För en 8-åring?Skulle en 8-åring tycka att det här är kul, nån som vet? Det är ett pärlset och målarbok och pennor. Jag är helt NOLLSTÄLLD på vad en 8-årig tjej kan tänkas tycka är kul, jättesvårt.

Det ska iallafall skickas iväg till vårt fadderbarn Vanessa i Mexiko. Det är alltid en konst att hitta nått som går att skicka i den storleken i vadderade kuvert som man tillåts skicka till sina "barn". Jag vill alltid skicka jättemycket saker, men som tur är så får man inte det. Vi ger extra pengagåvor vid jul och vid hennes födelsedag istället. Hittills har pengarna använts till julmat, fördelsedagstårta, nya skolkläder etc.

Har ni inget fadderbarn men har funderat på det? Skaffa! Det är verkligen jätteroligt att följa Vanessas liv och lära sig lite om hur hon har det. Man stödjer ju egentligen inte barnet med kontanter (förutom de speciella jul och födelsedagsgåvorna som man tillåts ge), utan man stödjer ett helt projekt i en by, och där man ser till att ens fadderbarn får en plats. I Vanessas fall är det hennes skola, och skolsystrar som jag förstått det. Hon får ett lagat mål mat på skolan, och vaccinationer och hälsokontroller. Innan åt hon sällan kyckling, grönsaker eller kött, eftersom hennes mormor och morfar som hon bor hos inte hade råd med sånnt. Hennes mamma jobbar som städerska i en stor stad som heter Puebla, och hennes pappa är okänd. Men Vanessa är världens sötaste tjej. När vi blev fadder till henne hade hon inte ens börjat skolan, och fick hjälp av sin moster att skriva brev till oss. Nu skriver hon helt själv, och hon är jätteduktig, hon har bättre skrivstil än mig iallfall. Dessutom är hon så ödmjuk, vi frågar alltid om det är nått speciellt hon vill ha eller behöver, och hon svara aldrig nån leksak eller sånnt. Utan det har varit skolväska, jympakläder och sånna saker. Så den här gången så åker det bara med lite leksaker!

Vi är fadder hos Barnfonden. Det finns väl många fler, som typ Plan och så. Vi är jättenöjda med Barnfonden iallafall. Varje gång som vi skickar nått paket så får vi alltid ett brev tillbaka från Vanessa där hon tackar och där personalen skrivit ned vad som fanns i paketet, så man vet att det kommit fram. När hon får pengagåvor så redovisar dem det också, exakt vad som köptes och hur mycket varje sak kostade. En gång om året får vi ett brev från skolan med vilka färdigheter Vanessa har, om hon fått några vaccinationer, vad hon lärt sig under skolåret, hur skriften och läsningen går osv.

Vi stödjer även Unicef genom att vara Världsföräldrar, och efter att ha sett vilket bra jobb SOS Barnbyar verkat ha gjort på Haiti bla, så är jag lite sugen på att stödja dem med. Nån som stödjer och som är nöjd med det?

Kommentarer
Postat av: sara - mamma till wilda

Jag skäms. Har sagt i flera år att jag ska bli fadder, men skjuter upp det hela tidenEller hur? Lika målmedveten som mor sin hahaha

2010-10-06 @ 21:34:39
URL: http://saratilling.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0