Tyra 9 månader

Hipp hipp hurra. Nu har Tyra varit lika länge utanför magen som hon var innanför. I Kina hade hon fyllt 18 månader idag, eftersom de räknar ålder från när man kom till liv i magen, är inte det lite mer logiskt egentligen?

Tyra har den senaste månaden ytterligare utvecklats och speciellt hennes personlighet. Hon är en glad tjej som gillar att "prata" och sjunga, kramas och pussas, leka dragkamp och kasta bollar, och den senaste tiden vara ute och gå med gåvagnen. Hon är helt galen i gula ankor.

Hon blir bättre och bättre på att hålla balansen själv, och kan stå ganska många sekunder själv helt utan stöd. Hon blir även bättre och bättre på att gå med gåvagnen själv. Nytt för den här veckan är att hon börjar att prata med sina första ord. Hon säger där och titta. En av favrotilekarna just nu är att man frågar henne vart nått är, så får hon svara där. Där betyder även "vad är det där". Hon säger pappa bättre än mamma, haha, men just nu betyder pappa och mamma samma sak för henne. Hon tränar på katt och lampa, de verkar vara nästa ord att komma ur munnen på henne. Hon är duktig på att känna igen saker och peka på dem i pekböckerna.


Hittade ett litet filmklipp som sammanfattar Tyra och hennes utveckling ganska bra just nu. Hon tränar som sagt för fullt med gåvagnen, vilket innebär att man ganska ofta får räkna med att bli påkörd.


Kommentarer
Postat av: Markus

Men herregud, ungen är ju full! Vad gör ni hemma på dagarna, pimplar rötjut? :)

2010-09-19 @ 21:02:15
Postat av: sara - mamma till wilda

Klockren kommentar hahaha Så jävla söt. Hon flög i backen va?

2010-09-20 @ 22:43:54
URL: http://saratilling.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0