn. Läskigt. Men det blir mer tid med Tyra på dagarna, och dessutom en glad Tyra, hon blir inte lika trött och gnällig nu som när hon var mindre.
Vår stora tjej
Kommentarer
Postat av: Elin

det är så kul att se att Tyra är så duktig på att gå själv, det känns så himla långt bort för Alva men allt går ju så fort nu så vips en dag så reser hon väl sig själv också och trippar iväg :) Vi har ju ingen gåstol till Alva, jag tänkte köpa en i julklapp men börjar fundera på om jag inte måste köpa en innan, det ser verkligen ut som om Tyra gillar den :) Vi har exakt samma sak med sovstunderna här hemma, Alva har sovit ungefär vid 9, 12 och 16. Men några gånger den senaste veckan har hon sovit bara två gånger men lite längre per gång, det känns mycket bättre. Men det är så svårt att styra, nu har hon vaknat tidigare än hon brukar, redan vid 6-6.30, och då orkar hon knappt hålla sig vaken längre än kl 8 innan första sovstunden så då blir det två till senare på dagen.. Mysig koja Tyra har också, vilken lyx att få krypa in under trappen och vara själv! Kram

2010-11-15 @ 21:09:20
URL: http://elinochalva.blogg.se/
Postat av: Shmone

lite roligt det där hur olika barn är.. Alla våra har gått över från 2 till 1 sovningar i den åldern som Tyra är nu. Men då är dom ju i stort sett födda utan sömnbehov. gäsp Men var glad att hon vill sova 2 gånger än!!Gideon sover tre gånger om dan men då är hans natt oftast bara 6 timmar lång. Jag filurar på hur man får till en 10-12timmarsnatt o två sovningar på dan. Det skulle vara mycket bättre.Stämmer bra det dära att i den där åldern börjar det kännas som att man har ett barn - o inte en bebis. Det är häftigt men läskigt hur fort det går!

2010-11-17 @ 10:09:56
URL: http://judeandesert.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0