BVC 10 månader

Vi var på 10 månaders kontroll idag.

Lite siffror:

Vikt: 9470 gram
Längd: 73 cm.

Hon har gått upp nästan ett kilo på två månader, det var BVC tanten mycket nöjd med. Tyra ligger ju mitt på den nationella kurvan. Och så följer hon sin egen kurva lika perfekt. Förra gången vi var där så pratade vi ju lite om att tillsätta extra fett i Tyras mat för att se till att hon får i sig såpass mycket som hon behöver, eftersom hon är ett ganska rörligt barn som sällan sitter still. Och vi verkar ju göra helt rätt med hur mycket hon äter, så det känns skönt. Egentligen känns allt bra med Tyra, om man ska skryta lite, och det får man ju i sin egen blogg, så har vi varken problem med mat eller sömn eller humör på henne. Hon äter all mat som vi äter, hon sover hela nätter och hon skrattar och busar på dagarna. Hon är en väldigt fin liten tjej. Om vi får barn igen så kan vi bara hoppas på att vi får det lika lätt som vi har det med Tyra.

Doktorn tyckte att hon var väldigt stabil och med bra balans, de testade både grov och fin motorik; pincettgreppet, slå ihop klossar, klappa händer och hur hon tar sig framåt och uppåt. Allt såg bra ut. Det som Tyra fick mest beröm för vad hur mycket hon förstår av ord, och pratar. Hon säger ju mamma, pappa, titta och där. Om man frågar hur kossan låter säger hon mu. Hon kan peka ut sin mage, fot och näsa på beställning. Förutom det så kan hon även peka ut lampan, vart man har maten (kylskåpet) vart bilarna åker (utanför). Hon kan även och gör rörelser till vissa sånger, "klappa händerna när du är riktigt glad" ,"Imse Vimse" och "I ett hus". Inte perfekt, men i stora drag. Nästan varje dag tycker jag att man märker att hon kan nått nytt när det gäller förståelsen. Största skillnaden nu jämfört med 9 månader är att hon skiljer på mamma och pappa när hon pratar, hon vet vem som är vem. Sköterskan sa även att hon hade noterat redan vid 8 veckors kollen att Tyra hade ett ovanligt bra och nyanserat joller. Så hon var inte förvånad. Tänk vad stolt man blir när nån berömmer ens barn, nästan löjligt. Huvudsaken är ju egentligen att Tyra är glad och frisk i övrigt. Det är jag oerhört tacksam för att hon är.


Tyra några minuter gammal

Kommentarer
Postat av: Mickan

Låter härligt. :)Trevlig blogg förresten. Jag lägger till på bloglovin och återkommer. :)

2010-10-14 @ 23:57:40
URL: http://angel-like.com
Postat av: sara - mamma till wilda

Va kul att höra. Man blir ju så stolt =) Så hon kan prata och förstå innebörden? Inte dåligt måste jag säga.När det gäller vikt och längd är våra små nästan identiska. Ja, nu är ju Wilda några veckor yngre, men kan tänka mig att Tyra vägde som Wilda vid denna ålder =)

2010-10-15 @ 07:39:23
URL: http://saratilling.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0